Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Mam taki problem bo ubezpieczalnia chce mnie wykręcić

Kupiłem sobie Audi A4 18 T rok 2000 po 20 godzinach typ wjechał mi w d*pę i samochód poszedł do kasacji był u mnie rzeczoznawca i zaoferowali mi zwrot 6550 zł i zostawiają mi wrak ale powiedzieli żę mają kogoś kto kupi odemnie ten wrak za 5150 zł co daje łączna wartość 11700 zl

a ja kupiłem go za 16 500 zł jak to jest z ubezpieczeniami ile oni muszą oddać kasy????

naprawa tego samochód mi sie nie opłaca tam poszło sporo rzeczy koleś wleciał we mnie 70 na godzinę jak stałem na hamulcu w podłodze

Opublikowano

Witam,

w jakiem towarzystwie miałeś wykupione ubezpieczenie?

Miałem podobną sytuację w zeszłym miesiącu kiedy skasowałem swoje auto (z mojej winy wprawdzie).

Wycenili mi wrak auta na ponad 12 tys sprzedałem za 9.

Odwoływałem się, ale sprawa musiałaby trafić na wokandę żeby cokolwiek można było z tego wyciągnąć więc odpuściłem...

Niestety stara prawda się potwierdza, ubezpieczalnie są proklientowskie w 2 momentach : zawierania umów i terminach opłacania składek, ale kiedy one mają płacić nagle okazuje się że to największe ************** :angry: :angry:

Spróbuj się odwołać, mam nadzieje, że u Ciebie sytuacja rozstrzygnie się korzystnie

Pozdrawiam

Opublikowano

Złóż wniosek do TU o arkusz ustalenia wartości pojazdu przed i po szkodzie - wklej go tutaj.

Ponadto, jeśli nie wyraziłeś zgody na zagospodarowanie pozostałości, zgłoś sprzeciw wobec ustalenia kwoty odszkodowania na podstawie aukcji na platformie autoonline i oferty ew. sprzedaży.

Szkoda całkowita z OC następuje wówczas, kiedy wartość naprawy przekracza 100% wartości pojazdu - poproś o kalkulację naprawy.

Pozdrawiam

arielka