Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

System HomeLink - otwieranie bramy wjazdowej i garażowej w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Do czego jest ten przycisk między lampkami? 

Inked9c1bcae345edae170658d4f39609_LI.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy ten moduł będzie ok do przedlifta? Numer się niby zgadza, ale co oznacza to H02 na końcu? Na aukcji gościu podaje, że do z Q7.

8cb74dce4dbb8f30823a3d33674f.jpg

Opublikowano

A ten zamalowany numer seryjny to dlatego, że z jumy? 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Posiadam fabryczną instalację HomeLink pod wersję USA (sterownik z C na końcu). Czy wymiana sterownika (moduł transmitera) na 8K0907410 powinna zadziałać bez przekodowania?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

O co chodzi w schemacie z:

*2 stopniowe wycofywanie

*4 stopniowe wprowadzenie

I jeszcze czy dobrze rozumiem:

pin4 (ze sterownika w grillu) mam podłączyć do pin6 (sterownik w podsufitce) jednym kablem?

Czy ktoś programował lampę (oświetlenie podjazdu) do homelinka? Czy coś takiego można zaprogramować? Nie chodzi mi dokładnie o tą lampę, bo pewnie świeci jak latarka, ale ogólnie o coś podobnego z takim pilotem. Ewentualnie może ktoś podrzucić linka z czymś co działa?

Edytowane przez Tomek_091019

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 7.10.2018 o 14:14, mfolta napisał:

Witam. Posiadam fabryczną instalację HomeLink pod wersję USA (sterownik z C na końcu). Czy wymiana sterownika (moduł transmitera) na 8K0907410 powinna zadziałać bez przekodowania?

Podpinam się pod to pytanie. (Tylko bez kodów, bo nie wiem co tam mam).

Z chęcią uruchomię u siebie homelinka.

Opublikowano

Witam. Jestem w trakcie manuala, brakuje mi tylko modułu. Problem polega na tym, że chcę w najbliższym czasie zakupić moduł i wszystko podłączyć, ale niestety do bramy wjazdowej na posesję jest kilka garaży i każdy ma pilot do głównej bramy. Z tego co czytałem na temat kodowania pilotów, trzeba wykasować piloty z bramy a następnie przystąpić do kodowania pilotów w samochodzie.Czy wykasuje wszystkim piloty jak przystąpie do tego etapu? Posiadam 2 bramy hormanna, według tabeli odpalą bez problemu, ale jedna brama ma 868MHz z aktualizacją 7, oznacza to, że moduł musi mieć aktualizację 7 ?

• 1 rok później...
Opublikowano

Z jaka częstotliwością działa w końcu europejski homelink ? 433 czy 868 ? Lampkę z guzikami kupiłem, mce i mk obsłuży i teraz pytanie czy dokupić moduł czy przerobić pilota i podpiąć na krótko pod guziki. Bramy podwórkowe są chyba na 433mhz bo patrząc na pilota to takiego o innej częstotliwości nie znalazłem na necie. Nie chce się ładować na darmo w zakup modułu i ściągania gościa od bramy przez administracje jeśli to nie zagra ;) 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W europie 433MHz. Wiekszym problemem jest to, ze popularne u nas napedy (Faac, Nice, Came) uzywaja pilotow o zmiennym kodzie, z ktorymi HomeLink nie wspolpracuje.

U siebie podlaczylem oryginalne piloty pod ori lampke z przyciskiem HomeLink - wyglada jak z fabryki, dziala bardzo dobrze. Odpadly problemy z wymiana MCE, komfortu, zdejmowaniem CP, bujaniem sie z administracja/technikami (tam gdzie nie mozemy sami dokodowac pilota).

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Patola z tym moim homelinkiem?, auto z USA to fakt, może dlatego. Jest kilka filmików na YouTube z programowaniem , niby takie proste, że na jednym to nawet kobita sobie poradziła, a u mnie lipa...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Też mam auto z USA i brama wjazdowa zadziałała bez problemu 

Opublikowano

...

Edytowane przez AndyN

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Mam w aucie fabrycznie HomeLinka a w garażu zamykanie drzwi firmy ENTREMATIC z modelem Magic 600 i nie mogę sobie poradzić z parowaniem ich. Gdzie sprawdzić z jakimi systemami Audi HomeLink współpracuje, miało być coś w pdf w pierwszym poście, ale nie mogę znaleźć ?!

Na jakiej częstotliwości pracuje europejski Audi Homelink - 868 MHz czy 433MHz(?) bo mój Magic 600 na 433 MHz ze zmiennym kodem, i w jaki sposób to zgrać, jeżeli w ogóle się da ?!

U mnie BSG - 8K0 907063 P i Komfort 8K0 907 064 DQ.

Edytowane przez tomasm64

Opublikowano

Jak masz auto z USA to się nie dogada z bramą. 

Opublikowano

Moje auto jest z Europy - Szwajcaria.

Gdzie sprawdzić z jakimi systemami Audi HomeLink współpracuje, miało być coś w pdf w pierwszym poście, ale nie mogę znaleźć ?!

Mam taki automat zamykania garażu:

09ec2f7f8620.jpg

Nie mogę sobie poradzić z końcowym zgraniem tego razem. Auto/Homelink przyjmuje kodowanie pilota bramy-są trzy mrugnięcia kierunków ale potem już nic nie programuje się na napędzie bramy i w aucie, tak, jak w tym opisie punkt 5 i 6:

7c6a11571aeb.jpg

Ktoś może pomóc ?!

Edytowane przez tomasm64

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie auto z Usa a4 b8 2014 rok. czy ten moduł obsłuży bramę w eu. numer jak na zdjęciu 

Screenshot_20210306_115216_com.android.gallery3d.jpg

Opublikowano

Musisz zamiast tego wsadzić o tym samym numerze tylko bez literki na końcu (4G0907410) to będzie wersja EU. Ten z USA pracuje na innych częstotliwościach więc nie zadziała.

Opublikowano

Czyli ta literka A to jest na Usa?? Screenshot_20210306_115216_com.android.gallery3d.jpg