Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B7] [ALL B7] Chip tuning

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

wklejam wykres proszę o opinie

przeglądając inne wykresy wygląda na to że każdy ma o wiele więcej mocy niż fabryka podaje chyba że hamownia coś nie tak wskazuje w co raczej wątpię co o tym myślicie mysli

druga rzecz co mnie też nurtuje to wskazania spalania na fisie przy normalnym przyspieszaniu na pierwszym i drugim biegu przekracza 25 i dochodzi nawet do 34ll wcześniej było max do 25l no i jak zapalę zaraz wskazuje 6,6l było 1,2l czy jest jakaś możliwość VAGiem to zresetować

biorąc średnią nie z fisa tylko po wlanym paliwie i przejechanych km nie widzę jakiejś różnicy w spalaniu ale sam widok takiej cyfry thumbdown nie wiem co jest powodem

proszę o wypowiedzi i sugestie jak u was jest po takim zabiegu :hi:

image.jpg

żadnych podpowiedzi nikt nie ma podobnego problemu z wyświetlaczem ??

Opublikowano

standardowe kreski,tak zazwyczaj jest ze moc jest wieksza niz fabryka podaje,chyba ze silnik badz osprzet kuleje.na wykresie jest blad pisze 105ps :decayed:

Opublikowano

standardowe kreski,tak zazwyczaj jest ze moc jest wieksza niz fabryka podaje,chyba ze silnik badz osprzet kuleje.na wykresie jest blad pisze 105ps :decayed:

to raczej nie ma znaczenia

Opublikowano

Program na lajcie:) efekty w normie.

Popraw 105 na 116ps na wykresie to moze cos dojdzie :polew: przynajmniej w swiadomosci :decayed:

Opublikowano

Program na lajcie:) efekty w normie.

Popraw 105 na 116ps na wykresie to moze cos dojdzie :polew: przynajmniej w swiadomosci :decayed:

ta liczba mi nie przeszkadza chłopaki źle wpisali na hamowni bardziej przeszkadza mi liczba na fisie ale nikt tego wątku nie komentuje :thumbdown:

Opublikowano

wyzeruj fisa i zoabcz co bedzie sie dzialo .. po czipsie zawsze chwilowe bedzie wieksze przy deptaniu, wkoncu zeby bylamoc musi byc podlane gnojem

Opublikowano

wyzeruj fisa i zoabcz co bedzie sie dzialo .. po czipsie zawsze chwilowe bedzie wieksze przy deptaniu, wkoncu zeby bylamoc musi byc podlane gnojem

Ta opcja powinna być znana posiadaczom FIS'a..?

BTW - kopci coś furak?

Opublikowano

Góral proponuję wyzerować FISa i ustawić na średnie spalanie a nie na chwilowe, miałem program ze 140 na 166 KM i średnie spalanie znacznie spadło, nie wiem czy Cię pocieszę ale jak odpalisz VR6 to na chwilowym pokazuje 99L/100 i spada do rzeczywistego spalania, jakie masz wyniki z tankowania ???

Opublikowano

Ta opcja powinna być znana posiadaczom FIS'a..?

BTW - kopci coś furak?

nic nie kopci przy wgrywaniu nowych map tak długo ustawiał aż dymienie praktycznie znikło :good:[br]Dopisany: 27 Lipiec 2011, 18:04_________________________________________________

Góral proponuję wyzerować FISa i ustawić na średnie spalanie a nie na chwilowe, miałem program ze 140 na 166 KM i średnie spalanie znacznie spadło, nie wiem czy Cię pocieszę ale jak odpalisz VR6 to na chwilowym pokazuje 99L/100 i spada do rzeczywistego spalania, jakie masz wyniki z tankowania ???

tak jak pisałem na początku średnie spalanie rzeczywiste nie zmieniło się fisa zresetowałem interesuje mnie bardziej czy wskazanie spalania (chwilowe) można zresetować VAGiem

póki co dzięki za wszystkie podpowiedzi :hi: