Gość Grzesiek1098 Opublikowano 2 Lutego 2008 Opublikowano 2 Lutego 2008 Dla nie których to może głupie pytanie ale ja sie na tym nie znam więc pytam Jak podpiąć wzmacniacz?? zasilanie z aku, uziemienie z karoserii auta, a gdzie podpiąć REMOTE??
Krycha Opublikowano 2 Lutego 2008 Opublikowano 2 Lutego 2008 do niebieskiego kabla wychodzącego z radia
Gość Grzesiek1098 Opublikowano 2 Lutego 2008 Opublikowano 2 Lutego 2008 dzięki bardzo. jutro sie tym zajme
KrzyHo Opublikowano 3 Lutego 2008 Opublikowano 3 Lutego 2008 Uziemienie czyli masę pociągnij do akumulatora a nie do karoserii. Możesz mieć zakłócenia od silnika, alternatora itp. Jak będziesz ciągnąć kabel "+" to od razu pociągnij "-" dużo więcej roboty nie ma a na pewno będzie lepiej.
adadur Opublikowano 4 Lutego 2008 Opublikowano 4 Lutego 2008 1. Ciągniesz przewody zasilające od akku (wejście do wnętrza robisz przepuszczając przez puszkę komputera - może być potrzeby przepust by nie lała się woda. Przewody prowadzisz w peszlu) - najlepiej + razem z -. Ważne jest by dobrać odpowiedni przekrój przewodów zasilających bo z nominalnych 12V czy w czasie pracy silnika ok. 14,4V może zostac np. tylko 8V a to sie bezpośrednio przełoży na spadek mocy (zagra ciszej). W tańszym rozwiązaniu masę możesz wziąć ze śrub mocowanych w tyle auta - ale jak później pojawią się zakłucenia to pretensje możesz mieć do siebie. 2. Ciągniesz przewody RCA od radia do wzmacniacza, 1 parę lub 2 pary w zależności od rozwiązania nagłośnienia w aucie. przewody te cięgniesz drugą stroną niż zasilanie. 3. Razem z przewodem(ami) RCA cięgniesz przewód Remote - najczęściej podłączasz go do niebieskiego przewodu idącego z radia i do gniazda remote we wzmacniaczu. Przewodem tym realizowane jest załączanie i wyłączanie wzmacniacza. 4. Kładziesz kabelki do głośników. Powiem krótko że położenie kabli nie jest zawsze takie samo - jedni robią to naprawde fachowo używając peszli spinek zacisków opasek itp itd a drudzim potem kable walą się wszędzie i zwisają na nogi. Warto do zrobić dobrze i przemyślanie.
Gość Grzesiek1098 Opublikowano 5 Lutego 2008 Opublikowano 5 Lutego 2008 dzięki bardzo za dobre rady jakoś sobie poradziłem :th: gra lepiej niż sie spodziewałem mase wziołem z karoserii,
Rekomendowane odpowiedzi