rookie Opublikowano 20 Lipca 2011 Opublikowano 20 Lipca 2011 Panowie, Wymieniłem przednie zawieszenie kompletne plus została ustawiona zbieżność. Po tym zabiegu zaczęła bić kierownica przy 120 km/h. Pojechałem wyważyć przednie koła i bicie lekko złagodniało ale nadal występuje. Co to może być? Dodam, że bicie występuje na kierownicy tylko przy 120 km/h. Kierownica drga w lewo w prawo. Czy to możliwe, żeby tarcze nagle zaczęły bić? Proszę o radę. Pozdro
mlodyy Opublikowano 20 Lipca 2011 Opublikowano 20 Lipca 2011 sprawdź czy wszystko jest dokręcone i złożone tak jak powinno,jeśli wcześniej nie bilo a teraz zaczęło to coś poszło nie tak przy składaniu hu.. nie ma
rookie Opublikowano 20 Lipca 2011 Autor Opublikowano 20 Lipca 2011 Wszystko jest dokręcone, luzów nie ma. Kierownica jest prosto, nie ściąga w czasie jazdy. Natomiast drgania są wyczuwalne tylko przy 120 km/h i tylko na kierownicy. Nie występują żadne dodatkowe hałasy, buczenia itp.
Nizin5 Opublikowano 25 Lipca 2011 Opublikowano 25 Lipca 2011 a nie masz zebów na kapciach? a z drugiej str moze tarcze..
IDUAL Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Kolego jedz na stacje diagnostyczną i niech ci sprawdzą ( tz. owalizacje tarcz hamulcowych) chociaż wtedy było by czuć drgania podczas hamowania. Albo do punktu wymiany opon i niech sprawdzą wyważenie może odważnik odpadł.
Nizin5 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 ja stawiam na wyzabkowane kapcie, przejedz reką po oponie to wyczujesz.
Rekomendowane odpowiedzi