dziadek Opublikowano 6 Maja 2012 Opublikowano 6 Maja 2012 ...póki co trzeba odłożyć na wakacje bo ze znajomymi robimy sobie "Euro Trip" jedźcie trasą TOP GEAR - naprawdę warto - niektóre zakręty takie że na dwa razy trzeba brać bo nie ma miejsca się wyrobić i uważać żeby nic z góry nie jechało
alpin Opublikowano 8 Maja 2012 Opublikowano 8 Maja 2012 ...póki co trzeba odłożyć na wakacje bo ze znajomymi robimy sobie "Euro Trip" jedźcie trasą TOP GEAR - naprawdę warto - niektóre zakręty takie że na dwa razy trzeba brać bo nie ma miejsca się wyrobić i uważać żeby nic z góry nie jechało Jeśli myślisz o przełęczy St. Berdandino to właśnie wróciłem z tamtych rejonów, póki co, to jeszcze sporo śniegu leży na poboczach i droga cała mokra.
dziadek Opublikowano 8 Maja 2012 Opublikowano 8 Maja 2012 ...póki co trzeba odłożyć na wakacje bo ze znajomymi robimy sobie "Euro Trip" jedźcie trasą TOP GEAR - naprawdę warto - niektóre zakręty takie że na dwa razy trzeba brać bo nie ma miejsca się wyrobić i uważać żeby nic z góry nie jechało Jeśli myślisz o przełęczy St. Berdandino to właśnie wróciłem z tamtych rejonów, póki co, to jeszcze sporo śniegu leży na poboczach i droga cała mokra. ja mówię o tym : http://maps.google.pl/maps?saddr=Stelvio,+W%C5%82ochy&daddr=bormio+to:livigno+to:davos&hl=pl&ie=UTF8&ll=46.64378,10.244751&spn=0.652424,1.766052&sll=46.636237,-8.074951&sspn=0.652515,1.766052&geocode=Ff8IxwIdDvCgACnpYk4gRRyDRzHANZEVhwkHBA%3BFRYKxQIdTlueACn3AV40WwWDRzFQ7GYuAngGBA%3BFe84xgId3L6aACkPDspl922DRzH_J9b6o5cUhQ%3BFfgcygId6gGWACmdpWTfEKGERzHYli3fiQYz0A&mra=ls&t=m&z=9 zbliżcie sobie widok i przelećcie całą trasę - masakra co tam są za zakręty i serpentyny a tu taka mała próbka: oczywiście chodzi o drogę w tle w Top Gear jeżeli dobrze kojarzę - seria 10 odcinek specjalny
alpin Opublikowano 9 Maja 2012 Opublikowano 9 Maja 2012 niezła droga, za niedługo sprawdzę. tu jest st.bernandino http://www.redlineblog.com/top-gears-worlds-best-driving-road-in-detail/ Jędrek sory za bałagan w twoim wątku, powinien być osobny temat o ciekawych drogach.
dziadek Opublikowano 9 Maja 2012 Opublikowano 9 Maja 2012 niezła droga, za niedługo sprawdzę. tu jest st.bernandino http://www.redlineblog.com/top-gears-worlds-best-driving-road-in-detail/ Jędrek sory za bałagan w twoim wątku, powinien być osobny temat o ciekawych drogach. no to chyba mówimy o tym samym
alpin Opublikowano 9 Maja 2012 Opublikowano 9 Maja 2012 no to chyba mówimy o tym samym to nie jest ta sama droga co na twojej mapce, przełęcz st. bernandino jest troszke niżej w lewo.
MARCIN607 Opublikowano 9 Maja 2012 Opublikowano 9 Maja 2012 ale ścieżka już słyszę pisk mojej pani jak widze tą drogę
dziadek Opublikowano 9 Maja 2012 Opublikowano 9 Maja 2012 to jest to, jedrekx jak robisz road tripa przez EU to grzech tamtędy nie pojechać tylko przed wyjazdem sprawdź hamulce jakbyś jechał za rok to ja planuję powtórkę
jedrekx Opublikowano 9 Maja 2012 Autor Opublikowano 9 Maja 2012 niestety (stety) trasa już wybrana, jedziemy do Londynu, Amsterdamu, Madrytu i do Paryża. nie jedziemy moim samochodem gdyż jest za mały o przyszłym roku można pomyśleć z nowości w aucie to wczoraj przeszło przegląd techniczny z wynikiem bardzo dobrym, a dziś stoi w ASO ale nic poważnego tylko olej, filtry + dodatkowo klima i wycieraczki jestem zadowolony gdyż w DE auto jeździło na Long Life (ja dopiero pierwszy raz zmieniam olej) i przez 30 tys nie musiałem dolać nic oleju..
MARCIN607 Opublikowano 9 Maja 2012 Opublikowano 9 Maja 2012 a jest jakaś fajna dróżka w drodze do Bułgarii? sorry Jedekx za ot
dziadek Opublikowano 9 Maja 2012 Opublikowano 9 Maja 2012 ... jestem zadowolony gdyż w DE auto jeździło na Long Life (ja dopiero pierwszy raz zmieniam olej) i przez 30 tys nie musiałem dolać nic oleju.. i zostajesz na long life jeżdżąc głównie w mieście? ps. no to szykuj się na przyszły rok - nie będziesz żałował - trasa nie do opisania - najlepiej na parę autek się wybrać
jedrekx Opublikowano 9 Maja 2012 Autor Opublikowano 9 Maja 2012 ... jestem zadowolony gdyż w DE auto jeździło na Long Life (ja dopiero pierwszy raz zmieniam olej) i przez 30 tys nie musiałem dolać nic oleju.. i zostajesz na long life jeżdżąc głównie w mieście? nie zostaję, auto tak jeździło w DE. teraz będzie już normalnie
dziadek Opublikowano 9 Maja 2012 Opublikowano 9 Maja 2012 ... jestem zadowolony gdyż w DE auto jeździło na Long Life (ja dopiero pierwszy raz zmieniam olej) i przez 30 tys nie musiałem dolać nic oleju.. i zostajesz na long life jeżdżąc głównie w mieście? nie zostaję, auto tak jeździło w DE. teraz będzie już normalnie ufff
stifii Opublikowano 11 Maja 2012 Opublikowano 11 Maja 2012 niestety (stety) trasa już wybrana, jedziemy do Londynu, Amsterdamu, Madrytu i do Paryża. nie jedziemy moim samochodem gdyż jest za mały o przyszłym roku można pomyśleć z nowości w aucie to wczoraj przeszło przegląd techniczny z wynikiem bardzo dobrym, a dziś stoi w ASO ale nic poważnego tylko olej, filtry + dodatkowo klima i wycieraczki jestem zadowolony gdyż w DE auto jeździło na Long Life (ja dopiero pierwszy raz zmieniam olej) i przez 30 tys nie musiałem dolać nic oleju.. A plynu hamuclowego sami z siebie nie wymienili ? :wink:Bo jak ja byłem to mi tez go wymienili bo nie było wpisu w bazie przez dwa lata o wymianie.. A na fakturce koszt płynu ok. 40zł, wymiana 120zł
jedrekx Opublikowano 11 Maja 2012 Autor Opublikowano 11 Maja 2012 wymienili, Zenek pytał jak oddawałem czy mają wymieniać teraz mogę porównać koszta A5 i A3 bo miałem już przegląd przy tym samym przebiegu (ok 120 tys). koszta bardzo porównywalne, za przegląd zapłacone 1700 brutto (olej, filtry, płyn hamulcowy, klima, pióra wycieraczek) wraz z robocizną. ogólnie to spodziewałem się większej kwoty
stifii Opublikowano 11 Maja 2012 Opublikowano 11 Maja 2012 Pewnie stawka za roboczą godzine podobna jak w A3 także pewnie dlatego cena podobna Na następny raz kup swoje oleje i filtry i w ogóle przegląd będzie za b.dobre pieniądze jak na ASO. Bynajmniej ja tak zawsze robię, bo oni za litr oleju mają ciut chore ceny
mystic.pl Opublikowano 11 Maja 2012 Opublikowano 11 Maja 2012 Pewnie stawka za roboczą godzine podobna jak w A3 także pewnie dlatego cena podobna Na następny raz kup swoje oleje i filtry i w ogóle przegląd będzie za b.dobre pieniądze jak na ASO. Bynajmniej ja tak zawsze robię, bo oni za litr oleju mają ciut chore ceny Dokładnie, olej i filtry zawszę daję swoje. Za zaoszczędzone złote starcza jeszcze dodatkową wymianę filtra paliwa przy każdym przeglądzie i jeszcze sporo zostaje.
mgtan Opublikowano 15 Maja 2012 Opublikowano 15 Maja 2012 siema, wydzieliliście wkońcu ten wątke o drogach ... bo coś mi mówi że będe musiał sobei takie coś zaplanowąć ;-) ---------- Post dopisany at 10:01 ---------- Poprzedni post napisany at 10:01 ---------- siema, wydzieliliście wkońcu ten wątke o drogach ... bo coś mi mówi że będe musiał sobei takie coś zaplanowąć ;-)
jedrekx Opublikowano 29 Maja 2012 Autor Opublikowano 29 Maja 2012 11 dni temu, wraz z innymi Audikami z naszego regionu, A5 została oddana w ręce fotografa - Krzysztofa Turzyńskiego. oto kilka zdjęć jego autorstwa: wkrótce prawdopodobnie auto zostanie jeszcze oddane w ręce innego fotografa.. co nowego z modów? właściwie nic wielkiego. sprawiłem sobie kabelek i zakodowałem kilka rzeczy: -opuszczanie się prawego lusterka podczas wrzucenia wstecznego -poziom naładowania akumulatora -logo S5 przy włączaniu MMI po wakacjach planuję program i zabawę z tylnymi lampami..
Rekomendowane odpowiedzi