xXxBlondynekxXx Opublikowano 25 Lipca 2011 Opublikowano 25 Lipca 2011 witam wczoraj jechaliśmy na dyskotekę z kolegami i chciałem przełączyć na gaz ale samochód nie chciał jechać szarpał i nie miał siły wcale jechać tak jak by nie było gazu więc na drugi dzień zatankowałem i jest to samo więc byłem zmuszony zatankować benzyny ale też przerywa przyśpieszenie jest nawet ale nie to samo co powinno być co to może być zapchany filterek gazu czy co bo niewiem proszę o radę co robić
Onkel Opublikowano 25 Lipca 2011 Opublikowano 25 Lipca 2011 Masz VAG żeby podpiąć?? Myślę, że problem tkwi w czymś innym a nie gazie bo jeżeli na benzynie też przerywa.....
xXxBlondynekxXx Opublikowano 26 Lipca 2011 Autor Opublikowano 26 Lipca 2011 Znaczy na benzynie to tak raz na jakiś czas przerywa a na gazie niechce wcale chodzić ja mu gaz a on zamiast przyśpieszać to zwalnia i szarpie chodzi mi o gaz
Skeeber Opublikowano 26 Lipca 2011 Opublikowano 26 Lipca 2011 zainteresuj sie kablami wysokiego napięcia
juby_p Opublikowano 26 Lipca 2011 Opublikowano 26 Lipca 2011 zainteresuj sie kablami wysokiego napięcia i świece do sprawdzenia
Reggi Opublikowano 27 Lipca 2011 Opublikowano 27 Lipca 2011 jest to samo więc byłem zmuszony zatankować benzyny benzynę to ty powinieneś mieć zatankowaną cały czas
xXxBlondynekxXx Opublikowano 28 Lipca 2011 Autor Opublikowano 28 Lipca 2011 przecież wiem że muszę mnieć zatankowano benzyne zawsze mam tak aby rezerwa się nie świeciła wczoraj wyczyciłem przepustnice i szarpanie na benzynie już ustąpiło tylko nadal na gazie niechce chodzić byłem dziś u gazownika i powiedział że może być parownik do regeneracji
Bombek Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Zainteresuj sie kablami, tak jak mówił kolega Skeeber. Miałem w ADP problem z gazem - na benzynie zrywał raz na 5 minut, na gazie 5 razy na 10 sekund. Chwila spoglądania pod maske, i przyczyna znana - z kabli waliło iskrami aż biało. Najpierw izolacja kabli (pomogło na miesiąc, przy większej wilgoci nie zdawało egzaminu) później wymiana kabli - problem ustąpił. Gaz jest dużo czulszy niż benzyna.
Rekomendowane odpowiedzi