Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Parktronic PDC MMI 2G 3G wizualizacja CONCERT w Audi A4 B8 2007-2011

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale to jest, że tak powiem, zwykłe menu.

Opublikowano
Ale to jest, że tak powiem, zwykłe menu.

Nie wiem czy zwykłe czy niezwykłe. Jak kupiłem auto - zablokowane było: parking system, Bateriezustand, Aussenbeleuchtung. Teraz jest wszystko odblokowane. A wersje z MMI co mają więcej w czerwonym menu?? Mnie interesuje zielone w wersji z Concertem.

Opublikowano

Nie ma zielonego w Concercie, dlatego byłem ciekaw co tam za menu odkryłeś

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Ja wiercilem i wyszlo ladnie czujniki montowalem na takie laski plastiku wyciskane z pistoletu ktory sie grzeje:)

Masz może jakieś fotki po montażu tych czujników ?

Są "znaki" do wiercenia w zderzaku ?

---------- Post dopisany at 19:55 ---------- Poprzedni post napisany at 09:15 ----------

Ja wiercilem i wyszlo ladnie czujniki montowalem na takie laski plastiku wyciskane z pistoletu ktory sie grzeje:)

Masz może jakieś fotki po montażu tych czujników ?

Są "znaki" do wiercenia w zderzaku ?

Jestem na etapie składania elementów do montazu PDC na przód. I tu własnie nasuwa mi sie kilka pytań.

Nie chce kupowac nowego zderzaka - stad pomysl wiercenia otworów pod boczne czujniki.

Czy taki uchwyt od passata podejdzie pod czujniki (teraz to numer 1S0919275A poprzedni numer to 4H0 919 275 A) - Ponoć nowy numer to jakies zmiany konstrukcyjne - tak czy inaczej pewnie zakoncze na 4H0 919 275 A - łatwiejszy w zakupie...

1 * passat numer 3C5 919 491

PASSAT B6 UCHWYT MOCOWANIE CZUJNIKÓW PDC 3C5919491 (4126379245) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

passat_uchwyt_czujnika_4126379245.jpg

2 * superb 2 numer 3T0 919 485

DRZAK SENZORU - 3T0919485 PARKOVANI PREDNI - SUPERB 2 , - Držáky nárazníku | CC-Autodily.cz

2_skoda_superb_3_T0919485.jpg

3 * tez ponoć superb 2

DRZAK SENZORU - 3T0919487 GRU PARKOVANI PREDNI LEVY SUPERB 2 , - Držáky nárazníku | CC-Autodily.cz

3_skoda_superb_3_T0919485.jpg

Są jeszcze takie - ale tylko na ebayu

BMW/Mercedes/VW/Audi/Peugeot/Skoda/ Volvo PDC-Sensor-Halter / Parksensor-Halter | eBay

Länge: 80mm

Breite: 30mm

Höhe (mit Befestigungsclip): 28mm

Innendurchmesser: 22mm

Wiazka zakupiona , teraz reszte gratów musze zakupic...

Prosba o potwierdzenie Waszych opinii dot powyzszych uchwytów.

Opublikowano

Dzisiaj rozmawiałem z kumplem właśnie na temat PDC przód i coś tam napominał że oryginalnie są zaznaczone dziury na PDC w zderzaku więc nie wierci się na oko :) Sam też będę niebawem zakładał PDC na razie zderzak u lakiernika. Wiązka już jest czujniki również.

Opublikowano
  • Autor

W przednim zderzaku sa zazanczone miejsca do wywiercenia otworów pod mocowanie czujnika .

Opublikowano
Dzisiaj rozmawiałem z kumplem właśnie na temat PDC przód i coś tam napominał że oryginalnie są zaznaczone dziury na PDC w zderzaku więc nie wierci się na oko :) Sam też będę niebawem zakładał PDC na razie zderzak u lakiernika. Wiązka już jest czujniki również.

Jak prowadziłeś wiązkę z tyłu do przodu ??

Gdzie łączyłeś wiązki zderzaka z wiązka "do tyłu" ??

Masz fotki jakkies porobione ??

Opublikowano

Witam Panowie

Za cholorę nie mogę się połączyć z modułem 10 park assist. Mam orginalnego VCDSa, z tyłu sterownik 8K0 919 475H. PDC działa piszczy a w MMI 3G low odznaczone APS i parking help. Fajnie bybyło zobaczyć obrazek na wyświetlaczu.

Ma ktoś propozycję??

Opublikowano
sprawdz w połaczeniach z listy Gateway

Wcześniej sprawdzałem i błędów nie było jutro sprawdze jeszcze raz może na innym kabelku

---------- Post dopisany 16-04-2014 at 19:02 ---------- Poprzedni post napisany 15-04-2014 at 22:20 ----------

sprawdz w połaczeniach z listy Gateway

Wcześniej sprawdzałem i błędów nie było jutro sprawdze jeszcze raz może na innym kabelku

Na drugim kabelku też nie odczytuje 10. WRC możesz podpowiedzieć co sprawdzić I jak to zrobić w GATEWAY??

Please

Właśnie siedze w limuzynie podpięty.

Opublikowano

Dzięki

Jestem początkujący poprostu lamerstwo. Nie maiłem włączonego zapłonu (myślałem, że włożony kluczyk wystarczy). Teraz jest pięknie

Opublikowano

A4 B8 - Installazione sensori parcheggio anteriori - by darkeagle -

"Italiański" opis instalacji PDC przód. Niby ładni opisane/rozrysowane ale nie wszystko rozumiem :/

57700474.jpg

Jak wejść ze środka auta na zewnątrz ? do komory silnika ?? sa tam jakies przpusty ??

Którędy najlepiej puścić wiązkę z tyłu do przodu i gdzie ją połączyć ?? Po stronie kierowcy ? pasazera ?

Moze mi to ktoś w prosty sposób opisać ????

Opublikowano
  • Autor

wiazke bedziesz robil czy Kufatec ?

Wiazka od Kufateca ciagniesz w dole prawego słupka A , idzie tam gruba wiazka na zewnatrz .

Wtedy trzeba sciagnac nadkole :wink:

Opublikowano

Witam wszystkich i proszę o pomoc. Uruchomiłem wiele funkcji w mojej A4. Chciałem uruchomić wsparcie graficzne dla tylnych sensorów cofania ale mój moduł nie obsługuje tego (8K0 919 475 F). Postawnoiłem kupić nowy modół który obsługuje 8 czujników i wsparcie graficzne (8K0 919 475 A - 8 czujników, wsparcie graficzne). Niestety czujniki po podłaczeniu wogóle nie działają nie mówiąć o grafice. Czy któs może pomóc co zrobić, co trzeba dokupić? Czy wyświetlacz też musi być zmieniony? Teraz jest bez nawigacji. Jak sprawdzić jaki wyświetlacz jest? Proszę o pomoc.

---------- Post dopisany at 18:31 ---------- Poprzedni post napisany at 18:25 ----------

a na audi concert da radę to uruchomić?

tak

W jaki sposób? Proszę o pomoc. Witam wszystkich i proszę o pomoc. Uruchomiłem wiele funkcji w mojej A4. Chciałem uruchomić wsparcie graficzne dla tylnych sensorów cofania ale mój moduł nie obsługuje tego (8K0 919 475 F). Postawnoiłem kupić nowy modół który obsługuje 8 czujników i wsparcie graficzne (8K0 919 475 A - 8 czujników, wsparcie graficzne). Niestety czujniki po podłaczeniu wogóle nie działają nie mówiąć o grafice. Czy któs może pomóc co zrobić, co trzeba dokupić? Czy wyświetlacz też musi być zmieniony? Teraz jest bez nawigacji. Jak sprawdzić jaki wyświetlacz jest? Proszę o pomoc.

Opublikowano
wiazke bedzie robil czy Kufatec ?

Wiazka od Kufateca ciagniesz w dole prawego słupka A , idzie tam gruba wiazka na zewnatrz .

Wtedy trzeba sciagnac nadkole :wink:

Wiazke bedzie robil kolega polecony "przez forum" na dlugosci podane przez Ciebie na pierwszej stronie.

Generalnie gdzie nie patrze wszyscy polaczenie wiazek robia w okolicy przedniej lampy po stronie pasazera. Inna sa tylko drogi dojscia (albo przez obudowe kompa....albo przez slupek A pasazera....) do tego miejsca-dobrze rozumiem?

Opublikowano
  • Autor

Nierozumiem tego komentarza. Ja czytałem wszystkie i dlatego się zapytałem. Moje radio to Audi Symphony.

Podałem ci kodowanie do sterownika 4 kanalowego , niestety nic nie wspomniałes ze masz RADIO SYMPHONY .

A yswietlacz jaki masz ? kolor ? czerwony ?

Opublikowano

Nierozumiem tego komentarza. Ja czytałem wszystkie i dlatego się zapytałem. Moje radio to Audi Symphony.

Podałem ci kodowanie do sterownika 4 kanalowego , niestety nic nie wspomniałes ze masz RADIO SYMPHONY .

A yswietlacz jaki masz ? kolor ? czerwony ?

Kolorowy, tzn zielony jest jak do telefony przez Bluetooth.