Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Parktronic PDC MMI 2G 3G wizualizacja CONCERT w Audi A4 B8 2007-2011

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja chciałem dokupić do zderzaka z tyłu jak zmieniałem na S-kę bo jednego brakowało to też mi w ASO gość powiedział że kiedyś były a teraz nie ma bo.........bo nie ma i już

Opublikowano

Zebrałem całość gratów na PDC :)

20140515_173605.jpg

Pytanie mam jeszcze do znawców schematów - ja się ich jeszcze nie nauczyłem czytać :(;)

W wiązce z tyłu do przodu brakuje mi "kabelków" do przycisku aktywacji PDC (w moim przypadku PDC+ESP-po prawej stronie). Jutro pociągnę te brakujące kabelki (z tego co kojarzę 2 sztuki z modułu parctronica do przycisku ??? ) - prosze o potwierdzenie ilości kabelków i miejsca gdzie miałby je wpiąć (jak rozumiem pinami :000 979 009 E)

Moze mi to ktoś potwierdzić ilość kabelków z przycisku (jedna kostka PDC z ESP) do modułu i numery pinów w które należy je "wetknąć" ??

Z góry :hi::hi::hi::hi:

Opublikowano
  • Autor

Od sterownika PDC ( wtyka 16 PIN ) ciagniesz razem z wiazka 2 przewody do przycisku ( wtyka 8 PIN)

T16e PIN 4 ----> T8r PIN 1

T16e PIN 13 ---> T8r PIN 3

Opublikowano
Od sterownika PDC ( wtyka 16 PIN ) ciagniesz razem z wiazka 2 przewody do przycisku ( wtyka 8 PIN)

T16e PIN 4 ----> T8r PIN 1

T16e PIN 13 ---> T8r PIN 3

Dziękuję WRC :hi::hi::hi:

Opublikowano

Te oprawki z czerwonymi naklejkami założysz do zderzaka? Masz zwykły, czy pod PDC? Jeśli zwykły, to wrzuć jakieś fotki jak to wygląda po wywierceniu otworów :naughty:

Opublikowano
Te oprawki z czerwonymi naklejkami założysz do zderzaka? Masz zwykły, czy pod PDC? Jeśli zwykły, to wrzuć jakieś fotki jak to wygląda po wywierceniu otworów :naughty:

Sugerujesz ze nie bedzie pasowało ??

Zderzak zwykły - bez uchwytów na PDC.

Sam jestem ciekaw jak to wyjdzie.....na jednym z opisów stosowano wlasnie takie uchwyty....zobaczymy.

---------- Post dopisany at 19:06 ---------- Poprzedni post napisany at 19:04 ----------

Tu użyto podobnych uchwytów i tak to to wyszło:

IMG_1294.jpg

IMG_1296.jpg

Opublikowano

Nie sugeruję, po prostu jestem ciekaw, bo też mam zderzak bez PDC i myślałem, że jedyna opcja to wymiana zderzaka. Ktoś wcześniej napisał, że na zwykłym zderzaku od środka są zaznaczone miejsca montażu czujników. Zastanawiają mnie 2 rzeczy - czy po takim montażu kąt ustawienia czujników będzie prawidłowy i czy... się nie odkleją :D

Opublikowano

Sam jestem ciekaw jak to wyjdzie :)

Na te chwile rozrysowałem to sobie wszystko - kiedy siedzi jeszcze w głowie.

Musze zorganizowac sobie dzien wolny i jakis kanał lub podnośnik do zdjecia zderzaka i bedziemy cos ciagac....

Opublikowano

Na poprzedniej stronie masz opis zdejmowania zderzaka - nie trzeba do tego kanału ;)

Opublikowano

Zawsze to wygodniej.

Opublikowano

Nie sugeruję, po prostu jestem ciekaw, bo też mam zderzak bez PDC i myślałem, że jedyna opcja to wymiana zderzaka. Ktoś wcześniej napisał, że na zwykłym zderzaku od środka są zaznaczone miejsca montażu czujników. Zastanawiają mnie 2 rzeczy - czy po takim montażu kąt ustawienia czujników będzie prawidłowy i czy... się nie odkleją :D

Orginalnie te mocowania do czujników są przyklejone na taśmie samolepce dwustronnej i trudno jest to badziewie oderwać. U mnie w zderzaku S brakowało jednego więc odkleiłem od zwykłego zderzaka przylepiłem na taśmę i dla pewności podkleiłem też klejem do szyb od WURTH. Jak do tej pory nic nie odpadło:decayed:

Opublikowano

Tak nawiasem mówiąc/pisząc w rozpisce okablowania na pierwszej stronie jest :

6x10 mb 0,35 mm - to pewnie do wtyczki łączącej przednią wiązkę...

4x8 mb 0,22 mm - do przycisku i głośniczka - chyba

2x8 mb 0,35 mm - aaaaa to ????

---------- Post dopisany 18-05-2014 at 12:26 ---------- Poprzedni post napisany 17-05-2014 at 10:32 ----------

Do listy modulow mozna by bylo dopisac tego typa:

8K0 919 475 Q - 4 czujniki, wsparcie graficzne-nie wiem co z kamera

20140517_204635.jpg

Opublikowano
  • Autor

Poprawiony pierwszy post :hi:

Nie pamietam ale chyba ciagnąłem kilka dodatkowych kabli z tylu auta i stad ten bład w opisie :wink:

Opublikowano

We wstępie jest "8K0 919 475 Q - 4 czujniki, lusterka obsługa aparatu". Mam taki moduł, kodowanie przyjmuje, ale nie widać tego na ekranie. I co oznacza "lusterka obsługa aparatu"?

Opublikowano

Simon ile ta zabawa z PDC :) ?

Opublikowano

Co rozumiesz ile ta zabawa z pdc ??

Opublikowano

Ile taki zestawik Cię kosztował :)?

Opublikowano

160 czujniki (+2uszczelki - 30gr szt)

90 uchwyty przyklejane do zderzaka za 2szt

90 uchwyty w grila za 2szt

140 wiazka zderzaka

120 przycisk w deske - u mnie na prawej stronie...

200 modul pdc + wiazka tyl-przod

50 glosniczek ze srubkami i wtyczka

Chybaaaa tyle z kosztow.

Opublikowano

Panowie jest w jednym z postów informacja , że miejsca do wiercenia dziur na czujniki są w przednim zderzaku . W tylnym zderzaku (sedan) od wewnątrz tez są zaznaczone takie miejsca ?