Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

System HomeLink - otwieranie bramy wjazdowej i garażowej w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może masz kolego podobnie jak ja!? czyli kodowanie bramy BISECURE ( czyli tzw zmienne kodowanie ). Stare sterowniki nie obsługują tego kodowania, ja musiałem zmienić/dołożyć sterownik do bramy na zmienne kodowanie. Dodam że bramę mam z firmy Horman

Sterownik mam fabrycznie nowy produkcja 14.12.2014

mi w hoormanie powiedzieli ze zmienne kodowanie maja od 2011 roku

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Do której wtyczki dokładamy pin w komforcie , czarnej, szarej czy niebieskiej ???

Czarna wtyka 32 PIN , mostkujemy tu przewod od przycisku w podsufitce .

Jesli posiadamy lusterko z czujnikiem wilgotności powietrza mostkujemy zaraz w wiazce kolo panela w podsufitce

Kolor kabla to żółto/fioletowy .

Czy ja to dobrze rozumiem? Jeśli mamy lusterko z czujnikiem wilgotności to nie trzeba ciągnąć przewodu przez cały samochód tylko wystarczy się podpiąć przy lusterku? Co za sygnał leci tym przewodem ze jest do homelinka i czujnika wilgotności?

Opublikowano
  • Autor

Kodowanie czujnika wilgotności oraz Homelinka w przedlifcie jest w KOMFORT 46

Co za tym idzie komunikacja jesT tutaj po jedej linii :)

szukamy wspomnianego żółto/fioletowego kabelka w kostce lusterka .

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

WRC, moglbys mi podrzucic numer sterownika do polifta? nie wiem czy dobrze uslyszalem przez telefon - 8G0 907 410? szukalem na allegro i ebay i nic nie ma wiec nie wiem czy numer mam zly czy to taki deficytowy towar.

Opublikowano

Aaaa widzisz, nie ogarnąłem. Dzięki. Teraz to co innego. W tym przypadku tez trzeba zwracać uwagę na jakieś literki żeby się nie wpakować w wersje US?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A czy bramy wjazdowe np u mnie faac da sie również w tym zakodować bo zastanawiam się nad założeniem u siebie

Opublikowano
  • Autor

A czy bramy wjazdowe np u mnie faac da sie również w tym zakodować bo zastanawiam się nad założeniem u siebie

w pierwszym poscie masz spis kompatybilnych firm w pdf

Opublikowano

Panowie, zanim zainwestuję miliony złotych w graty, niech mi ktoś podpowie.

Mam pilota 433,92 MHz ze zmiennym kodem Keeloq. Ktoś wcześniej pisał, że mu się nie udało odpalić Home Linka z takim pilotem. Warto dalej drążyć temat, czy odpuścić?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

ok, kilka pytan zwiazanych z poliftem:

1) ze schematu z pierwszego posta wynika ze powinienem sie wpiac w MCE we wtyczke B (czarna 32piny) w pin 17 oraz wtyczke C (brazowa) w pin 4. W obu tych wtyczkach te piny mam juz obsadzone - moze tak byc czy w polifcie jest inaczej?

2) bezpiecznik 3 rowniez mam obsadzony. jaki powinien byc numer uchwytu i bezpiecznika w polifcie?

3) w lusterku nie mam przewodu fioletowo-zoltego. mam tylko fioletowo bialy lub fioletowy. moze ktos opisac w ktorej wtyczce i ktory pin nalezy sprawdzic?

Opublikowano
  • Autor

Do Polifta jest to samo podłaczenie , czyli mostkujemy z obecnymi PINAMI wg schematu z pierwszego posta.
Jesli chodzi o kabelek zołto/fioletowy to mozemy go poszukac we wtycze szyberdachu jesli go posiadamy

Opublikowano

no wlasnie nie mam szyberdachu. sprawdzilem sobie bezpieczniki, w polifcie na tym bezpieczniku nr 3 jest fpiz*oo (tylna roleta, czujnik jakosci powietrza, czujnik elektromeechanicznego hamulca postojowego, przycisk autohold, sterownik abs) rzeczy - wiec norma, ze jest zajety.

Opublikowano
  • Autor

A Alarm masz ? tam tez jest ten kolorek jesli nie to trzeba kabelek ciagnac do KOMFORTU :banan:

Jesli chodzi o bezpiecznik to faktycznie jest tam duzo podłaczonych sterowników

Opublikowano

ok, ten pin (magistrala LIN) z ktorym sie trzeba zmostkowac to pin 7 w 8 pinowej kostce lusterka. u mnie oczywiscie jest pusty :/. alarmu tez nie mam. czyli pozostaje mi ciagnac 1 kabelek na tyl :/

ale widze, ze mam pin 32 w czarnej kostce komfortu obsadzony kabelkiem fioletowo-zoltym - czyli cos u mnie w samochodzie musi z tej magistrali korzystac. moze jest cos na przodzie, jakies pomysly?

Opublikowano
  • Autor

Limit sie wyczerpał :) jesli nie posiadasz zadnej z opisywanych opcji to mozliwe ze wtyka t32c pin 32 jest przygotowana

W ELSIE brak info

Opublikowano

hmm ciekawe gdzie mi ten przewod leci. no nic, pociagne ten jeden kabelek do tylu. i tak mialem tunel podnosic

ok, pospinalem wszystko, zakodowalem i mam taki blad w MCE:

Address 09: Cent. Elect. (J519) Labels: None
Part No SW: 8K0 907 063 DJ HW: 8K0 907 063 DJ
Component: BCM1 1.0 H16 0103
Revision: 09016001 Serial number: 00000686782001
Coding: 260000108074AFF21981408300001D0D6F9CC70826090221000008004401070200020024000000
Shop #: WSC 06335 000 00000
VCID: 7AF0F0B60A854FCC
Part No SW: 8K1 955 119 B HW: 8K1 955 119 B
Component: MITSUBA190913 H18 0461
Coding: 004577
Part No SW: 8U0 955 559 B HW: 8U0 955 559 B
Component: G397_RLFS H06 0002
Coding: 02005D
Part No SW: 8K0 941 531 AS HW: 8K0 941 531 AS
Component: E1 - LDS H03 0031
Part No SW: 4G0 907 410 HW: 4H0 907 410
Component: EHL2 V07.03 H30 0030
Part No SW: 8K5 941 329 HW: 8K5 941 329
H01 0031
Part No SW: 8K5 941 329 HW: 8K5 941 329
H01 0031
1 Fault Found
01330 - Central Control Module for Central Convenience (J393)
013 - Check DTC Memory
Freeze Frame:
Fault Status: 01101101
Fault Priority: 6
Fault Frequency: 1
Reset counter: 230
Mileage: 36169 km
Time Indication: 0
Date: 2015.09.08
Time: 23:30:22
dodatkowo pytanie co powinno byc ustawione dla homelinka w MMI 3G+ w /car/carbusassigment. mialem ustawione [CLAMP 15] 8/9 ale wali mi bledem 03157 - Functionality limited due to Communications Disruption i homelink w menu jest wyszarzony
Opublikowano

ale w jakim sensie ustawienie? co dokladnie? bledow zadnych nie ma w komforcie. kodowanie ustawilem zgodnie z tym:

Coding 07 ---> Long Coding Helper ---> BYTE 5 Bit 6 zmiana z 0 na 1

przyjal bez problemu i sprawdzalem pozniej drugi raz - zapamietal
Opublikowano
  • Autor

ale w jakim sensie ustawienie? co dokladnie?

Musisz zmienic na opcje np. KOMFORT lub inna ( rodzaj komunikacji ) , u ciebie jest Clamp

Reszte nie pamietam, trzeba poszukac w necie screeny z green menu

Opublikowano

myslisz ze ten blac w MCE to wina tego wlasnie?