Gość ZeeBee Opublikowano 5 Lutego 2008 Opublikowano 5 Lutego 2008 Witam all, powiedzcie mi jak zrobić żeby na FIS-ie wyświetlał się numer tel. lub nazwisko osoby która do mnie dzwoni. Mam ori zestaw głośnomówiący. Trzeniu mówił mi, że wystarczy zapisywać numery tel. na karcie SIM ale to nie działa. Może trzeba odblokować jakiś kod za pomocą Vaga? Jeśli ktoś wie co z tym zrobić i jak to zrobić to proszę o info. thx i pozdro ZeeBee
Gość ZeeBee Opublikowano 6 Lutego 2008 Opublikowano 6 Lutego 2008 ok, dzięki za info zaraz idę spróbować [br]Dopisany: 06 Luty 2008, 14:58 _________________________________________________ jak masz ori zestaw i ktoś do Ciebie dzwoni to wyświetla na telefonie i na FIS również, nie ma opcji żeby było inaczej spróbuj pokombinować i zapisz numery w pamięci telefonu i wybierz ze menu domyślna książka telefonu... Mam ori zestaw głośnomówiący, auto jest z 2002 r. i FIS różni się trochę od FIS-a np. w aucie z 2004 r. myślę, że tu może być problem (te nowsze mogą mieć standardowo taką opcje a starsze nie ). Zapisywałem numery telefonów i w tel. i na karcie SIM dalej to samo. Info. o osobie dzwoniącej pojawia się tylko na tel. ale na FIS-ie nie. Zestaw jest sprawny bo wszystko działa tak jak ma działać. Myślę jednak, że jest opcja żeby było inaczej bo u mnie tak jest. Co to znaczy: "wybierz z menu domyślna książka telefonu..." W telefonie zawsze książka jest domyślna czy nie?
pre_pl Opublikowano 6 Lutego 2008 Opublikowano 6 Lutego 2008 sprawdziłbym kanał 62 w 17-Instruments, być może nie ma podanej opcji dla telefonu. Przypomnę jak to wygląda : -> Kanal 62 (Verbauliste Datenbus-Display) +01 - Radio (Mehrausstattung) +02 - Telefon (Mehrausstattung) +04 - Navigation (Mehrausstattung) +08 - Telematik (Mehrausstattung) +16 - Kombiinstrument (nur codiert falls ein 2. Gerät verbaut wurde)
ono Opublikowano 6 Lutego 2008 Opublikowano 6 Lutego 2008 Masz kierownice multi ? Podpinałeś inny telefon ?
Gość ZeeBee Opublikowano 6 Lutego 2008 Opublikowano 6 Lutego 2008 sprawdziłbym kanał 62 w 17-Instruments, być może nie ma podanej opcji dla telefonu. Przypomnę jak to wygląda : -> Kanal 62 (Verbauliste Datenbus-Display) +01 - Radio (Mehrausstattung) +02 - Telefon (Mehrausstattung) +04 - Navigation (Mehrausstattung) +08 - Telematik (Mehrausstattung) +16 - Kombiinstrument (nur codiert falls ein 2. Gerät verbaut wurde) pre_pl dzięki za wszystko myślę, że jednak trzeba będzie użyć do tego Vaga :th: Thx za pomoc [br]Dopisany: 06 Luty 2008, 23:25 _________________________________________________ Masz kierownice multi ? Podpinałeś inny telefon ? Nie, nie mam multi kierownicy, i podpinałem inny tel. jest tak samo
ono Opublikowano 7 Lutego 2008 Opublikowano 7 Lutego 2008 A nie jest przypadkiem tak że to działa tylko w połączeniu z kierą multi ?
Gość ZeeBee Opublikowano 7 Lutego 2008 Opublikowano 7 Lutego 2008 A nie jest przypadkiem tak że to działa tylko w połączeniu z kierą multi ? ono chyba masz rację . A ja tak się cieszyłem, że może jednak moja "niunia" sprawi mi prezent i pokaże numery tel. na FIS-ie ;(
lukaszr Opublikowano 7 Lutego 2008 Opublikowano 7 Lutego 2008 A ja tak się cieszyłem, że może jednak moja "niunia" sprawi mi prezent i pokaże numery tel. na FIS-ie ;( Spróbuj najpierw podłączyć VAGa i zobaczyć jak masz ustawiony kanał adaptacji tak jak podał Pre. Wtedy będzie można myśleć dalej.
Gość ZeeBee Opublikowano 7 Lutego 2008 Opublikowano 7 Lutego 2008 A ja tak się cieszyłem, że może jednak moja "niunia" sprawi mi prezent i pokaże numery tel. na FIS-ie ;( Spróbuj najpierw podłączyć VAGa i zobaczyć jak masz ustawiony kanał adaptacji tak jak podał Pre. Wtedy będzie można myśleć dalej. Ok, spróbuje lukaszr tak jak mówisz tylko muszę poczekać do marca bo dopiero na spocie będę miał możliwość podpięcia VAG-a ;( Thx
bogi Opublikowano 23 Lutego 2008 Opublikowano 23 Lutego 2008 A ja tak się cieszyłem, że może jednak moja "niunia" sprawi mi prezent i pokaże numery tel. na FIS-ie ;( Spróbuj najpierw podłączyć VAGa i zobaczyć jak masz ustawiony kanał adaptacji tak jak podał Pre. Wtedy będzie można myśleć dalej. Nie wiem czy Cie to pocieszy ale ja mam bez kiery multi i pokazuje mi nr na FIS. Czyli albo tak jak pisales zwiazane jest to z innym FIS-em albo poprostu trzeba uruchomic VAGiem . Dodam jeszcze ze info pojawia sie z opoznieniem (przynajmniej u mnie) wiec tak naprawde nie wiem czy to tak potrzebne Pozdrawiam
Gość ZeeBee Opublikowano 23 Lutego 2008 Opublikowano 23 Lutego 2008 Spróbuj najpierw podłączyć VAGa i zobaczyć jak masz ustawiony kanał adaptacji tak jak podał Pre. Wtedy będzie można myśleć dalej. Nie wiem czy Cie to pocieszy ale ja mam bez kiery multi i pokazuje mi nr na FIS. Czyli albo tak jak pisales zwiazane jest to z innym FIS-em albo poprostu trzeba uruchomic VAGiem . Dodam jeszcze ze info pojawia sie z opoznieniem (przynajmniej u mnie) wiec tak naprawde nie wiem czy to tak potrzebne Pozdrawiam Thx bogi za info
Qbas77 Opublikowano 24 Lutego 2008 Opublikowano 24 Lutego 2008 witam ZeeBee problem lezy gdzie indziej-napewno nie jest to wina kiery i jej wersji.sam posiadam kiere bez sterowania,do tego mam nakladke cullmana(wer.2 bez kabli) do nokii 6230i,taka tez nokie i calosc hula az milo.jedyny maly minus to,ze z baba po niemiecku musze gadac ale-hehe przy okazji szlifuje jezyk...wyswietlanie na FIS-ie kto dzwoni(nazwa),do koo ja drynie, wybieranie glosowe-wszystko bez zastrzezen. pozdrawiam
lukaszr Opublikowano 25 Lutego 2008 Opublikowano 25 Lutego 2008 jedyny maly minus to,ze z baba po niemiecku musze gadac Język można zmienić VAGiem na angielski.
Rekomendowane odpowiedzi