kipp3r Opublikowano 3 Lipca 2011 Opublikowano 3 Lipca 2011 witam jako że nie znalazłem nigdzie nic na ten temat pozwoliłem sobie założyć temacik. zastanawiam się nad programem i usunięciem filtra DPF w B7 2.0 TDI 170 PS Czy ktoś wywalał DPF`a ? czy może są jakieś przeciwwskazania i lepiej go zostawić ??
Góral65 Opublikowano 3 Lipca 2011 Opublikowano 3 Lipca 2011 był już ten temat http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=137168.0;highlight=usuni%EAcie+dpf
Dev Opublikowano 3 Lipca 2011 Opublikowano 3 Lipca 2011 nie wnikaj i wywal to dziadostwo jak najszybciej ale znajdz dobrego tunera aby to ladnie ogarnal
kipp3r Opublikowano 3 Lipca 2011 Autor Opublikowano 3 Lipca 2011 jedyne rozsądne w szczecinie wydaje mi sie V-tech, za zrobienie mocy i wywalenie DPF z usunięciem w kompie itp itd około 2 tys. nie wiem czy to dobra czy zła cena
Dev Opublikowano 3 Lipca 2011 Opublikowano 3 Lipca 2011 dobra cena, nie bedziesz zalowac a wrecz odwrotnie, bedziesz bardzo zadowolony
ctv Opublikowano 4 Lipca 2011 Opublikowano 4 Lipca 2011 tak w vtechu zostaw filtr dpf w spokoju,niby w czym on przeszkadza ?
Dev Opublikowano 4 Lipca 2011 Opublikowano 4 Lipca 2011 prawdopodobnie filtr nie przechodzi juz procedury wypalania ale i tak jest tam potrzebny jak wrzod na d...
kipp3r Opublikowano 4 Lipca 2011 Autor Opublikowano 4 Lipca 2011 DPF czy katalizator bardzo ogranicza przepustowość układu wydechowego, usunięcie jego nie da jakieś mocy ale w połączeniu z nową mapą wyjdzie to lepiej np BMW 530 z dpf ma 287-295 koni a bez idzie 300 czasem 305
wypsiu Opublikowano 4 Lipca 2011 Opublikowano 4 Lipca 2011 ...http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=167401.0 temat powinien być założony w dziale Silnik Diesla ....
Dev Opublikowano 4 Lipca 2011 Opublikowano 4 Lipca 2011 jasne a co z emisja spalin DPF to ściema po usunięciu i programie na analizatorze spalin parametry są o niebo lepsze jak przed :> :> :>
pawel1380 Opublikowano 4 Lipca 2011 Opublikowano 4 Lipca 2011 jasne a co z emisja spalin DPF to ściema po usunięciu i programie na analizatorze spalin parametry są o niebo lepsze jak przed :> :> :> ciekawe... Po co ma wywalać DPF skoro nie ma z nim problemów narazie? Kolega jest widzę krucjatorem akcji wywalania DPF. A użytkuje bądź użytkował samochód z nim?Bo z tego widzę to w opisie...
Dev Opublikowano 4 Lipca 2011 Opublikowano 4 Lipca 2011 mam w rodzinie dwa auta, które sa juz po zabiegu bez problemów jezdza juz ok roku wczesniej non-stop były cyrki
pawel1380 Opublikowano 4 Lipca 2011 Opublikowano 4 Lipca 2011 No ale jak ktoś nie ma cyrków to po co wywalać ????
Dev Opublikowano 4 Lipca 2011 Opublikowano 4 Lipca 2011 oczywiscie, ale wszystko do czasu po jakims czasie DPF juz sie nie regenerujee tak szybko jak jest nowy i zaczynaja sie problemy z mocą
pawel1380 Opublikowano 4 Lipca 2011 Opublikowano 4 Lipca 2011 nie ma problemów z DPF-em,nie ma problemów z mocą... To jasne i oczywiste. Nie wiem na cholerę go wywalać kierując się taka logiką...
Dev Opublikowano 4 Lipca 2011 Opublikowano 4 Lipca 2011 wywala sie go wówczas gdy zaczyna sprawiac kłopoty jak jest ok to jest ok, a jak nie jest, to kastracja...,. :> :> :>
mxzibi Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 wywala sie go wówczas gdy zaczyna sprawiac kłopoty jak jest ok to jest ok, a jak nie jest, to kastracja...,. :> :> :> się Po przejechaniu miedzy 120000- 150000tys km zaczynają się problemy z mocą . Nie ma możliwości ,żeby auto po takim przebiegu miało tyla samo PS co z nowym filtrem. Robiłem moda u siebie i kolo nie mógł podnieść odpowiednio mocy właśnie przez dpf-a . Auto niby śmigało OK i z DPF-em nie było żadnych problemów. Ale po wrzuceniu DPF-a od razu przybyło mi kucy i musiałem podjechać do tunera na korektę . Wiec nie piszcie głupot ,że jak DPF sie wypala to jest OK bo tak naprawdę coraz mniej efektywnie się czyści i tracimy na mocy Pozdrawiam
pawel1380 Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Krótko I przy nowym aucie po wyrzuceniu DPF kilka koni by ci przybyło... Chyba nie o to do końca chodzi...
Pepin Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Opublikowano 28 Sierpnia 2011 wywala sie go wówczas gdy zaczyna sprawiac kłopoty jak jest ok to jest ok, a jak nie jest, to kastracja...,. :> :> :> się Po przejechaniu miedzy 120000- 150000tys km zaczynają się problemy z mocą . Nie ma możliwości ,żeby auto po takim przebiegu miało tyla samo PS co z nowym filtrem. Robiłem moda u siebie i kolo nie mógł podnieść odpowiednio mocy właśnie przez dpf-a . Auto niby śmigało OK i z DPF-em nie było żadnych problemów. Ale po wrzuceniu DPF-a od razu przybyło mi kucy i musiałem podjechać do tunera na korektę . Wiec nie piszcie głupot ,że jak DPF sie wypala to jest OK bo tak naprawdę coraz mniej efektywnie się czyści i tracimy na mocy Pozdrawiam widziałem na hamowni 2 auta 3.0TDI .. obydwa hamowane jedno po drugim 4 letni BKN bez DPFa 3 letni ASB z DPFem obydwa miały moc z górką w stosunku do serii pomimo, że przebieg odpowiednio 205kkm i jakieś 245kkm .. więc chyba nie ma reguły, że jak duży przebieg to musi tracić moc
Rekomendowane odpowiedzi