kopar Opublikowano 24 Lipca 2011 Opublikowano 24 Lipca 2011 wiatam. podłączałem rns-e pod zegary, pin 19 i 20 w zegarach pin 7 i 12 w navi. podłączyłem, sprawdziłem przewodzenie - wszystko oki, podłączyłem do kupy i niby podświetlenie rns-a sie pojawiło, navi wyłącza się po wyciągnięciu kluczyka, data i godzina zmienia się wraz z ustawieniami na zegarach ale!!!!!!!! no właśnie pomimo kodowania zegarów nie pojawiają się żadne info z radia na fisie a na dodatek przy próbie kodowania navi wyskakuje komunikat NO RESPOND FROM CONTROLER???? Używam vcds 10.6 czy jakoś tak z innymi sterownikami auta łączy się bez problemu tak że to chyba nie wina programu? proszę o jakąs podpowiedż bo już nie wiem co wykombinować
wrclaguna Opublikowano 25 Lipca 2011 Opublikowano 25 Lipca 2011 Kodowanie w zegarach zrobiles dobrze i czy dodales odpowiednie wartosci w kanale 62 ?
domin79 Opublikowano 25 Lipca 2011 Opublikowano 25 Lipca 2011 kabelki z radyjka do zegarów skręcone ze sobą?????bo jeśli nie to możesz mieć takie właśnie cuda z tym brakiem połączenia z navi obstawiam że nie masz k-line luknij na rozpiske pinów rns-a i sprawdz czy masz , jeśli nie pociągnij kabelek z klimatronika lub złącza diagnostycznego
kopar Opublikowano 25 Lipca 2011 Autor Opublikowano 25 Lipca 2011 kodowanie zegarów: adaptacja kanał 62 jest wartość 21???? z tego co czytałem na forum to właśnie taka ma być(suma 1 + 4 + 16) zmieniłem na 17 i dale nic, a co do k-line to sprawdze piny bo nie wiem, kable z radia do navi podłączyłem - can-l i can-h tak jak pisałem 19 i 20 pin w zegarach z 7 i 12 w navi, sprawdziłem czy sa dobrze podłączone, sprawdziłem opis na navi czy piny w radyjku zgadzają się z przejściówką na 2 din i wszystko oki, dziwi mnie to zwłaszcza żę działa podświetlenie i wyłącza się po kluczyku a skopro data i godzina na navi się zmienia zgodnie z zegarami to jakaś komunikacja jest
jacekm Opublikowano 25 Lipca 2011 Opublikowano 25 Lipca 2011 kable z radia do navi podłączyłem - can-l i can-h tak jak pisałem 19 i 20 pin w zegarach z 7 i 12 w navi, sprawdziłem czy sa dobrze podłączone, ... a skopro data i godzina na navi się zmienia zgodnie z zegarami to jakaś komunikacja jest Masz zrobioną "skrętkę" ? Te przewody CAN masz poprowadzone obok siebie, czy "skręciłeś je ze sobą" ?
kopar Opublikowano 25 Lipca 2011 Autor Opublikowano 25 Lipca 2011 skręciłem ze sobą poprawiam się nie skręciłem tylko poprowadziłem obok siebie
Rekomendowane odpowiedzi