Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Jazda z uszkodzoną turbosprężarką

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie,czy z uszkodzona turbosprężarką można jeżdżić czy raczej nie .Dokładnie chodzi mi o padniecie w trasie od razu staje i laweta??czy mogę jeszcze jechać i jak długo.

Opublikowano

zależy w jakim stopniu.Jak nawala dymem ze nic nie widać to raczej nie pojedzie :>

Opublikowano

Jak w temacie,czy z uszkodzona turbosprężarką można jeżdżić czy raczej nie .Dokładnie chodzi mi o padniecie w trasie od razu staje i laweta??czy mogę jeszcze jechać i jak długo.

laweta , inaczej bedziesz mial do wymiany jeszcze silnik ... :naughty:

Opublikowano

mam ten sam problem a samochód muszę przetransportować do gdańska :wallbash:

Opublikowano

zalezy jak padła chyba. Jeśli puściła olej to kategorycznie nie jeździć a jak oleju nie puszcza i nie ubywa to jedziesz jak z noflautem tylko większym :wink4:

Opublikowano

ogolnie to lepiej nie jezdzic :D szkoda silnika ;]

Opublikowano
  • Autor

Dziękuje za odpowiedzi .Czyli zostaje mi naprawa w przypadkowym warsztacie w przypadkowym kraju ;(

Opublikowano

Dziękuje za odpowiedzi .Czyli zostaje mi naprawa w przypadkowym warsztacie w przypadkowym kraju ;(

No niestety. W sytuacji jak ja powiedziałem że pada turbo ale oleju nie puszcza to możesz dojechac gdzies nie daleko do warsztatu ale jak olej puści to tylko laweta zostaje.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

mam ten sam problem a samochód muszę przetransportować do gdańska :wallbash:

Przetestowane parę dni temu sprowadziłem go do gdańska na trasie obroty 1,200/1,400 oleju nie brał prędkość 50-60 km/h

Teraz czeka na nową turbinkę w AZ ^^

Opublikowano

Jak komuś mocno zależy to się da :tongue4:

Należy zaślepić dopływ oleju do turbiny i unieruchomić wirnik czymś co mamy pod ręką i można jechać.

Inna sprawa to, że turbawka po takim potraktowaniu może nadawać się już tylko na złom, a i jazda będzie męcząca :gwizdanie:

Opublikowano

Jeśli wiesz, że masz turbo w kiepskim stanie to napraw. Wtedy nie będziesz się musiał martwić, że na trasie Ci zrobi problem. A za granicą i jeszcze na szybko to za taką naprawę by z Ciebie zdarli strasznie na pewno, tak samo jak z obcokrajowca w Polsce. Nie wszystko trzeba zajeździć do końca, napraw i będziesz spokojny.

Opublikowano

Jeśli wiesz, że masz turbo w kiepskim stanie to napraw. Wtedy nie będziesz się musiał martwić, że na trasie Ci zrobi problem. A za granicą i jeszcze na szybko to za taką naprawę by z Ciebie zdarli strasznie na pewno, tak samo jak z obcokrajowca w Polsce. Nie wszystko trzeba zajeździć do końca, napraw i będziesz spokojny.

nie zawsze sie da wszytko wypadać. Czasami jest dobre i w jednej chwili łup a czasami padający sprzet chodzi jeszcze rok :wink4:

tak czy inaczej jak mówiłem wczesniej jak oleju nie wypluwa to dojechać do miejsca docelowego w meczarniach sie dojedzie ale jesli puści olej to tylko laweta :decayed:

Opublikowano

nie zawsze sie da wszytko wypadać. Czasami jest dobre i w jednej chwili łup a czasami padający sprzet chodzi jeszcze rok :wink4:

tak czy inaczej jak mówiłem wczesniej jak oleju nie wypluwa to dojechać do miejsca docelowego w meczarniach sie dojedzie ale jesli puści olej to tylko laweta :decayed:

No można się obejść bez lawety, jak napisałem wyżej :)