LUKASZdiy Opublikowano 9 Lipca 2011 Opublikowano 9 Lipca 2011 witam, autko ktore posiadam miało kiedys wyciek oleju do układu chłodzenia, silnik jest już naprawiony, to co dało rade wyczyściłem jednak w układzie cały czas zalega spora dawka starego oleju, po zdjęciu węzy na ściankach byla warstwa ok 3 mm mazi. Silnik już szczelny a to cholerstwo caly czas krąży po układzie pojawiając się w zbiorniczku wyrównawczym to co moglem wyczyściłem ale teraz silnik zaczął nabierac temperatury i wyłazi jak sie tego pozbyć? Jakieś patenty?
pioteros Opublikowano 11 Lipca 2011 Opublikowano 11 Lipca 2011 moze to troche smieszne ale... moze jakis lepszy plyn do naczyc ktory dziala w sposob odtluszczajacy? zawsze moze troche wiecej wymyje tego syfu jak sama woda, a raczej nie powinien zaszkodzic w niewielkich ilosciach rozpuszczony w wodzie
LUKASZdiy Opublikowano 11 Lipca 2011 Autor Opublikowano 11 Lipca 2011 Narazie juz 4 razy płukałem układ, syfu jak by troche mniej, po wlaniu swieżej wody w kilka sekund zmienia sie ona w mlekowaty płyn dzis jak zwroce do domu znowu przepłucze cały układ bo zona zrobiła znowu 100 km
Rekomendowane odpowiedzi