Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHH] Czy pasuje skrzynia biegow od VW do audi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam pytanko

mam audi a4 1996 rok silnik 1.9 tdi 90 km

padla mi skrzynia biegow

i mam zamiar kupic skrzynie od VW passata 1997 rok anglik tez 1.9 tdi 90 km

Czy bedzie mi ta skrzynia pasowala bez zadnych problemow

z ogry dzieki za wszystkie odpowiedzi

:th:

* po 1 - nazywaj wątki zgodnie z regulaminem forum (ten poprawiłem).

po 2 - jeżeli jeszcze raz stworzysz 2 wątki z tym samym pytaniem w 2 działach otrzymasz ostrzeżenie.

Opublikowano

do silnika ja przymocujesz bez problemow. sprzeglo i sterowanie będą pasowac.

tyle ze skrzynia biegow to nie buty, to ze pasuja to nie wszystko :D najwazniejsze sa przelozenia.

passat to inne auto, o innej masie innym oporze powietrza, innym ukladzie jezdnym, i efekt moze byc taki ze albo przyspieszenie bedzie do niczego, albo nie bedzie osiagal predkosci maksymalnej.

tak wiec sens jest zakladac skrzynie o takich oznaczeniach jakie sa przewidziane do twojego czyli DHL, DVS, EAB

Opublikowano

tyle ze skrzynia biegow to nie buty, to ze pasuja to nie wszystko :D najwazniejsze sa przelozenia.

passat to inne auto, o innej masie innym oporze powietrza, innym ukladzie jezdnym, i efekt moze byc taki ze albo przyspieszenie bedzie do niczego, albo nie bedzie osiagal predkosci maksymalnej.

tak wiec sens jest zakladac skrzynie o takich oznaczeniach jakie sa przewidziane do twojego czyli DHL, DVS, EAB

Nie fantazjuj,passat i a4 maja te same silniki,zawieszenie przednie i czec plyty podlogowej.

Skrzynia powinna pasowac.

Opublikowano

sprawdzałem zestawienie skrzyń montowanych w passacie.

to skrzynie o dokladnie tych samych oznaczeniach, które podałem powyżej.

więc robsonn będą pasowac na 100%

Opublikowano

pasuje, ja mam skrzynie od passata i nie ma roznicy w przelozeniach,

Opublikowano

Dokładnie jak ten sam silnik (nie koniecznie zawsze typ ale parametry jak moc) to można podebrac z paska. Odrazu przytargaj osłony pod auto - przydadzą się :decayed:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

robson o ile temat aktualny- smialo mozesz zakladac skrzynie od VW. rowniez ta od 110 konnego.

ja na takiej smigam (btw- tez od paska) i auto moim zdaniem jezdzi lepiej niz na oryginalnej.

jak dobrze poszukasz, to w tym dziale w okresie ok sierpnia-wrzesnia 07 powinien byc moj post na temat zmiany skrzyni, z przydatynymi plikami (przelozenia wszystkich skrzyn grupy VAG) oraz oznaczeniami poszegolnych skrzyn.

powodzenia!

Opublikowano

rozumiem że dotyczy to skrzyni przekładniowej manualnej a jak sie ma do automatu A4 1.9 TDi 99 po zmianie??