Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BRD] Problem z odpalaniem na ciepłym silniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co jakiś czas mam problem z odpaleniem na ciepłym silniku. Ostatnio musiałem próbować odpalić chyba z 3 min :(. Kilka razy zauważyłem, że nieraz przy odpalaniu pierwszy obrót rozrusznika jest taki jakby go coś przydusiło (coś jak słaby akumulator) ale zaraz się rozkręca i jest spoko. Problemu praktycznie nie ma gdy samochód jest po nocy (zimny silnik). Gdzieś czytałem tu coś o uszkodzonym włączniku świateł ale nie wiem czy to rzeczywiście może mieć coś wspólnego ?

Opublikowano

Program ochrony kola dwumasowego,ktory nie przewiduje eksploatacji innych elementow.

Podjedz do tunera,to podniesie Ci dawke startowa.

Opublikowano

Co jakiś czas mam problem z odpaleniem na ciepłym silniku. Ostatnio musiałem próbować odpalić chyba z 3 min :(. Kilka razy zauważyłem, że nieraz przy odpalaniu pierwszy obrót rozrusznika jest taki jakby go coś przydusiło (coś jak słaby akumulator) ale zaraz się rozkręca i jest spoko. Problemu praktycznie nie ma gdy samochód jest po nocy (zimny silnik). Gdzieś czytałem tu coś o uszkodzonym włączniku świateł ale nie wiem czy to rzeczywiście może mieć coś wspólnego ?

problem wlacznika swiatel nie dotyczy B7, w kazdym razie co za problem sprobowac wlaczyc swiatla przed rozruchem :cool1:

sprawdzales napiecie akumulatora w czasie rozruchu?

podlaczales VAGa czy sa jakies bledy?

Opublikowano
  • Autor

Problem się pogłębił :( nie chce już odpalić na zimnym silniku, a w dodatku podczas kręcenia rozrusznikiem zaczęła mrugać kontrolka od świec żarowych :(

Opublikowano

Jaki masz przebieg?

Opublikowano
  • Autor

179000km, przypuszczam, że to będzie sławny wtrysk siemensa bo już kiedyś miałem błąd związany z wtryskami :(

Opublikowano

Możliwe ze to do tego ci sie świeci sprezynka. Odczytaj błędy vagiem. W razie czego to regeneracja i czyszczenie powinno tanio sprawę załatwić.

Opublikowano
  • Autor

no a pomaga to czyszczenie bo czytałem, że nie bardzo :( i lepiej już inwestować w nowe wtryski

Opublikowano

wygląda na wtrysk/i że padł/y, jak masz siemensa to podobno padają jak muchy (tak twierdzi mój znajomy mechanik) a trochę tego już naprawiał

Opublikowano

Czyszczenie pomaga, ale nie na dlugo- wzglednie auto jezdzi dobrze przez 30kkm. Co do nowych- oczywiscie ze najlepsza opcja- ale chyba tylko dla bogatych (1 wtrysk w ASO kosztuje 3200zeta, a jezeli oddasz stary ktory nie ma mechanicznych uszkodzen to cos kolo 2300zeta) To sa ceny ASO ale kraza tansze w necie. Ale obojetnie gdzie kupisz- Gwarancja tylko jak zalozysz w ASO- koszt ok. 10 tys zl. z montazem i oddaniem swoich. Mnie osobiscie nie stac i wybralem regeneracje za 500zeta za sztuke. Tak bylo w drugim przypadku. W pierwszym wymienilem na nowy i od tego czasu mam telepania silnika na zimnym i tyle . A co do nowych to moje "fabrycznie" nowe byly po 60 tys km zapchane. Teraz sobie sam czyszcze wtryski co wymiane oleju (ok 25 000km) i nie narzekam na brak mocy. Tylko jak wtedy tego pierwszego wtryska nie wymienilbym na nowy to chyba nie mialbym tych telepan.[br]Dopisany: 25 Lipiec 2011, 17:57_________________________________________________Acha, i leje SPEEDa firmy Liqui Molly co tankowanie i to wspomaga zeby moc po czyszczeniu sie utrzymywala.

Opublikowano

koszt ok. 10 tys zl. z montazem i oddaniem swoich.

To już lepiej cały silnik przełożyć za te 2-3 tys. z jeżdżącego auta a stary sprzedać na złom czy na części. Wiem że ASO chce zarabiać ale żeby aż tyle? Ten wtrys w produkcji nie kosztuje więcej jak te 30 -40 Euro a reszta to jest marża producenta/ASO/ czy pośrednika.

Tak się składa że pracuję w niemiecko-duńskiej firmie która sprzedaje części i wiem jakie są ogromne marże narzucane przez nich,

im właśnie w tym biznesie o to chodzi kupić za 100zł i sprzedać za 600zł :) klient niech buli

Opublikowano

andrewb25 - to jest żfycie na miejscu tego producenta postępował byś tak samo. Co do tych wtrysków hmm no taki urok naszych BRD i tego za...nego siemensa, ja już nic z tej firmy nie kupuje bo nawet telefony uy mnie w firmie się rozpadają :).

Szkoda żę nikt jeszcze bnie jest wstanie tego scierwa zastąpić czymś innym ale możę kto wie jak bedzie tego więcej jeździło po naszych drogach.

Opublikowano

Problem się pogłębił :( nie chce już odpalić na zimnym silniku, a w dodatku podczas kręcenia rozrusznikiem zaczęła mrugać kontrolka od świec żarowych :(

po raz drugi pytam.

a bledy sprawdzales? myslisz ze tutaj siedza wrozki?

pewnie padl ktorys wtrysk, i najpierw przestawal dzialac gdy silnik byl cieply a teraz padl na stale.

podlacz VAGa bedziesz mial diagnoze :cool1:

Opublikowano

jak juz wogole nie moze zajarac to watpie aby wtrysk sie posypał mechanicznie - predzej elektrycznie to wtedy jasne ze nie odpali.

ale bez podania bledów przez kolegę mozna tylko gdybac. chyba ze ktos posiada szklana kule która jest lepsza od VAG'a... :wink4:

Opublikowano

jak juz wogole nie moze zajarac to watpie aby wtrysk sie posypał mechanicznie - predzej elektrycznie to wtedy jasne ze nie odpali.

ale bez podania bledów przez kolegę mozna tylko gdybac. chyba ze ktos posiada szklana kule która jest lepsza od VAG'a... :wink4:

tyle ze czesto wtryski elektrycznie, psują się na skutek drgań mechanicznych :cool1:

ECU wstrzyma prace silnika w 2 wypadkach gdy opoznienia sa poza granica tolerancji lub uszkodzone sa elektrycznie

Opublikowano
  • Autor

w piątek wybieram się do mechanika i wszystko będę wiedział :) co do VAG'a nie mam go więc nie sprawdzę :([br]Dopisany: 27 Lipiec 2011, 10:04_________________________________________________podsumowując temat i jednocześnie go zamykając mogę powiedzieć, że padł 3 wtrysk co nie mało mnie niestety kosztowało :(

Opublikowano

Na jaki wymieniles? Nowka? Jakiej firmy?

Opublikowano

kolego powiec mi jakiej firmy sa dobre pompowtryskiwacze ?

Opublikowano

kolego powiec mi jakiej firmy sa dobre pompowtryskiwacze ?

za duzo opcji nie ma. az jedna - siemens :cool1:

Opublikowano
  • Autor

nowy siemens :) kosztowało mnie to 2300 ale nie wiem czy nie przepłaciłem trochę :(