Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AWX] Wyświetlanie na FIS-ie numeru tel. osoby dzwoniącej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam all,

powiedzcie mi jak zrobić żeby na FIS-ie wyświetlał się numer tel. lub nazwisko osoby która do mnie dzwoni. Mam ori zestaw głośnomówiący. Trzeniu mówił mi, że wystarczy zapisywać numery tel. na karcie SIM ale to nie działa. Może trzeba odblokować jakiś kod za pomocą Vaga? :mysli: Jeśli ktoś wie co z tym zrobić i jak to zrobić to proszę o info.

thx i pozdro

ZeeBee

Opublikowano

ok, dzięki za info zaraz idę spróbować :thumbup:

[br]Dopisany: 06 Luty 2008, 14:58 _________________________________________________

jak masz ori zestaw i ktoś do Ciebie dzwoni to wyświetla na telefonie i na FIS również, nie ma opcji żeby było inaczej spróbuj pokombinować i zapisz numery w pamięci telefonu i wybierz ze menu domyślna książka telefonu...

Mam ori zestaw głośnomówiący, auto jest z 2002 r. i FIS różni się trochę od FIS-a np. w aucie z 2004 r. myślę, że tu może być problem (te nowsze mogą mieć standardowo taką opcje a starsze nie :kwasny:). Zapisywałem numery telefonów i w tel. i na karcie SIM dalej to samo. Info. o osobie dzwoniącej pojawia się tylko na tel. ale na FIS-ie nie. Zestaw jest sprawny bo wszystko działa tak jak ma działać. Myślę jednak, że jest opcja żeby było inaczej bo u mnie tak jest. Co to znaczy: "wybierz z menu domyślna książka telefonu..." W telefonie zawsze książka jest domyślna czy nie? :mysli:

Opublikowano

sprawdziłbym kanał 62 w 17-Instruments, być może nie ma podanej opcji dla telefonu.

Przypomnę jak to wygląda :

-> Kanal 62 (Verbauliste Datenbus-Display)

+01 - Radio (Mehrausstattung)

+02 - Telefon (Mehrausstattung)

+04 - Navigation (Mehrausstattung)

+08 - Telematik (Mehrausstattung)

+16 - Kombiinstrument (nur codiert falls ein 2. Gerät verbaut wurde)

Opublikowano

Masz kierownice multi ? Podpinałeś inny telefon ?

Opublikowano

sprawdziłbym kanał 62 w 17-Instruments, być może nie ma podanej opcji dla telefonu.

Przypomnę jak to wygląda :

-> Kanal 62 (Verbauliste Datenbus-Display)

+01 - Radio (Mehrausstattung)

+02 - Telefon (Mehrausstattung)

+04 - Navigation (Mehrausstattung)

+08 - Telematik (Mehrausstattung)

+16 - Kombiinstrument (nur codiert falls ein 2. Gerät verbaut wurde)

pre_pl dzięki za wszystko myślę, że jednak trzeba będzie użyć do tego Vaga :th:

Thx za pomoc [br]Dopisany: 06 Luty 2008, 23:25 _________________________________________________

Masz kierownice multi ? Podpinałeś inny telefon ?

Nie, nie mam multi kierownicy, i podpinałem inny tel. jest tak samo :kwasny:

Opublikowano

A nie jest przypadkiem tak że to działa tylko w połączeniu z kierą multi ?

Opublikowano

A nie jest przypadkiem tak że to działa tylko w połączeniu z kierą multi ?

ono chyba masz rację :(. A ja tak się cieszyłem, że może jednak moja "niunia" sprawi mi prezent i pokaże numery tel. na FIS-ie ;(

Opublikowano

A ja tak się cieszyłem, że może jednak moja "niunia" sprawi mi prezent i pokaże numery tel. na FIS-ie ;(

Spróbuj najpierw podłączyć VAGa i zobaczyć jak masz ustawiony kanał adaptacji tak jak podał Pre.

Wtedy będzie można myśleć dalej.

Opublikowano

A ja tak się cieszyłem, że może jednak moja "niunia" sprawi mi prezent i pokaże numery tel. na FIS-ie ;(

Spróbuj najpierw podłączyć VAGa i zobaczyć jak masz ustawiony kanał adaptacji tak jak podał Pre.

Ok, spróbuje lukaszr tak jak mówisz tylko muszę poczekać do marca bo dopiero na spocie będę miał możliwość podpięcia VAG-a ;(

Thx

Opublikowano

Nie wiem czy Cie to pocieszy ale ja mam bez kiery multi i pokazuje mi nr na FIS. Czyli albo tak jak pisales zwiazane jest to z innym FIS-em albo poprostu trzeba uruchomic VAGiem :). Dodam jeszcze ze info pojawia sie z opoznieniem (przynajmniej u mnie) wiec tak naprawde nie wiem czy to tak potrzebne :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Nie wiem czy Cie to pocieszy ale ja mam bez kiery multi i pokazuje mi nr na FIS. Czyli albo tak jak pisales zwiazane jest to z innym FIS-em albo poprostu trzeba uruchomic VAGiem :). Dodam jeszcze ze info pojawia sie z opoznieniem (przynajmniej u mnie) wiec tak naprawde nie wiem czy to tak potrzebne :)

Pozdrawiam

Thx bogi za info

Opublikowano

witam

ZeeBee problem lezy gdzie indziej-napewno nie jest to wina kiery i jej wersji.sam posiadam kiere bez sterowania,do tego mam nakladke cullmana(wer.2 bez kabli) do nokii 6230i,taka tez nokie i calosc hula az milo.jedyny maly minus to,ze z baba po niemiecku musze gadac ale-hehe przy okazji szlifuje jezyk...wyswietlanie na FIS-ie kto dzwoni(nazwa),do koo ja drynie, wybieranie glosowe-wszystko bez zastrzezen.

pozdrawiam

Opublikowano

jedyny maly minus to,ze z baba po niemiecku musze gadac

Język można zmienić VAGiem na angielski.