Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Spadają obroty przy włączaniu świateł, ruchu kierownicą, otwieraniu okna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak w temacie, odczuwalnie i wizualnie na obrotomierzu spadaj obroty jak wlaczam/wylaczam swiatla, otwieram/zamykam okno, ruszam na postoju kierownica - nie zauwaylem wczesniej tego objawu, co tam sie moglo wydarzyc?

Opublikowano

Regulator napięcia.

Opublikowano
  • Autor

Regulator napięcia.

moze miec on tez wplyw na wahniecia obrotow co jakis czas na jalowym?

Opublikowano

Ale to o ile Ci spadają te obroty? o 500 obrotów? tysiąc? Czy leciutko wskazówka drgnie? Jak lekko drgnie to raczej normalka

Opublikowano
  • Autor

Ale to o ile Ci spadają te obroty? o 500 obrotów? tysiąc? Czy leciutko wskazówka drgnie? Jak lekko drgnie to raczej normalka

okolo 100

Opublikowano

100 obrotów? To chyba normalka, u mnie też się tak dzieje

Opublikowano
  • Autor

100 obrotów? To chyba normalka, u mnie też się tak dzieje

pytam bo wczesniej tego nie zauwazylem... jak sprawdzic ten regulator napiecia, woy kosztuje 500 zl to jakas paranoja...

Opublikowano

Przyłóż miernik do słupków akumulatora i zobacz ile ładuje alternator 13,8 - 14,4 V. Tyle powinno być. Lub za pomocą VAGa sprawdź.

Opublikowano
  • Autor

Przyłóż miernik do słupków akumulatora i zobacz ile ładuje alternator 13,8 - 14,4 V. Tyle powinno być. Lub za pomocą VAGa sprawdź.

wychodzi 13.3 na jalowym, po wlaczeniu swiatel 12.9

Opublikowano

No to mało trochę

Opublikowano
  • Autor

No to mało trochę

na razie na vagu nie wali bledem ale ciekawe ile wytrzyma, jak znam zycie zesra mi sie w trasie

Opublikowano

spadki obrotów są normalne bo regulator daje wieksze napiecie na uzwojenie alternatora, co wiąże sie z wiekszym oporem pracy alternatora, jednak jak po chwili obroty wracaja to wszytsko jest OK

Opublikowano
  • Autor

spadki obrotów są normalne bo regulator daje wieksze napiecie na uzwojenie alternatora, co wiąże sie z wiekszym oporem pracy alternatora, jednak jak po chwili obroty wracaja to wszytsko jest OK

nie jest to mormalne bo u kolegi w takim samym aucie obroty ani drgna przy wlaczaniu swiatel czy ruchu kierownica

Opublikowano

no to poczytaj sobie kolego jak działa alternator :)

może kolega ma sprawniejszy alternator a moze nawet miec inny alternator... w zaleznosci od wyposażenia samochodu i sa montowane rózne alternatory i zawsze jest to wpisane w kodach wyposażenia samochodu

Opublikowano

no to poczytaj sobie kolego jak działa alternator :)

może kolega ma sprawniejszy alternator a moze nawet miec inny alternator... w zaleznosci od wyposażenia samochodu i sa montowane rózne alternatory i zawsze jest to wpisane w kodach wyposażenia samochodu

mam "malusi" silnik a obroty nie spadają od świateł, wycieraczek (wahną się tak, że to ledwo widoczne). Widoczny spadek jest tylko przy maksymalnym skręcie i klimie.

Ale u mnie ładowanie ~ 14.1

Więc sytuacja raczej nie normalna

@itor, a możesz sprawdzić jaki masz pobór mocy?

może w dziale z elektryką będzie ktoś bardziej obeznany

Opublikowano

okolo 100

U mnie też tak się dzieje - przy skręcie kierownicą, czy zamykaniu szyb - napięcie mam git bo 14,1 wiec to nie to.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

u mnie się tak dzieje jak mam słaby akumulator, ale jak pojeżdżę trochę to na drugi dzień ani drgnie i jest w porządku,

na próbę podładuj akumulator i wtedy sprawdź czy pojawi się efekt falowania

pozdrawiam

Opublikowano

Kolego and016 czy coś udało się zdziałać w Twoim temacie ?

Jeśli nie to może uda się coś jeszcze podpowiedzieć :mysli: