Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Odłączanie klimy przy dużym obciązeniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zauważalne jest przy każdej mocy i kiedy potrzebuję pełnego buta odłączam z ręki.

Bez jaj przy 413KM czujesz różnicę 5KM? No chyba że od najniższych obrotów.

Myślę, że to subiektywne odczucie - chyba że stajesz z na ćwiartkę i mierzysz czasy.

Opublikowano

U mnie to tak jest z tą klimą. Jak obroty wskoczą na czerwone pole, to słychać takie pyknięcie jak przy włączeniu klimy i wtłoczeniu... A na panelu gwiazdka znika... Tylko nie wiem od czego to zależy, bo próbowałem na luzie żeby się wyłączyła i nie dało rady :chytry: A jak pod górkę wyprzedzałem to się wyłączyła, ale w tedy silnik miał więcej niż 90o C

Opublikowano

Nie odczuwacie tego, ale w sterowniku silnika program jest tak zapisany, żeby odłączał sprężarkę na chwilę w przypadku dużego zapotrzebowania na moc silnika (gwałtowne wciśnięcie pedału gazu przy przyspieszaniu).

Opublikowano

Zauważalne jest przy każdej mocy i kiedy potrzebuję pełnego buta odłączam z ręki.

Bez jaj przy 413KM czujesz różnicę 5KM? No chyba że od najniższych obrotów.

Myślę, że to subiektywne odczucie - chyba że stajesz z na ćwiartkę i mierzysz czasy.

Czuć za***iście i nie wierzę,żeby było to tylko 5KM mniej.
Opublikowano
  • Autor

Nie odczuwacie tego, ale w sterowniku silnika program jest tak zapisany, żeby odłączał sprężarkę na chwilę w przypadku dużego zapotrzebowania na moc silnika (gwałtowne wciśnięcie pedału gazu przy przyspieszaniu).

i to jest odpowiedź na temat :wink4:

Opublikowano

i to jest odpowiedź na temat :wink4:

Tylko czy tego jest pewien?, dziś napierdalałem na maxa RS-em i nic takiego nie zauważyłem, faktem jest ,że na climatroniku nie mam śnieżynki jak to było w przedliftach i nie widać kiedy się wyłącza klima.
Opublikowano

ja tam nie zauważyłem żeby mi wyłączało, poza tym nie widzę sensu, nawet nigdy nie wciskam ECON, klima nie działa tylko w zimie bo po prostu czujnik ją odłącza a tak to chodzi zawsze

Opublikowano

ja tam nie zauważyłem żeby mi wyłączało, poza tym nie widzę sensu, nawet nigdy nie wciskam ECON, klima nie działa tylko w zimie bo po prostu czujnik ją odłącza a tak to chodzi zawsze

:shocked:

U mnie wręcz odwrotnie, tylko w korku załączam i tylko w mega upałach, inaczej szkoda mocy.