baltazar645 Opublikowano 25 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Witam Koledzy mam dziwny stuk w przednim prawym kole pojawił się gdy wjechałem w dziurę albo może uderzyłem podwoziem bardzo mocno że aż wybiło mnie do góry, od tamtego zdarzenia wymieniłem całe zawieszenie kompletne, ale owe puknięcie pozostało pojawią się wtedy gdy np jadę wcisnę gaz i tyłek siada a przód idzie do góry i wtedy jest pojedyncze PUK jak również wtedy gdy np dojeżdżam do świateł hamuje hamuje i jak już stoję i przód odbija do góry przy całkowitym ustaniu wtedy również jest pojedyncze PUK zaważyłem też że np ja auto jest obciążone to nie ma tego stuku. Dzisiaj wyciągnąłem całą kolumnę rozkręciłem amortyzator bo myślałem że poduszka się zerwała ale tam jest wszystko ok amor też trzyma że ciężko było mi go wyciągnąć, nie wiem co mam sprawdzić jeszcze przeguby na pewno dobre poduszki pod silnikiem luzów nie mają nie wiem.... może coś poradzicie z góry dziękuje i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silversokol Opublikowano 27 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 Witam, u mnie dokładnie to samo tylko w lewym kole.dodam, że ostatnio wymienione końcówki drążków i łączniki stabilizatorów. Może ktoś ma jakieś podejrzenia...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavol1986 Opublikowano 15 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 kolego sprawdź sobie czy nie masz luzu na dolnym zawiasie drzwi po stronie której owe stukniecia występują, bo ja też długo walczyłem z tym po stronie lewej aż się okazało że to zawias właśnie tylko sprawdzaj na prawie zamkniętych drzwiach bo wtedy właśnie luz był zauważalny. Też rozbieralem dwukrotnie zawieszenie aż w końcu coś mnie naszło na zawias. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diablo Opublikowano 16 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 Takie pukanie na nierównościach może dochodzić z maglownicy. Poruszaj energicznie na postoju kierownicą i posłuchaj czy puka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBoss Opublikowano 16 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 Moze tez zawieszenie nie ulozylo sie jak trzeba. Mialem podobna przypadlosc w A80. Po okolo 3 miesiacach podnioslem auto na lewarku dosyc wysoko z jednej i drugiej strony, sprawdzilem ze wszystko jest ok, nie znalazlem nigdzie problemu i po opuszczeniu auta stukow juz nie bylo :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi