Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Fiesta 1.4TDCI WOLF

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,

Kupilem ostatnio takie cudo jako drugi samochod na jakis czas - jak sie bedzie dobrze spisywac i malo palic to zostanie dluzej , chyba ze zmienie na cos innego - szybszego i drozszego :>

Jezdzi tym moja kobieta.

Troche o aucie...

Fiesta 2003 rej. 2004 przebeig 170 tys - ORI , po wymianie rozrzadu przy 155 i serwisie olejowym (165tys) (no powiedzmy bo tego nie robil serwis forda).

Ze standardu auto posiada:

- manualna klima,

- podgrzewana przednia szyba :kox:

- podgrzewana tylnia i lusterka (jeszcze nie testowalem)

- elektryka szyb i lusterek

- kierwonica pedaly fotele :tongue4:

Poprzedni wlasciciel (calkiem sympatyczny gosc) cos tam probowal przy niej dlubac i dostala :

- Intercooler (dosc pokazny :wink4:)

- swiatla tylne jakis lifcik

- przednie z angle eyes z soczewkami ale nacale szczescie bez xenonow - ogolnie wygladaja bardzo dobrze na tym aucie i fajnie swieca

- halogeny na ledach - jako swiatla dzienne - nawet ze nie wiocha

- felunek 17 cali czarne z chromowanym rantem

- ladna oponka GoodYear F1 Eagle o nietypowym rozmiarze (ciezko dostac i ceny zwariowane) 195/45/R17 praktycznie nowe - maja pare miesiecy

- amory kayaba (olejowo gazowe) , przod obnizony , swietnie trzyma sie to w zakretach i fajnie je lyka - bylem pod wrazeniem

- z tylu poszly lekkie dystanse bo jednak przy obciazeniu dociskalo opony.

- radio/CD/DVD/MP3/SD/USB dotykowe MUSE - no jakis francuz ale nienajgorszy- menu mp3 jak z commodore ale wmiare to wyglada wazne ze gra i jest wejscie USB i karty SD

- glosniki Infinity

- fotele przod recaro - calosc obszyta niestety ECO skora - skrzypi to ale dupka sie specjalnie nie nagrzewa pomimo 30stopni dzis.

- podlokietnik - troche badziewny

Generalnie samochod doinwestowany, i wydaje sie byc ok :good: - wszystko wyjdzie w praniu. Wyglada bardzo fajnie i wyroznia sie na tle dziadziowych fiest, bo generalnie ztym mi sie ten samochod kojarzy - auto emeryta :wink4:

Z moich modow to na dzien dobry dostal program , ktory generalnei mial tam byc , a okazal sie jakos dziwna seria. Wgrano serie wyszlo 72konie i 180NM , po programie 92konie i 220nm .Odpycha sie to calkiem przyjemnie mysle ze w 10s do 100 zrobi. No po programie puszcza baki ale na serii tez puszczal , intercooler widocznie troche spowalnia doplyw powietrza i najpierw dolewa paliwa a potem dostaje dawke i sie uspokaja. Przy 2200-2300 juz bakow nie puszcza (turbina sie rozkreca na maxa).

Turbo sprawdzone nie ma zadnych luzow.

Tak sie to przedstawia (zdjecia jeszcze z ogloszenia ale sa wmiare wiec wrzucam).

1689304969.jpg

16893049694.jpg

16893049692.jpg

16893049696.jpg

16893049697.jpg

Opublikowano

ładna sztuka, dla kobiety w sam raz :good: fajny kolorek z zewnątrz

Opublikowano

Z zewnatrz fajne autko, ale srodek mi sie nie podoba :no:

Opublikowano

auto fajne

ale te fotele mają się nijak do reszty :kwasny:

Opublikowano

Fajny wozik, ale czarna albo pomarańczowa skóra w środku by bardziej pasowała :hi:.

Opublikowano

No niestety "skora" jest jaka jest ... generalnie tragedii nie ma , moze kupie ori fotele jak mi sie to znudzi a te sprzedam (VW golf Recaro ) . Dobrze sie na nich siedzi i dobrze trzymaja.

Opublikowano

to przemaluj auto pod fotele :naughty:

Opublikowano

:good: :good: :polew: :polew: :wink4:

Opublikowano

widzę, że posłuchałeś mnie i założyłeś wątek :decayed:

ładna ta Fiescinka :good:

kolego powiedz mi jak pierwsze wrażenia z jazdy, komfort, spalanie i ogólne wykończenie autka ? zadowolony z wyboru ? pytam bo być może (jeszcze nie jest pewne ale rozeznaję temat) będę niedługo kupował coś małego i właśnie taka Fiesta mi wpadała w oko, właśnie z takim motorem bym brał pod uwagę.

Opublikowano

:good: :good: :polew: :polew: :wink4:

a nie lepiej wymienić skóre na pomarańczową? Koszt ok 2000 zł - 2500 zł. Według mnie lepsza opcja niż malowanie :hi:.

Opublikowano

kolego powiedz mi jak pierwsze wrażenia z jazdy, komfort, spalanie i ogólne wykończenie autka ? zadowolony z wyboru ? pytam bo być może (jeszcze nie jest pewne ale rozeznaję temat) będę niedługo kupował coś małego i właśnie taka Fiesta mi wpadała w oko, właśnie z takim motorem bym brał pod uwagę.

Ja mam mega twarda wersje wiec o komforcie nie moze byc mowy za to pozakretach jezdzi jak bolid. Mam inne amory sprezyny , 17calowe felgi na niskim profilu.

Wykonczenie no nie ma szalu ale jest OK naprawde. Poki co zadowolony , niebawem sprawdze ile to pali bo narazie przejechane 600km i w baku jeszcez troche paliwa jest.

Skory nie zamierzam wymieniac bo nie zamierzam inwestowac jakos specjalnie w ten samochod . Oczywiscie to co wymaga inwestycji do prawidlowej eksploatacji tu nie jest oszczedzane nic a nic ale nie zamierzam dokladac nic nowego do tego samochodu .

Opublikowano

Ja mam mega twarda wersje wiec o komforcie nie moze byc mowy za to pozakretach jezdzi jak bolid. Mam inne amory sprezyny , 17calowe felgi na niskim profilu.

Wykonczenie no nie ma szalu ale jest OK naprawde. Poki co zadowolony , niebawem sprawdze ile to pali bo narazie przejechane 600km i w baku jeszcez troche paliwa jest.

Skory nie zamierzam wymieniac bo nie zamierzam inwestowac jakos specjalnie w ten samochod . Oczywiscie to co wymaga inwestycji do prawidlowej eksploatacji tu nie jest oszczedzane nic a nic ale nie zamierzam dokladac nic nowego do tego samochodu .

Luz :hi::good:. Tylko podsunąłem pomysł...

Opublikowano

Podjedź tym na kiełbaski :evil::naughty::decayed:

Opublikowano

Szczerze?

Odjazd!

Czasami, aż mi szkoda, że mojej się te Fiesty nie podobają, bo mi osobiście bardzo i chętnie bym podobną do Twojej przytulił :)

Opublikowano

auto wygląda na rasowe, pokaz jeszcze kierowcę do którego należy bolid :decayed::wink4:

heheh akurat to nie ta osobka ktora siedzi na siedzeniu pasazera bo to stare foty poprzedniego wlasciciela :wink4: . Samochod charakterystyczny wiec kierowce latwo wypatrzec :wink4: . Ostatnio widzialem ST taka i wygladala identycznie poza tym ze miala 2 biale pasy przez cale auto :decayed:

Opublikowano

Podłokietnik po wuju trochę :decayed:

Opublikowano

Podłokietnik po wuju trochę :decayed:

no raczej :polew: :polew: zenujacy strasznie . moze go usune z czasem narazie zostaje.

Ja tym prawie wogole nie jezdze tylko moja kobieta , dopoki nie bedzie zglaszala zazalen to zostaje. :naughty:

Mi w tym aucie strasznie sie podobaja 2rzeczy :

- prowadzenie , ale to akurat z uwagi na poczynione inwestycje wtym kierunku

- zestopniowanie skrzyni biegow ! :good:

Ciekaw jestem tylko spalania jeszcze :gwizdanie:

Opublikowano

jak bedziesz mial jakies dane na ten temat to daj znac bo moja dziunia tez jest zainteresowana taka fiesta
Opublikowano

jak bedziesz mial jakies dane na ten temat to daj znac bo moja dziunia tez jest zainteresowana taka fiesta

i ja również czekam z niecierpliwością :cool1:

Opublikowano

Zalane 41l , przejechane 680km , czyli 6.02 l/100km . Jezdzone 50/50 , duzo w korku stala, i ogolnie dosc szybko i na wysokich obrotach jezdzone te pierwsze km . Takze wynik uwazam za dobry !.

Niestety kierowniczka lubi komfort i zaczyna jej przeszkadzac twardosc zawieszenia :wink4: takze nie wiem ile tym autem pojezdzi jeszcze :polew: :polew: