Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Strefa biegaczy, triathlon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i zacząłem dziś biegać - nareszcie wiosna.

Boję się trochę o masę (że stracę), ale mam nadzieję, że będzie dobrze.

5 razy w tygodniu mam siłownię i do tego teraz każdego dnia jeżdżę sobie na rowerze, a od dzisiaj doszło bieganie, a latem dojdzie ponton (wiosłowanie). Skąd na to wszystko brać czas i chęci? Sam siebie podziwiam, ale jakoś trzeba żyć, a nie przed TV siedzieć i podziwiać.

Opublikowano
No i zacząłem dziś biegać - nareszcie wiosna.

Boję się trochę o masę (że stracę), ale mam nadzieję, że będzie dobrze.

5 razy w tygodniu mam siłownię i do tego teraz każdego dnia jeżdżę sobie na rowerze, a od dzisiaj doszło bieganie, a latem dojdzie ponton (wiosłowanie). Skąd na to wszystko brać czas i chęci? Sam siebie podziwiam, ale jakoś trzeba żyć, a nie przed TV siedzieć i podziwiać.

skrzynka vódki dla Ciebie za samozaparcie :wink:

Opublikowano
ja mam wolne-powinienem planowo biec dzisiaj, ale odłożyłem to na jutro, a i tak się okaże jutro, czy nie potrzeba więcej wypoczynku...szkoda by było zaprzepaścić tyle tygodni treningu i nie pobiec za 2 tygodnie...

będzie dobrze, odpoczynek się przyda, poczujesz świeżość :))

:wink:

Opublikowano

Jak bym ją wypił to bym nie był taki twardy :)

Opublikowano

no Panowie-jak tam przed "Orlenem"?

---------- Post dopisany 21-04-2013 at 12:00 ---------- Poprzedni post napisany 20-04-2013 at 09:02 ----------

no i po "orlenie":wink: podawajcie wyniki-Korzeń pierwszy:naughty::grin::wink:

Opublikowano

Witam. Czy macie jakieś rady na szybko "pompujące się" łydki? Chciałem zacząć biegać i próbowałem pierw na siłowni na bieżni. Ale po 5 minutach biegu z prędkością 10 km/h łydki miałem tak napompowane, że chodzić aż nie mogłem.

Dodam, iż do biegania nie jestem przyzwyczajony. Przez ostatnie 3 lata tylko siłownia i czasami tylko rower.

A może technika biegania zła? Robię dosyć długie kroki. Mam 1,76 m wzrostu i np porównując siebie do kolegi niższego o około 3-5 cm to robiłem dużo dłuższe kroki podczas tego biegu na maszynie. Może w tym tkwi problem?

Opublikowano
  • Autor
Witam. Czy macie jakieś rady na szybko "pompujące się" łydki? Chciałem zacząć biegać i próbowałem pierw na siłowni na bieżni. Ale po 5 minutach biegu z prędkością 10 km/h łydki miałem tak napompowane, że chodzić aż nie mogłem.

Dodam, iż do biegania nie jestem przyzwyczajony. Przez ostatnie 3 lata tylko siłownia i czasami tylko rower.

A może technika biegania zła? Robię dosyć długie kroki. Mam 1,76 m wzrostu i np porównując siebie do kolegi niższego o około 3-5 cm to robiłem dużo dłuższe kroki podczas tego biegu na maszynie. Może w tym tkwi problem?

za bardzo spinasz łydki, jednak na początkach biegania, to dolegliwosć cząsta. Rozluźniaj bardziej nogi podczas biegiu, po kilkuset km, będziesz to robił automatycznie :)

---------- Post dopisany at 23:17 ---------- Poprzedni post napisany at 23:17 ----------

Panowie jakie czasy na orlen maratonie??

Opublikowano

Korzeń poszedł zdrowo:wink:

Opublikowano
Opublikowano
  • Autor

elegancko, gratulacje czasu

---------- Post dopisany at 16:22 ---------- Poprzedni post napisany at 16:20 ----------

cały bieg równe tempo

Opublikowano

Tzieland-ja myślę, że tempo-jak na początki 6min/km(10km/h)-to trochę za szybko, szczególnie, jeśli nie biegałeś za często-zwolnij zacznij trening od marszu, potem szybciej w trucht-stopniowo zwiększaj prędkość, po kilku treningach zobaczysz, czy się coś zmienia

Opublikowano
Tzieland-ja myślę, że tempo-jak na początki 6min/km(10km/h)-to trochę za szybko, szczególnie, jeśli nie biegałeś za często-zwolnij zacznij trening od marszu, potem szybciej w trucht-stopniowo zwiększaj prędkość, po kilku treningach zobaczysz, czy się coś zmienia

no i dobra rozgrzewka przede wszystkim. Jak ja nie rozgrzeję nóg, to po 2 minutach biegu łydy mi puchną, a po porządnej rozgrzewce to odddechu brakuje a nogi mogą :grin:

Opublikowano

Ktoś biegnie w niedzielę w Krakowie??

Bo ja się wybieram.

Pozdrawiam

Opublikowano

NAJPIERW 5 minut rozgrzewki, kilometr wolno pace ~ 6,5-7/km, potem rowno 5,4-6 ile dasz rade... jak na bieżni zawsze ja podnieś sobie trochę wg mnie mniej obciąża niż płaska - ja osobiście jednak wole biegać na zewnątrz przy takiej pogodzie jak teraz...

Opublikowano

Panowie, a jaka jest różnica między bieżnią a orbitrekiem? Orbitrek odciąża trochę stawy?

Opublikowano

no i dobra rozgrzewka przede wszystkim. Jak ja nie rozgrzeję nóg, to po 2 minutach biegu łydy mi puchną, a po porządnej rozgrzewce to odddechu brakuje a nogi mogą :grin:

NAJPIERW 5 minut rozgrzewki, kilometr wolno pace ~ 6,5-7/km, potem rowno 5,4-6 ile dasz rade... jak na bieżni zawsze ja podnieś sobie trochę wg mnie mniej obciąża niż płaska - ja osobiście jednak wole biegać na zewnątrz przy takiej pogodzie jak teraz...

Marsze mam juz za soba, 2 razy w tygodniu po okolo 40 min z predkoscia 6 km/h z nachyleniem biezni 8-16. Takze to juz mam opanowane :wink:

Podejrzewam, ze jak na poczatek ustawilem sobie za duze tempo po prostu. Trzeba zaczac spokojniej i bedzie dobrze.

Z rozgrzewka to wiem, ze musi byc. I to tez mogl byc moj blad bo wtedy jej nie zrobilem :facepalm:

Zobaczymy nastepnym razem jak pojdzie.

A co biegania na zewnatrz to tez bym chcial ale nie chce sie na razie blaznic, bo podejrzewam ze 1 km dobrze nie przebiegne :whistling:

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano
  • Autor

Bieżnia jest dla cieniasów i gogusiów typu Jacyków, którzy biegają bo to na czasie teraz takie :)

Opublikowano

hehehhehe

Opublikowano

Tzieland... OK

A tak w ogóle jeszcze to jedno podstawowe pytanie - co chcesz osiągnąć - kardio czy fat burn - bo to różnica jaki trening chcesz sobie narzucić... :wink: