Opublikowano 4 Lipca 201115 l Witam klubowiczów Mam taki problem, a mianowicie moja A4 ma dość twarde zawieszenie ;(, co powinienem zrobić żeby jeździło mi się nią miękko i komfortowo może ma ktoś jakiś miękki zawiasz na zbyciu proszę o pomoc czekam na wasze sugestie Pozdrawiam
Opublikowano 4 Lipca 201115 l Autor obecnie mam jakies amortyzatory KYB excel i spreżyny einbach, dosć sztywny jest ten zestaw ;(
Opublikowano 4 Lipca 201115 l no faktycznie trochę daleko ;( Help doradzcie coś ;( poszukaj standardowych sprężyn 1BA i wrzuć na te amory co masz i będzie miękko. a na twarde sprężynki szybko kupca znajdziesz.
Opublikowano 4 Lipca 201115 l Autor a nie ma jeszcze miększych sprężyn niż 1BA auto może się podnieść w górę aby było miękkie
Opublikowano 4 Lipca 201115 l 1BA i amortyzatory 1BA załatwia sprawe, bedziesz miał wygodny tapczan Pastaldo co to sie stało że glebe chcesz :polew:
Opublikowano 4 Lipca 201115 l a nie ma jeszcze miększych sprężyn niż 1BA auto może się podnieść w górę aby było miękkie 1BA to najbardziej komfortowe zawieszenie jakie wychodziło w Audi przynajmniej B5. Powiedziałbym że jest wyjatkowo wysokie ale ładnie wybiera nierówności [br]Dopisany: 04 Lipiec 2011, 11:21_________________________________________________ Pastaldo co to sie stało że glebe chcesz Wkurza mnie troche że przy wchodzeniu szybko w zakrety prawie się podpieram lusterkami. poza tym nic bym nie zmienił. Nie zalezy mi na lansie i niskim zawieszeniu tylko właśnie ten jeden wyżej wymieniony aspekt
Opublikowano 4 Lipca 201115 l a nie ma jeszcze miększych sprężyn niż 1BA auto może się podnieść w górę aby było miękkie 1BA to najbardziej komfortowe zawieszenie jakie wychodziło w Audi przynajmniej B5. Powiedziałbym że jest wyjatkowo wysokie ale ładnie wybiera nierówności [br]Dopisany: 04 Lipiec 2011, 11:21_________________________________________________ Pastaldo co to sie stało że glebe chcesz Wkurza mnie troche że przy wchodzeniu szybko w zakrety prawie się podpieram lusterkami. poza tym nic bym nie zmienił. Nie zalezy mi na lansie i niskim zawieszeniu tylko właśnie ten jeden wyżej wymieniony aspekt przecież przeczysz sam sobie niskie auto nie wyglada, jezdzi sie jak taczką :polew: EOT
Opublikowano 4 Lipca 201115 l a nie ma jeszcze miększych sprężyn niż 1BA auto może się podnieść w górę aby było miękkie 1BA to najbardziej komfortowe zawieszenie jakie wychodziło w Audi przynajmniej B5. Powiedziałbym że jest wyjatkowo wysokie ale ładnie wybiera nierówności [br]Dopisany: 04 Lipiec 2011, 11:21_________________________________________________ Pastaldo co to sie stało że glebe chcesz Wkurza mnie troche że przy wchodzeniu szybko w zakrety prawie się podpieram lusterkami. poza tym nic bym nie zmienił. Nie zalezy mi na lansie i niskim zawieszeniu tylko właśnie ten jeden wyżej wymieniony aspekt przecież przeczysz sam sobie niskie auto nie wyglada, jezdzi sie jak taczką :polew: EOT o co Ci biega? to jak niskie nie wygląda to po chu... pana na forum króluje słowo "gleba" ? A mi zalezy żeby było troche twardziej żeby sie lepiej prowadził i tyle. W przeciwieństwie do autora watku bo jemu zalezy na komforcie. :gwizdanie:
Opublikowano 4 Lipca 201115 l No wiem, ale Ty zawsze byłeś przeciwnikiem gleby, pamietam chocby z lubelskich, czy z wątku o DRL a tu taka zmiana
Opublikowano 4 Lipca 201115 l No wiem, ale Ty zawsze byłeś przeciwnikiem gleby, pamietam chocby z lubelskich, czy z wątku o DRL a tu taka zmiana bo "gleby" jestem przeciwnikiem. Ale te powiedzmy 3 cm w dół nie jest tragedią. Jakby było zawieszenie wysokości 1BA i twarde jak 1BV byłbym najszcześliwszy. Myślałem nawet nad włożeniem pod zwykłe spręzyny 1BA twardych amorów gazowych ale nie wiem jaki byłby tego efekt
Opublikowano 4 Lipca 201115 l No wiem, ale Ty zawsze byłeś przeciwnikiem gleby, pamietam chocby z lubelskich, czy z wątku o DRL a tu taka zmiana bo "gleby" jestem przeciwnikiem. Ale te powiedzmy 3 cm w dół nie jest tragedią. Jakby było zawieszenie wysokości 1BA i twarde jak 1BV byłbym najszcześliwszy. Myślałem nawet nad włożeniem pod zwykłe spręzyny 1BA twardych amorów gazowych ale nie wiem jaki byłby tego efekt -3cm jest to odpowiednia wysokosc dla B5 przy 17 max czyli taka jak u więksozsci na forum, nie licząc gwińciarzy
Opublikowano 4 Lipca 201115 l No wiem, ale Ty zawsze byłeś przeciwnikiem gleby, pamietam chocby z lubelskich, czy z wątku o DRL a tu taka zmiana bo "gleby" jestem przeciwnikiem. Ale te powiedzmy 3 cm w dół nie jest tragedią. Jakby było zawieszenie wysokości 1BA i twarde jak 1BV byłbym najszcześliwszy. Myślałem nawet nad włożeniem pod zwykłe spręzyny 1BA twardych amorów gazowych ale nie wiem jaki byłby tego efekt -3cm jest to odpowiednia wysokosc dla B5 przy 17 max czyli taka jak u więksozsci na forum, nie licząc gwińciarzy u mnie była by przy 15" ale mniesza o to. Koniec OT bo koledze bagno robimy.
Opublikowano 4 Lipca 201115 l a ma może ktoś z was na zbyciu orginalne spreżynki 1BA ja mam ale tylko przód