spolprog Opublikowano 8 Lutego 2008 Opublikowano 8 Lutego 2008 Witam! Ostatnio w samochodzie zauważyłem, że podświetlenie licznika obrotomierza nie jest już całe oświetlone. W nocy może to sprawiać nieco problemów. Stąd nasuwa się moje pytanie. Czy dojście do tych lampek nie jest utrudnione? Czy siedzą tam żarówki czy diody ? Ile może kosztować naprawa ? Pozdrawiam i proszę odpowiadać jeżeli to w czymś mi pomoże.
Klima Opublikowano 8 Lutego 2008 Opublikowano 8 Lutego 2008 Trzeba wyjąć zegar a żarówki są takie http://moto.allegro.pl/item303399140_zarowka_led_1_2w_r5_t5_w_oprawce_do_zegarow.html zależy jeszcze która żarówka bo są 1.1W 1.2W i 1.5W
yogi_sc Opublikowano 8 Lutego 2008 Opublikowano 8 Lutego 2008 Sam sobie to zrobisz nie trzeba nikomu placic. tylko uwazaj jak bedziesz wyciagal licznik zebys nie urwal kabla dochodzacego do zarowki od swiecy zarowej, nie wiem dlaczego tak ona jest podlaczona w diesel'u ale trzeba na to uwazac. Caly zabieg zajmie ci pare minut.
spolprog Opublikowano 8 Lutego 2008 Autor Opublikowano 8 Lutego 2008 a często przepalają się tam żarówki ? zależy jeszcze która żarówka bo są 1.1W 1.2W i 1.5W A gdzie jakie żarówki są ?
Klima Opublikowano 8 Lutego 2008 Opublikowano 8 Lutego 2008 do podświetlania są 1.2 ale nie na 100% zresztą 1.1 czy 1.2 widocznej różnicy nie zrobi
mateusz1528 Opublikowano 14 Lipca 2010 Opublikowano 14 Lipca 2010 Sory ze odgrzewam kotleta ale to dla kolejnych kto bedzie chcial wymieniac zarowki w polifcie Ja mam nie do konca podswietlone zegary i ostatnio wykrecilem licznik i chcialem zobaczyc jakie tam mam zarowki.. I ku mojemu zdziwieniu nie bylo ich tam.. :| W polifcie licznik podswietlaja diody wlutowane w płytke. I teraz lipa.. Skad mozna je wziac ?
bin85 Opublikowano 14 Lipca 2010 Opublikowano 14 Lipca 2010 Raczej mało prawdopodobne że spaliły się diody, ale jeżeli tak to można je kupić w sklepie elektronicznym i jeszcze jedna uwaga są one łączone szeregowo bodajże po 4 i jeśli jedna się spali to wszystkie 4 nie będą świecić
Rekomendowane odpowiedzi