Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

System HomeLink - otwieranie bramy wjazdowej i garażowej w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak, szukaj taki moduł bez A na końcu.

Opublikowano

czyli sam moduł reszta zostaje. czy po zmianie modułu na EU juz nic więcej nie musze robić. czy wszystkie systemy bram będą współpracować czy brać coś dedykowanego

Opublikowano

rozmawialem z Panem z electro.vag i mowi ze ten moduł obsługuje wersje EU.wiec sam juz nie wiem.chyba sprawdze na jakiesj bramie i wtedy sie dowiem na 100%

Opublikowano

moduł z A na końcu jest przystosowany do częstotliwości na rynek amerykański, w Europie są inne częstotliwości używane do sygnałów sterujących dla użytku cywilno-domowego. Wiadomo przetestujesz to się dowiesz czy działa czy nie, wg. mnie nie zadziała. koszt modułu na alledrogo to nie majątek w razie co żeby przeskoczyć na wersję europejską. podmieniasz moduł i tyle.

Opublikowano

no tak.szukałem ale nie moge znalezc.ale poszukam jeszcze jak moj nie bedzie hulał.pozdro.

Opublikowano
ALLEGRO.PL

tu pierwsze z brzegu z allegro

Opublikowano

oo.super.dzieki.pojade do kumpla i sprawdze.jestem na etapie kupna domu i mam juz model sterownika bramy.wedlug home link bedzie wspołgrac

Opublikowano

rozumien ze sterownik 4mo lub 8ko i jeszcze z literka B na koncu nie podejdzie

Opublikowano

wersja 8k0 jest przed liftowa, panel przycisków który w systemie pełni też ważną rolę przed liftowy i poliftowy mają inne numery więc sądzę że nie są ze sobą kompatybilne. Jednak jak ktoś sam nie sprawdzi to się nie dowie :)

Opublikowano

ok.jak moj nie bedzie dzialal bede szukal bez literki A.pozdrawiam.

Opublikowano

A nie jest tak, że nawet jak się ma europejski moduł to będzie on działał jedynie z bramą, która ma stały kod (nie wiem czy to poprawne sformułowanie)?

I nie ma sposobu na bramy ze zmiennym kodem?

Opublikowano
Godzinę temu, AndyN napisał:

A nie jest tak, że nawet jak się ma europejski moduł to będzie on działał jedynie z bramą, która ma stały kod (nie wiem czy to poprawne sformułowanie)?

I nie ma sposobu na bramy ze zmiennym kodem?

Nie koniecznie nowsze moduły obsługują też bramy że zmiennym kodem, choć nie wszystkie.

Opublikowano

juz wiem jaki bede mial naped bramy:BENINCA i na jakiej czest. oraz chyba to sa kody

.433.92 MHz pilot

Kod ARC/HCS

WIEC NIE MA POJECIA CZY TO W OGOLE RUSZY ALE ZOBACZYMY

Opublikowano

strona homelinka podaje taką kompatybilność, jednak brak innych modeli wcale ich nie wyklucza bo są na tej liście spore braki

image.png

Opublikowano
1 godzinę temu, MaTeo85 napisał:

Nie koniecznie nowsze moduły obsługują też bramy że zmiennym kodem, choć nie wszystkie.

Nowsze, czyli? Jakie powinny mieć oznaczenia?

Mam auto z US z przyciskami Homelink'a w podsufitce, możliwość korzystania z otwierania bramy byłaby bardzo przydatna. Wymiana modułu jest banalna. Tylko jakie powinien mieć oznaczenia? (A4 B8.5 z 2014)

Opublikowano

Masz auto po lifcie czyli moduł 4G0 907 410. Obecnie masz z US czyli 4G0 907 410A, ta jedna literka robi dużą różnicę bo w US częstotliwość to chyba 315MHz a w Europie 433MHz

Opublikowano

Wydaje mi się że zamiast 4G0 można szukać też 4H0 (jest to moduł z A6, ale wg. ETKA zamienia się na 4G0 więc chyba powinien pasować, ale ręki nie dam sobie uciąć.

Opublikowano

przedlift,dołożony homelink,niby wszystko ok, przyjęło kodowanie ,kierunkowskazy mrugnęły 3 razy,błędów brak,  bramy nie otwiera,nie działa...napęd jakiś marketowy,Somfy ,co to może być?

Opublikowano

a zrobiłeś dopasowanie zgodnie z instrukcją? na bramie też? (jeśli kod zmienny to musisz na bramie też wcisnąć guzik dopasowania nowego pilota)

Opublikowano
Godzinę temu, MaTeo85 napisał:

a zrobiłeś dopasowanie zgodnie z instrukcją? na bramie też? (jeśli kod zmienny to musisz na bramie też wcisnąć guzik dopasowania nowego pilota)

kurcze no próbowałem,ale problem jest taki,że zgodnie z instrukcją bramy,muszę przyłożyć nowego pilota do punktu na sterowniku,wtedy wcisnąć przycisk otwierania :) sterownik przykręcony do bramy,nie da się tak podjechać,ale coś jeszcze muszę pokombinować

Bez tytułu.png

EDIT: no i lipa ,za każdym razem przyjmuje kodowanie pilota(mruga 3x) ,ale nie idzie dokodować do bramy.... przykładałem sterownik homelinka(ten z przodu,przewody sięgły) do sterownika bramy i dalej nic...może coś robię nie tak?

Edytowane przez dirty.73