Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 APU] Opis wyświetlacza FIS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prosiłbym o pomoc gdzie na Forum znajdę opis wyświetlacza ( Fisa) o czym informują poszczegulna funkcje. Spalanie to już wiem i ilość km przejechanych na paliwie. Jeszcze rodzaj silnika gdzie sie znajduje? wpisałem AEB ale to na chybił- trafił. Za każdą pomoc dziękuje z góry.

Opublikowano

Spalanie chwilowe, średnie, zasięg, czas jazdy, średnia prędkość. Oznaczenie silnika masz w książce serwisowej lub na wlepce we wnęce na koło zapasowe :D

Opublikowano
  • Autor

Dziękuje za pomoc. Na wyśw pokazuje mi bardzo małą średnią prędkość( mimo, że jadę szybko), a obok jest takie małe czerwone przekreślone kółko i na górze wyświetlało zaś duże koło na żółto :embarrassed: Widze, że kolega sie śmieje ze mnie, zdrowo tak z rana.Jeździłem wcześniej Roverem i teraz w Audi czuje sie trochę zagubiony w pozytywnym znaczeniu.

Pozdrawiam

Opublikowano

Nie śmieje się :embarrassed: Robie kilka rzeczy na raz i z rozpędu nie ten emotek wklepałem ;)

To kółeczko o którym piszesz to zapewne informacja o przekroczeniu dopuszczalnej , wczesniej zaprogramowanej prędkości.Ustawiasz sobie na przykład 100km/h i jak przekroczysz to wyskakuje Ci komunikat i chyba słychać piszczenie

Opublikowano
  • Autor

Absolutnie nie mam pretensji do uśmiechów :thumbup:sam jestem w pracy i kieruje zmianą i mam kilka prac na raz do wykonania. A gdzie sie programuje taką prędkość?

Opublikowano

Absolutnie nie mam pretensji do uśmiechów :thumbup:sam jestem w pracy i kieruje zmianą i mam kilka prac na raz do wykonania. A gdzie sie programuje taką prędkość?

W B6 jest tak, że w momencie jazdy z daną prędkością naciskasz CHECK i on zapamiętuje tą prędkość.

Każde jej przekroczenie powoduje sygnał dźwiękowy FISa i pojawienie się znaku zakazu z napisem km/h.

Opublikowano

W B6 jest tak, że w momencie jazdy z daną prędkością naciskasz CHECK i on zapamiętuje tą prędkość.

Każde jej przekroczenie powoduje sygnał dźwiękowy FISa i pojawienie się znaku zakazu z napisem km/h.

Bardzo przydatna funkcja kiedy złapiesz gumę i musisz jechać na dojazdówce, na której nie można przekraczać 80km/h.

Opublikowano

A powiedzcie mi co pokazuje tzw. 1/2 fisa? Bardzo często można spodkać takiego w wersjach poliftowych 1999-2001.

Opublikowano

A powiedzcie mi co pokazuje tzw. 1/2 fisa? Bardzo często można spodkać takiego w wersjach poliftowych 1999-2001.

;( temperaturę zewnętrzną ;( i tylko to :( do tego dochodzi sygnalizacja otwarcia drzwi (w 1/2 FIS nie pokazuje które to drzwi dokladnie), sygnalizacja otwartego bagażnika, przeglądy, elementy testowe i "awarie" tych elementów (wliczam w to sygnalizacje zurzycia klocków, rezerwa paliwa itp czyli żółte i czerwone kontrolki)

Opublikowano

temperaturę zewnętrzną ;( i tylko to :( do tego dochodzi sygnalizacja otwarcia drzwi (w 1/2 FIS nie pokazuje które to drzwi dokladnie), sygnalizacja otwartego bagażnika, przeglądy, elementy testowe i "awarie" tych elementów (wliczam w to sygnalizacje zurzycia klocków, rezerwa paliwa itp czyli żółte i czerwone kontrolki)

to mi komputer pokładowy :polew: bo w wielu ogłoszeniach piszą komputer pokładowy, patrzysz na fotkę wewnąrzt a tam pół fisa :angry:

dzięki

Opublikowano
  • Autor

A powiedzcie mi co oznacz takie żółte koło na górze Fisa? świeci mi od wczoraj. I gdzie zmienia sie tą prędkość?bo świeci mi się teraz 40km, a obok jest takie malutkie czerwone kółeczko z kreską przez środek. może to złużycie klocków.

Opublikowano

Malutkie czerwone kółeczko z kreską je przecinającą oznacza, że wartość podawana jest uśredniona. Bez kółeczka oznacza wartość chwilową. 40km w tym wypadku znaczy, że średnia prędkość z jaką jechałeś to 40 km/h.

Opublikowano
  • Autor

A to żółte koło z obramówką?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

klocki hamulcowe :evil:

Opublikowano

no dobra różne modele różne i fisy ale faktycznie przydało by się jak ktoś wie gdzie znaleść cały opis fisa tym bardziej że w książkach też szukałem i nic nie znalazłem a przydało by się faktycznie jak go obsługiwać i co w nim siedzi :mysli:

bo opisywanie typu mam kółeczko i raz jest przekreślone a raz nie niczego nie wyjaśnia bo może chodzi o literke O a nie o 0 :>

Opublikowano

ja jeszcze podpinam się z pytankiem..

w moim FISie jest jeszcze podział jakby na dwie strony 1 i 2

rozumiem że jedynka pokazuje dane z jazdy od ostatniego skasowania, konkretną jedną trasę (tak np. miałem w pasku)

A co z tą drugą stroną??