olas1982 Opublikowano 6 Lipca 2011 Opublikowano 6 Lipca 2011 problem jak w temacie...klima po odpaleniu chodzi jakieś 5-10 sekund po czym się wyłącza...jest nabita i szczelna...jakieś pomysły?
sajmon8526 Opublikowano 6 Lipca 2011 Opublikowano 6 Lipca 2011 poradziłbym podłaczyc pod komputer i sprawdzic błedy.Być moze czujnik cisnienia .a wentylator sie załacza jak klime uruchamiasz?
olas1982 Opublikowano 6 Lipca 2011 Autor Opublikowano 6 Lipca 2011 wentylator się właśnie załancza na te kilka sekund...błędy z Vag'a usunięte... oto te błędy które wywaliło: 01274 - Air Flow Flap Positioning Motor (V71) 41-10 - Blocked or No Voltage - Intermittent 01593 - Heated Windshield (Z2) 36-00 - Open Circuit
fahur Opublikowano 6 Lipca 2011 Opublikowano 6 Lipca 2011 Który wentylator się wyłącza? Ten na chłodnicy, czy ten od nawiewu w kabinie? Masz taki objaw tylko na klimie, czy też bez niej (zwykły nadmuch)? Z błędów, które pokazałeś można stwierdzić, że coś jest nie tak z siłownikiem odpowiedzialnym za siłę nadmuchu (V71). Byż może jest na tyle z nim źle, że zamyka dopływ powietrza po tych 5-10 sekundach? Zrzuć schowek pasażera i poobserwuj jak się zachowuje ten siłownik po załączeniu nadmuchu.
olas1982 Opublikowano 7 Lipca 2011 Autor Opublikowano 7 Lipca 2011 chodzi mi oczywiście o wentylator na chłodnicy...te błędy które wywalił vag są już usunięte klapa ok sprawdzałem pod schowkiem,drugi błąd dotyczy ogrzewania szyby przedniej... objaw tylko na klimie...
sajmon8526 Opublikowano 10 Lipca 2011 Opublikowano 10 Lipca 2011 normalnie to jest ta ze jezeli sie koima rozłacza to wina jest wentylator który nie chodzi jak sie włącza klime i cisnienie w ukłądnie rosnie i wtedy czujnik cisnienia rozłącza klime.Problemem moze byc tez przekaźnik od klimy moze nie styka sie za dobrze.a cały czas ona sie właczy na 10 sekund i podetm sie włacza czy juz sie nie włacza?
olas1982 Opublikowano 10 Lipca 2011 Autor Opublikowano 10 Lipca 2011 po tych 10 sek. już się nie włącza dalej...dopiero jak zgaszę silnik i znowu odpale to klima chodzi przez te pare sekund...
Gość karex Opublikowano 10 Lipca 2011 Opublikowano 10 Lipca 2011 sprawdz czy nie jest gdzies przytkana ,ewentualnie zmierz napiecie mozliwe ze cos ja przeciaza
olas1982 Opublikowano 10 Lipca 2011 Autor Opublikowano 10 Lipca 2011 jutro auto jedzie do konkretnego mechanika od klimy mam nadzieje że wyjaśni się ten problem bo trzy warsztaty niby zajmujące się klimą nie mogły sobie z tym poradzić...jak się wyjaśni to napewno opiszę usterkę...
sajmon8526 Opublikowano 10 Lipca 2011 Opublikowano 10 Lipca 2011 problem musi byc w elektronice bo jezeli gaz jest wentylatory sie załaczaja to jest ok ale jeszcze ineteresuja mnie cisnienia jakie daje kompresor przy właczeniu klimy czy cos sie z nimi dzieje.Moze jest jakies przeciazenie i kompresor bedzie wyłaczany.Ale w instalacji cos sie skopało.Trzeba to pokolei sprawdzic.Albo fisiuje czujnik cisnienia.. jestem bardzo ciekaw i sam bym w tym pogrzebał co sie dzieje[br]Dopisany: 10 Lipiec 2011, 22:03_________________________________________________trzeba by było sprawdzic miernikiem co sie dzieje na elektrozaworze w kompresorze.Czy to elektrozawór wariuje i odcina czy tez napiecia nie ma na nim i dlatego nie działa poźniej.
olas1982 Opublikowano 12 Lipca 2011 Autor Opublikowano 12 Lipca 2011 na pierwszy ogień poszedł elektrozawór po złożeniu wszystkiego i całonocnym szprawdzeniu szczelności układu okazało się że dalej jest to samo...teraz werdykt padł na sprężarke jutro będzie wiadomo czy po wymianie na nową jest ok...mam nadzieje że w końcu będzie ok i pomimo dużo większych kosztów jakie przewidywałem bo wiemy ile kosztuje sprężarka to będzie ok...
sajmon8526 Opublikowano 12 Lipca 2011 Opublikowano 12 Lipca 2011 jak srawdziliscie elektrozawór? napiecia dochdza na zwór?
olas1982 Opublikowano 17 Lipca 2011 Autor Opublikowano 17 Lipca 2011 elektrozawór podmieniony na inny nie zadziałał...wymiana sprężarki ze starym elektrozaworem pomogło...odpukać jest ok [br]Dopisany: 13 Lipiec 2011, 16:49_________________________________________________no i znowu się posypało było dobrze 4 dni i nagle znów te same objawy...czy wiecie jak można sprawdzić ten elektrozawór?
sajmon8526 Opublikowano 17 Lipca 2011 Opublikowano 17 Lipca 2011 elektrozawór trzeba wysterowac takim urzadzeniem pod odpowiednia czestotliwoscia.Sam niestety nie sprawdzisz go.Trzeba go wysterowac i wtedy bedzie wiadomo czy pracuje stukajac szybko czy tez nie.Ineczej sie go nie sprawdzic.
Rekomendowane odpowiedzi