Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Szarpanie podczas przyspieszania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dobrze wiedziec,a czy tak przy okazji,wymieniles tylko swiece,czy okablowanie tez ?

Miałem wymieniać swiece wraz z przewodami, ale zaczelem najpierw od swiec i jest ok.

Opublikowano

dobrze wiedziec,a czy tak przy okazji,wymieniles tylko swiece,czy okablowanie tez ?

Miałem wymieniać swiece wraz z przewodami, ale zaczelem najpierw od swiec i jest ok.

ok, wiec ja tez sprobuje tylko swiece,okablowanie mozna wymienic pozniej,jakby cos nie gralo

Opublikowano
  • Autor

widze, ze watek wciaz zyje wiec cos jeszce dopisze dla potomnych.

Napisalem w ktoryms tam wczesniejszym watku ze autko zostalo naprawione i smiga, no i smigalo przez caly tydzien a potem problem szarpania znowu powrocil jak bumerang. Tym razem kasowanie błedów na kompie nic nie pomoglo a mechanik (dla odmiany pojechalem do innego mechanika) cos mruczal ze to sonda ale jakos tak nie przekonywujaco to mowil. Dla swietego spokoju i zeby wykluczyc sonde wymienilem ja na taka uniwersalna z 4 kabelkami przy okazji odpialem jeszce akumulator dla zresetowania kompa no i szarpanie zniklo i narazie po przejechaniu 500 km jest OK wiec wyglada na to ze to chyba sonda byla wszystkiemu winna i wbrew opini gazownika ma ona jednak wplyw na dzialanie instalacji gazowej pomimo ze nie jest do niej bezposrednio podlaczona.

Mam nadzieje, ze to juz koniec moich przygod z szarpaniem, wydalem na to pare stoweczek zeby zlikwidowac, a teraz w kolejce stoja juz olej, amorki, opony na lato i niestety rozrzad.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

miałem taki problem jak wy przy silniku ADP awarie usunołem sam chwila namysłu i wymiana kopułki jak ręką odioł

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Mam podobny problem przy ADP, teraz mam taki objaw jak jest pogoda (słoneczna) pali ok jedzie początkowo z lekkim szrpaniem i potem ok, jak jest deszcz to wcale odpalić nie można, jak odepne jeden z cyl to na trzy zapala potem w trakcie trzeba podłączyć czwarty i jest ok. Dla wiadomości niektórych podam, że ADP ma jedną cewkę kopułkę i palec, wymieniłem kable WN, kopułka, siece, palec, nie wymieniłem cewki i modułu wzmocnienia - nie wiem jak sprawdzić

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

mialem identyczną sytuacje!

Wymień przewody od świec i bedzie OK! Sam zobaczysz!!

Opublikowano

Wymieniłem przewody i dalej nic, ale zauważyłem, że po deszczu teraz wcale nie pali, więc jedno co zostało to cewka z modułem wzmocnienia iskry - wybudowałem i miałem tydzień w domu po deszczowym dniu włożyłem ją odpalił za pierwszym razem, lecz noc była ulewna rankiem to samo. Kupiłem taką cewkę http://allegro.pl/item385544371_cewka_modul_skoda_vw_audi_seat_nowa_.html i jak przyjdzie to zobaczę. Jest trochę inna ale oryginału nie znalazłem a 47zł to nie majątek.

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam!

Ja mam nową instalacja LPG stag 4. Od początku szarpie w przedziale 3,5-4,5 tyś obrotów jestem u gości którzy mi montowali gaz 3 razy w tygodniu od 2 miesięcy wymieniłem juz filtr powietrza, świece, uszczelke pod klawiaturą, przepływka czysta.

Kolesie wagują mi auto za każdym razem i zero jakiegokolwiek błędu!

Zaznacze że na benzynie problemu nie ma!

Gaziaże rozebrali i złożyli ze 2 razy instalacje 4 razy wymieniali dysze co tylko zwiększało spalanie!

Mam już dość tej sytuacji HELP!!!

Opublikowano

bioly_82 a jak masz reduktor podłączony? Czy wszystkie króćce są wpięte w układ? Może nie jest w odpowiedniej ilości podawany gaz do wtrysków i zaczyna szarpać przy większych obrotach. U mnie nie był wpięty jeden króciec i przy większych obrotach instalacja przełączała się z gazu na benzynę.

Opublikowano

Docelowo wymiana aparatu zapłonowego w moim przypadku rozwiązała problem, generalnie można stwierdzić, że w tym modelu figle płata układ zapłonowy - część wysokiego napięcia - TO PEWNE

Opublikowano

Witam!

Ja mam nową instalacja LPG stag 4. Od początku szarpie w przedziale 3,5-4,5 tyś obrotów jestem u gości którzy mi montowali gaz 3 razy w tygodniu od 2 miesięcy wymieniłem juz filtr powietrza, świece, uszczelke pod klawiaturą, przepływka czysta.

Kolesie wagują mi auto za każdym razem i zero jakiegokolwiek błędu!

Zaznacze że na benzynie problemu nie ma!

Gaziaże rozebrali i złożyli ze 2 razy instalacje 4 razy wymieniali dysze co tylko zwiększało spalanie!

Mam już dość tej sytuacji HELP!!!

może nie napisze nowości ale niech gazowniki jeszcze raz zrobią mapę wtrysków, znajomy miał podobny problem i po korekcji mapy wszystko krumca

Opublikowano

Nie mam instalacji gazowej, ale miałem podobny problem - okazało się że uszkodzony był czujnik przepływu powietrza. Po wymianie jak ręką odjął - auto przestało szarpać.

pozdrawiam

Opublikowano

No, ale kolega nie napisał czy szarpie tylko na instalacji czy też na benzynie.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

kolego Bogumił napisałem że na benzynie problemu nie ma.

Kolesie gazowniki coś przy mapie pogrzebali pół baku paliwa i gazu wyjeździli ale zrobili!

Czasami tylko tak ok 5 tyś delikatne zdławienie i ciągnie dalej.

Ale już nie ruszam nic bo ładnie spalanie mi wychodzi 11,5 - 12 litrów gazu na 100km. Pozatym dałem się złapać nieoznakowanemu miśkowozowi, zarobiłem 10 punktów i nie przekraczam 3 tyś obrotów. :decayed: