Caporeira Opublikowano 28 Października Udostępnij Opublikowano 28 Października W dniu 7.10.2024 o 18:01, Caporeira napisał(a): Czy po tych parametrach można coś wywnioskować, czy DPF należy oddać do czyszczenia czy przeprowadzić statyczne wypalanie? DPF został wyprany. I tak się się prezentują parametry: Byłem po praniu na długiej trasie (autoatrada )i DPF wypala się co 160 - 200 km. To chyba znacząco zbyt często. Co może być tego przyczyną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 28 Października Udostępnij Opublikowano 28 Października DPF zapchany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caporeira Opublikowano 28 Października Udostępnij Opublikowano 28 Października 13 minut temu, Muskel1 napisał(a): DPF zapchany. Który parametr na to wskazuje? Czyli trzeba kupić nowy DPF. A jeśli nie będę wymieniał tylko dalej z tym jeździł, jest jakieś ryzyko (np dla silnika)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 28 Października Udostępnij Opublikowano 28 Października 9 minut temu, Caporeira napisał(a): Który parametr na to wskazuje? Kilka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caporeira Opublikowano 28 Października Udostępnij Opublikowano 28 Października 8 minut temu, Muskel1 napisał(a): Kilka Czy warsztat który prał DPF o tym wiedział że nic z tego nie będzie (widział po parametrach z pralki)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 28 Października Udostępnij Opublikowano 28 Października (edytowane) Jaki przebieg auto miało gdy oddałeś dpf do czyszczenia? Jaka była wartość popiołu olejowego zanim oddałeś dpf do czyszczenia? Edytowane 28 Października przez Muskel1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caporeira Opublikowano 28 Października Udostępnij Opublikowano 28 Października Przebieg to 244 tyś. Wartość popiołu przed czyszczeniem była 74,2 g. W tym wątku widać parametry przed i po: https://a4-klub.pl/topic/153458-procedura-wypalania-dpf-w-audi-a4-b8-20tdi-cr/?do=findComment&comment=5796953 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 28 Października Udostępnij Opublikowano 28 Października Chodzi mi o wartość popiołu w l nie w g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caporeira Opublikowano 28 Października Udostępnij Opublikowano 28 Października Tego niestety nie wiem (VCDS pokazuje tę wartość?). Mam jeszcze przepływ i przeciw ciśnienie przed: 378 m3h 0 mbar Po: 201 m3h 50 mbar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 28 Października Udostępnij Opublikowano 28 Października VCDS pokazuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caporeira Opublikowano 28 Października Udostępnij Opublikowano 28 Października DPF jest już po czyszczeniu, więc wartości przed już nie dam rady sprawdzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 28 Października Udostępnij Opublikowano 28 Października To akurat wiem i widzę, że została wyzerowana, dlatego pytałem jaka była przed czyszczeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czareq Opublikowano 29 Października Udostępnij Opublikowano 29 Października Zawartość popiołu w oleju przed praniem 0.074 przy takim przebiegu nie realne i na 99% już ktoś to zerował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 29 Października Udostępnij Opublikowano 29 Października 74g przy 244 kkm też uważam za stosunkowo dużo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silver3833 Opublikowano 29 Października Udostępnij Opublikowano 29 Października W dniu 28.10.2024 o 20:42, Muskel1 napisał(a): DPF zapchany. A po czym tak uważasz że zapchany ??? Muscle cały czas zawartość popiołu w oleju tylko tą wartość można zmienić zresetować bo jest liczona masa popiołu w oleju z przebiegu po praniu dpf ta wartość sie nie zmieni trzeba ustawić filtr nowy lub po praniu czyli nowy zrestować ta wartość 🤣 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 29 Października Udostępnij Opublikowano 29 Października 45 minut temu, Silver3833 napisał(a): Muscle cały czas zawartość popiołu w oleju tylko tą wartość można zmienić zresetować bo jest liczona masa popiołu w oleju z przebiegu po praniu dpf ta wartość sie nie zmieni trzeba ustawić filtr nowy lub po praniu czyli nowy zrestować ta wartość 🤣 Doskonale wiem co to jest zawartość popiołu i skąd się bierze. Dlatego pytałem o przebieg i zawartość popiołu przed czyszczeniem i resetowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 29 Października Udostępnij Opublikowano 29 Października 57 minut temu, Silver3833 napisał(a): po czym tak uważasz że zapchany ??? Po wartościach na zdjęciu, które wrzucił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdi Opublikowano 30 Października Udostępnij Opublikowano 30 Października Zdjęcie na biegu jałowym, wypala co 250-300km. Nadaje się już do prania ? Czy jeszcze jeździć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 30 Października Udostępnij Opublikowano 30 Października Możesz jeszcze pojeździć ale niebawem będzię trzeba czyścić. Jaki masz przebieg? 260-280 kkm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdi Opublikowano 30 Października Udostępnij Opublikowano 30 Października ~210kkm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi