denveco Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Witam, auto mam juz dosyc dlugo i przydalo by sie wymienic filtr paliwa, ale za cholere nie wiem gdzie on sie znajduje, w komorze silnika nie widzialem, pod samochodem tez niczego podobnego nie dojrzalem. Najlepiej by to zobrazowac cyknieta fotka. Aha no i jeszcze jaki filtr polecacie, by to nie byl jakis badziew (jaka orientacyjna tego cena). Dzieki i pozdrowki.
dodgemagnum Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Nie wiem jak u Ciebie może być, ale mogę tylko powiedzieć że u mnie znajduje się pod spodem blisko progu przed prawym tylnym kołem.. dość duży jest, czy u Ciebie tak jest to nie wiem.
Rafal_ Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Opublikowano 2 Sierpnia 2011 tak jak kolega napisał - puszka blisko prawego tylnego koła (zdjęcia nie mam) jak wymieniałem ostatnio to cena była w granicach 50zł
MATIUS Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Opublikowano 2 Sierpnia 2011 tak jak koledzy piszą po prawej w okolicach tylnego koła... a filtr to Mann knecht ja np wymianiam co roku po zimie
denveco Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2011 I juz wszystko wiem, serdeczne dzieki. Zastanawia mnie dlaczego w ksiazce sam naprawiam nie ma tak podstawowej rzeczy jak informacja o ulokowaniu filtra. A czy odpalil wam bez problemu po wymianie?? Odpowietrzaliscie go moze, albo zalewaliscie nowy filtr?? Czy normalnie bez zadnych kombinacji wam odpalil??
Rafal_ Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 I juz wszystko wiem, serdeczne dzieki. Zastanawia mnie dlaczego w ksiazce sam naprawiam nie ma tak podstawowej rzeczy jak informacja o ulokowaniu filtra. A czy odpalil wam bez problemu po wymianie?? Odpowietrzaliscie go moze, albo zalewaliscie nowy filtr?? Czy normalnie bez zadnych kombinacji wam odpalil?? nic nie odpowietrzałem i nie zalewałem - po wymianie przekręciłem ze dwa/trzy razy kluczyk żeby pompka podgoniła PB i zapalił bez kłopotu
domjenick Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zastanawia mnie dlaczego w ksiazce sam naprawiam nie ma tak podstawowej rzeczy jak informacja o ulokowaniu filtra. może dlatego,że w Audi, we wszystkich benzynach jest w tym samym miejscu
denveco Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Ale tu nie chodzi o to ze w roznych miejscach, ale nie doczytalem by wogole byla informacja o umiejscowieniu filtra chociazby dla pojemnosci 1.6 No ale juz wszystko wiadomo. A czy zasyfiony filtr moze miec wplyw na wysokie spalanie??
Rekomendowane odpowiedzi