Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Koszt wymiany kompletu kluczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak przemo2.4 napisał zgubienie kluczyka zgłasza się w ASO i zaproponują przekodowanie pozostałych oraz w drugim kroku dorobienie nowego. Oczywiście ma to na celu zapezpieczenie przez uruchomieniem auta "zagubionym" kluczykiem.

Opublikowano

Nie wiem czy nie powinienem założyć nowego tematu.

Mam dwa komplety kluczyków tylko ze w jednym nie działa przycisk otwierania samochodu. Rozebrałem go i wiem że mechanizm tego guzika sie posypał. Mam wszystkie elementy(białe gumowe tworzywo i dwie blaszki) ale nie mam mozliwosci tego poskładania z powrotem bo nie ma jak sie dostac pod przycisk(chyba ze ktos wi jak)

znalezłem cos takiego na alllegro

http://www.allegro.pl/item331541339_audi_kluczyk_kluczyki_polowki_3_przyciski_okazja.html

Czy jest sens kupowac taki jeden pilot ze sprawnymi wszystkimi przyciskami? Jaki jest koszt przekodowania go zeby odpalał i otwierał moje auto? Gdzie poza ASO mozna to zrobic tanio. A może ktos sam potrafi?

Opublikowano
Czy jest sens kupowac taki jeden pilot ze sprawnymi wszystkimi przyciskami? Jaki jest koszt przekodowania go zeby odpalał i otwierał moje auto? Gdzie poza ASO mozna to zrobic tanio. A może ktos sam potrafi?

Może byc to sensowne bo nie potrzeba będzie kodować gdyż grot z transponderem przełożysz do nowego.

Opublikowano

grot z transponderem ok rozumiem i wiem jak to zrobic i bedzie mi wtedy odpalał autko bez problemu i otwierał z klucza. A otwieranie z pilota? Jak zrobic zeby działało?

Opublikowano

Jeżeli po przekładce nie będzie coś działać to spróbuj zsynchronizować kluczyk z autem: otwórz/zamknij auto kluczykiem drogą radiową a następnie w ciągu minuty ponownie zamknij/otwórz auto kluczykiem mechanicznie zamkiem w drzwiach. Jeżeli to nie zadziała to prawdopodobnie potrzebne będzie przypisanie kluczyka. Poszukaj na forum zdaje się że mając drugi sprawny kluczym można to zrobić samemu inaczej potrzebny jest VAG lub wizyta w ASO.

Opublikowano

Ok dzieki. Mam drugi sprawny kluczyk takze nie bedzie chyba problemu. Coś tam znalazłem zeby przekrecic zapłon sprawnym kluczykiem potem zamknac auto z klucza tym drugim a potem iles razy(od 1 do 4) nacisnac otworzyc zeby przypisac kluczyk na własciwe miejsce, tak? Dobrze znalazłem?

Opublikowano

tak o taką procedurę chodzi

ostatecznie jeszcze pozostanie zrobienie to VAGiem

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Hmm.. A jak cenowo kształtuje się zrobienie takiego manewru - mam normalnie wszystkie kluczyki, łącznie z numerami i tym plastikowym. Niestety jest to stary rodzaj kluczykow - mam B5 z 2001 roku, ale myślę, że nikt mnie nie zlinczuje, nie chciałem robić śmietnika z nowym tematem, a wiele rzeczy mamy takich jak w B6 (np. zdaje się tablica)- otwieranie samochodu mam w oddzielnym pilocie, a kluczykiem tylko odpalam samochod.

Ile kosztowałoby zamienienie tego na kluczyk tego typu: http://zdjecia.swistak.pl/02/800/2800427_3_b.jpg

Lub najlepiej tego typu: http://www.florida.mojagielda.pl/i/192055/kluczyk.jpg

I jak mogę się dowiedzieć czy jest możliwość u mnie otwarcia samego bagażnika??

Opublikowano

Dorabiałem kluczyk ze stałym kodem immo, kosztowało mnie to 150zl. Mam auto z 97r i z tego, co mi powiedziano, jeśli miałbym nowsze ze zmiennym kodem immo musiałbym zapłacić 350zl.

Do B5 kosztuje ~150. Ja do B6 zaplacilem kolo 500PLN (scyzoryk i transmiter/transponder) w ASO

Ten awaryjny kluczyk to zupełnie zbędny

Mi sie przydal i to bardzo jak zatrzasnalem jedyny kluczyk w bagazniku. Zamiast wydac 100-150PLN na specjaliste od otwierania samochodu bez kluczyka, użyłem plastikowego :good:

Opublikowano

Usul powinieneś mieć dokładnie taki kluczyk (3 przyciski):

http://www.allegro.pl/item514319307_orginalny_nowy_kluczyk_audi_scyzoryk.html

Z fabryki auto powinno wyjechać z:

- 2x kluczyk scyzoryk

- 1x kluczyk warsztatowy (ograniczona fukcjonalność - bez możliwość otwierania schowka (ale immo ma))

- 2x kluczyk awaryjny (taki mały plastikowy) (ograniczona fukcjonalność - możliwość otwierania wszystkich zamków (brak immo))

- zawieszka z numerem

Opublikowano

Ale ja mam taki: http://zdjecia.swistak.pl/03/108/3108167_1_b.jpg

Musze zobaczyc jak w zapasowkach (mam w domu w innym miescie), ale jak pamietam to generalnie mam:

2x taki jak pokazalem wyzej

1x plastikowy (lub 2)

zawieszke

Nie kojarze wiecej, ale musialbym zerknac. Jestem 3 właścicielem, auto kupione w Polsce.

Wiec pytanie nadal aktualne, a ponad to czy cos z moim autkiem jest nie tak ?

Opublikowano

Nie chce mi się wierzyć że były w 2001r. auta bez radiowego centralnego zamka. Sprawdź po kodach wyposarzenia na naklejce w bagażniku. To że np. masz alarm i pilotem od alarmu otwierasz nie ma nic do tego.

Kluczyk ten wygląda podobnie do tego warsztatowego tylko na tamtym jest narysowany klucz francuski. Sprawdź czy otwierasz nim schowek?

Opublikowano

...

w Hestii np przy odzyskiwaniu pieniędzy z AC proszą o 3 kluczyki i potwierdzenie posiadania immo w aucie - jest taki zapis w umowie.

a drugi kluczyk przydaje się, gdy zgubi się ten pierwszy - wg mnie 2 kluczyki to minimum.

To ładna lipa bo fabrycznie były dawane 2 kluczyki.

A ubezpieczenie woła tyle ile było zadeklarowanych przy spisaniu umowy

Opublikowano

Sprawdzę ze schowkiem jak wrócę do domu (nawet nie kojarze by byl na klucz :) ). Moje wyposażenie składa się z:

E0A = Akcja specjalna-brak

7A0 = Bez odtwarzacza cd/instalacji do odtwarzacza płyt cd

4VE = 2 pasy bezp.trzupunktowe i pas biodrowy 3. rzad lawek

5RQ = Lusterko na wysięgniku (konvex) str. prawa

6XD = Lusterko wewnetrzne, przyciemniane automatycznie,

5SG = Lusterko zewnetrzne wypukle str. lewa

1KD = Hamulce tarczowe tył

J1P = Akumulator

1LB = Faustsattelbremse przod

1AC = System przeciwblokujĄcy -abs-

1BA = Pakiet zawiesz. komfortowe

3FA = Bez wkładu dachu (dach pełny)

5TH = Nakładki ozdobne na tablicy przyrzĄdów i tapicerkach alu-points

7X0 = Bez ultradŹwiękowej sygn.przy parkowaniu

4R2 = Elektryczne podnoŚniki szyb

F0A = Kein sonderfahrzeug, standard-ausfuehrung

0L2 = Pedał przyŚpiesz. z modułem elektronicznym

8GL = Alternator

0G1 = Przedłużenie okresu przeglĄdu

0YE = Klasy ciezaru-os tylna >> zakres ciezaru:

0JF = Klasa masy pojazdu os przednia >> zakres mas:

T6V = 4-cylindrowy silnik z wtryskiem paliwa 1,8l 110kw

3NZ = Oparcie tylne dzielone

8JH = Reflektor halogenowy kzl

U1C = 1f6a zestaw wskaznikow z obrotomierzem, zegarem, liczni-

X4J = National sales program poland

2PG = Kierownica do inst.pod.powietrz.

8Q1 = Autom. dynamiczna regulacja zasięgu refl.

9Q2 = Komputer samochodowy

8Z5 = Chlodnica wody

MW8 = 4-cylindrowy silnik z wtryskiem paliwa 1,8 l litera kodowa

7Q0 = Bez systemu nawigacyjnego

C8N = Obręcz koła ze stopów lekkich 6 jx15h2 et45

7K0 = Bez układu kontroli ciŚnienia w oponach

4X0 = Bez bocznej poduszki bezp.

2K1 = Zderzak wzmocniony

6R1 = Osłona dŹwigni zmiany biegow

3L1 = Regulacja wysokoŚci,prawego siedzenia-elektryczna, com cobertura da alavanca

3Y0 = Bez rolety przesiwsłonecznej

4F1 = Centralny zamek z blokadĄ wnętrza i blokadĄ safe

5D0 = Bez częstotliwoŚci noŚnej

1SA = Bez osłony dolnej zesp. napedowego

0GG = Instalacja oczyszczania gazow spal. eu4

Q1A = Siedzenia normalne

4GH = Szkło atermiczne-dookoła, zielony

Pogrubione dałem to, co wydawało mi się dotyczące tematu.

I pozostawiam nadal pytanie - gdzie i ile może kosztować zrobienie "normalnych" scyzorykowatych kluczykow z tego co mam :)

Opublikowano

Zwraca uwagę;

X4J = National sales program poland

co możę tłumaczyć takie kwiatki:

5D0 = Bez częstotliwoŚci noŚnej

wydaje mi się włąsnie że chodzi o częstotliwość zdalnego otwierania auta

1SA = Bez osłony dolnej zesp. napedowego

jak ty masz silnik (uzupełnij profil)

Opublikowano

Uzupelnilem - silnik 1.8t AWT.

Czyli jest calkiem prawdopodobne to, ze jest u mnie tak jak ma byc....uff...

No to pozostaje kwestia tego czy mozna przeniesc kluczyk z pilotem taki jak mam to jednego kluczyka. I gdzie to najlepiej (a przy tym w miare tanio) zrobic..

Opublikowano

jeżeli chcesz scyzoryk to musisz kupic z odpowiednia częstotliwościa czyli zapewne masz 434MHz...

Opublikowano

jeżeli chcesz scyzoryk to musisz kupic z odpowiednia częstotliwościa czyli zapewne masz 434MHz...

Ale co to ma pomóc? Przecież prawdopodobnie kolega nie ma odbiornika w aucie.

Najprościej zapodać alarm ze sterowaniem radiowym i mieć przy kluczyku bryloczek od alarmu lub pogadać z instalatorem od alarmów może coś podpowie.

Opublikowano

Najprościej zapodać alarm ze sterowaniem radiowym i mieć przy kluczyku bryloczek od alarmu lub pogadać z instalatorem od alarmów może coś podpowie.

niemożliwe zeby w B6 nie bylo zamków na pilota :rolleyes:

Opublikowano

niemożliwe zeby w B6 nie bylo zamków na pilota :rolleyes:

Ale to: X4J = National sales program poland

wiec wszystko możliwe ;)