Dragon30 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 WITAM. Szukałem na forum ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi. Audi kupiłem 2 tygodnie temu i nie pali mi sie kontrolka check. Chciałbym ją zmienic ale do końca nie wiem jak, wymontowałem zegary (mam pełne zegary z dużym komputerem, tem oleju, i voltomierzem), zdjąłem obudowe z szybką i i co dalej?? Nie chce nic popsuc. tam są diody czy zwykłe żaróweczki??
aju Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 diody, ale nie sądzę że w tym leży problem
Dragon30 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2011 mi też tak się wydaje, czy ma coś z tym wspólnego że świeci mi sie na komputerze SERVICE??
aju Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 zrób test zegarów Vagiem, jeśli kontrolka się zaświeci to znaczy że dioda ok (choć nie spotkałem się jeszcze żeby któraś dioda w tych licznikach nawaliła) czy ma coś z tym wspólnego że świeci mi sie na komputerze SERVICE?? nie, to tylko komunikat głównie przypominający o wymianie oleju
Dragon30 Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2011 no własnie nie posiadam jeszcze VAG'a, bo na ten moment orientuje sie jaki VAG najlepszy do mojego modelu. No nic narazie zmontowałem wszystko i poczekam na rozwój sytuacji tzn na zakup VAG'a. Dzieki za pomoc [br]Dopisany: 03 Sierpień 2011, 19:12_________________________________________________akurat wyszło mi dzięki kolegom z naszego forum audi że mam zegary od a6 i to prawdopodobnie jest przyczyną że mój check engine nie zapala się
bin85 Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Bo wcale nie musi się zapalać, ale jeżeli ktoś grzebał w zegarach i nie podłączył tej kontrolki to vag powinien wyrzucić błąd, ale jeżeli błędu nie będzie to prawdopodobnie u ciebie po prostu niema tej kontrolki i jest to normalne.
Rekomendowane odpowiedzi