Opublikowano 6 Stycznia 20197 l W takim razie szkoda oleju zaraz znów go przybędzie .... zdemontować wysłać do czyszczenia wodnego -500 zł założyć , sprawdzić egr , czujnik ciśnienia ujeździć dalej , w tym stanie nie jezdzij, narobisz tylko szkód
Opublikowano 6 Stycznia 20197 l Witam. Ja też bym dal do czyszczenia. Jezeli dasz do czyszczenia to pamientaj, że po czyszczeniu trzeba zadaptować dpf przy pomocy komputera.
Opublikowano 6 Stycznia 20197 l 3 godziny temu, Dawid... napisał: Auto nabylem miesiac temu wszystko bylo ok ? oprucz DPF miasto 70% trasa 30% Zblizone obroty do 1000 z czasem codziennie, a ostatnio caly czas wentylator pracuje po wylaczeniu auta. Probowalem serwisowe wypalanie 56g sadzy nic to nie dalo. Olej sie przelal w sobote wymienilem. Problem z DPF to juz kupione auto od poprzedniego wlasciciela w miesiac bym go tak nie zajechal Ten co ci sprzedal to dobrze wiedzial co sie swieci
Opublikowano 6 Stycznia 20197 l 2 godziny temu, quadral20004 napisał: Ten co ci sprzedal to dobrze wiedzial co sie swieci Jestem bardzo zadowolony z audi ?. Tylko ten zapchany dpf i przelewajacy sie olej ? Jutro problem bedzie rozwiazany ?⚕️ i na dniach wodorowanie silnika ? Edytowane 6 Stycznia 20197 l przez Dawid...
Opublikowano 7 Stycznia 20197 l 23 godziny temu, quadral20004 napisał: Daj znac czy pomoglo Audi odebrane DPF OUT i EGR wylaczone, zadnych bledow nie ma spalanie sie zmniejszylo, ale jutro mam mala trase 200km to napisze wiecej ?
Opublikowano 7 Stycznia 20197 l 7 minut temu, Dawid... napisał: Audi odebrane DPF OUT i EGR wylaczone, zadnych bledow nie ma spalanie sie zmniejszylo, ale jutro mam mala trase 200km to napisze wiecej ? A program zrobiłeś?
Opublikowano 7 Stycznia 20197 l Program bardzo ważna rzecz ,po wywaleniu elementów ekologicznych auta ??
Opublikowano 7 Stycznia 20197 l Spokojnie panowie program jest DPF i na EGR. Magik pokazywal na kompie i wyjasnial ?
Opublikowano 7 Stycznia 20197 l 8 minut temu, Dawid... napisał: Spokojnie panowie program jest DPF i na EGR. Magik pokazywal na kompie i wyjasnial ? No to śmiało wal trasę! ! ??
Opublikowano 7 Stycznia 20197 l 1 minutę temu, quadral20004 napisał: Ile zabuliles? DPF OUT program 900pln EGR wylaczenie program 300pln
Opublikowano 7 Stycznia 20197 l szkoda że poszedłeś na skróty, w obecnych czasch dpf off to strzał w kolano, dwa smród i jeszcze egr wyłączony, jeszcze klapy wywalić do kompletu ...? ale Twoje auto Twoja sprawa pamiętaj tylko że 90 % problemów z dpf to problem z osprzętem silnika a nie z samym dpf który jest do zapchania tylko przy jeździe 99% w mieście
Opublikowano 8 Stycznia 20197 l 15 godzin temu, Marina_Yacht napisał: szkoda że poszedłeś na skróty, w obecnych czasch dpf off to strzał w kolano, dwa smród i jeszcze egr wyłączony, jeszcze klapy wywalić do kompletu ...? ale Twoje auto Twoja sprawa pamiętaj tylko że 90 % problemów z dpf to problem z osprzętem silnika a nie z samym dpf który jest do zapchania tylko przy jeździe 99% w mieście Poprzedni wlasciciel mial problem z DPF final taki ze 56g sadzy auto palilo za 100zl na 150km i non stop procedura wypalania i przelewajace paliwo sie do oleju silnikowego. Zrobilem dzis 200km o niebo lepiej teraz fis i wskazowka paliwa pokazuje poprawnie auto zrobilo sie zywsze ba Dodalem dzis takze zapobiegawczo srodek LiQUI MOLY 2666 Oczyszczacz wtryskiwaczy 0,5L (zapobiegawczo) Zalalem olej Motul 5w30 x-clan+. Plus filtry Edytowane 8 Stycznia 20197 l przez Dawid...
Opublikowano 12 Stycznia 20197 l Witam Czy mogę prosić o analizę tych danych? Jest to moje pierwsze auto z DPF i nie bardzo wiem jeszcze jak go traktować i z nim postępować. Adres 01: Silnik (03L 906 022 NP) 21:00:23 IDE00025 Temperatura płynu chłodzącego 66 *C IDE00427 Filtr cząstek stałych: różnica ciśnienia 14 hPa IDE00428 Filtr cząstek stałych: offset różnicy ciśnienia 6 hPa IDE00430-ENG57549 Filtr cząstek stałych: status żądania regeneracji podczas użytkowania-Bits 0-7 0 IDE00431-ENG57549 Filtr cząstek stałych: status blokowania regeneracji podczas użytkowania-Bits 0-7 0 IDE00432 Filtr cząstek stałych: czas od ostatniej regeneracji 36447 s IDE00433 Filtr cząstek stałych: zawartość popiołu w oleju 0.00 l IDE00434 Filtr cząstek stałych: obliczona masa sadzy 18.10 g IDE00435 Filtr cząstek stałych: zmierzona masa sadzy 7.28 g IDE00436 Filtr cząstek stałych: kilometry od ostatniej regeneracji 383429 m I mam akie coś jeszcze (początki zabawy z programem :)) Adres 01: Silnik (03L 906 022 NP) 21:02:48 IDE00365 Różnica dawki wtrysku cylinder 1 0.04 mg/stroke IDE00366 Różnica dawki wtrysku cylinder 2 -0.15 mg/stroke IDE00367 Różnica dawki wtrysku cylinder 3 0.42 mg/stroke IDE00368 Różnica dawki wtrysku cylinder 4 -0.31 mg/stroke
Opublikowano 13 Stycznia 20197 l 9 godzin temu, Macin82 napisał: Witam Czy mogę prosić o analizę tych danych? Witam. Wszystko jest dobrze. Jest 18 g sadzy, przy 23 g bedzie ja wypalał. Ostatnie wypalanie było 382 km temu. Chyba dużo jeździsz po mieście. Popiolu w oleju nie ma i dawki paliwa sa dobre.
Opublikowano 13 Stycznia 20197 l Godzinę temu, kkt napisał: Witam. Wszystko jest dobrze. Jest 18 g sadzy, przy 23 g bedzie ja wypalał. Ostatnie wypalanie było 382 km temu. Chyba dużo jeździsz po mieście. Popiolu w oleju nie ma i dawki paliwa sa dobre. Ok dziękuję bardzo. Masz rację sporo jazdy w mieście i krótkie odcinki. A mogę widzieć skąd to wiadomo? A ten popiół to jest ten co zostaje po wypaleniu sadzy? Auto przyjechało dwa miesiące temu z Niemiec więc czy mogę twierdzić że DPF był wymieniany lub płukany? (Bo na pewno jest? Tzn nie jest wycięty.) Przepraszam za chaos w poście ?
Opublikowano 13 Stycznia 20197 l 50 minut temu, Macin82 napisał: Ok dziękuję bardzo. Masz rację sporo jazdy w mieście i krótkie odcinki. A mogę widzieć skąd to wiadomo? A ten popiół to jest ten co zostaje po wypaleniu sadzy? Auto przyjechało dwa miesiące temu z Niemiec więc czy mogę twierdzić że DPF był wymieniany lub płukany? (Bo na pewno jest? Tzn nie jest wycięty.) Przepraszam za chaos w poście ? Jest 18 g sadzy po przejechaniu niecalych 400 km. Wypalanie sadzy odbywa sie przy 23g, przynajmniej u mnie tak jest. Z wypalenia sadzy powstaje popiół. U Ciebie jest 0. Może byl płukany, nie wiem. Końcowki rury wydechowej w srodku jaki mają kolor? Ile auto ma najechane km?
Opublikowano 13 Stycznia 20197 l 36 minut temu, kkt napisał: Jest 18 g sadzy po przejechaniu niecalych 400 km. Wypalanie sadzy odbywa sie przy 23g, przynajmniej u mnie tak jest. Z wypalenia sadzy powstaje popiół. U Ciebie jest 0. Może byl płukany, nie wiem. Końcowki rury wydechowej w srodku jaki mają kolor? Ile auto ma najechane km? Końcówki rury są bardzo czyste. Myślałem że były czyszczone przed sprzedażą ale są taki czyste nadal. Tam są takie jakby nakładki z rury nierdzewnej i wcale nie są okopcone. Auto ma przejechane 236kkm i jest to potwierdzone w dokumentacji. Sam sprawdzałem a ASO.
Opublikowano 13 Stycznia 20197 l 6 godzin temu, Macin82 napisał: Końcówki rury są bardzo czyste. To znaczy, że silnik w tym temacie jest w dobrej kondycji. Edytowane 13 Stycznia 20197 l przez kkt