Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[ALL B5] Zawieszenie gwintowane- opuszczanie i podnoszenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam mały problem gdyż mam zawiechę gwinotwaną i przód przy wiekszej dziurze koło dobija o nadkole :( bo jest za bardzo opuszona i moje pytanie czy jak chce podnieść 1-2 cm zawiesznie z przodu to zmieni się geometria,kąty i zbieżność ?? będę musiał jechać ustawiać zbieżność czy nie ma takiej obawy ??? aaa dodam że mam zamontowaną rozpórkę dolną jak i górną i czy przy podnoszeniu mam rozpórkę dolną zdemontować czy moge podnosić razem z rozpórką w saniach :)) czekam na odp z góry dzięki :)

Opublikowano

nic nie musisz ściągać ani ustawiać geometrii :hi:

Opublikowano

jedynie co to obserwuj czy nie zdziera opon od wewnątrz, jak będzie zdierać to geometria do poprawy, kąt tak czy inaczej się zmieni zlekka, nie wiem jak masz zbieżność ustawioną ale dobrze jest na gwincie lekko zbieżnie ustawić, tak z jeden stopień

Opublikowano

Witam posiadam mały problem gdyż mam zawiechę gwinotwaną i przód przy wiekszej dziurze koło dobija o nadkole :( bo jest za bardzo opuszona i moje pytanie czy jak chce podnieść 1-2 cm zawiesznie z przodu to zmieni się geometria,kąty i zbieżność ?? będę musiał jechać ustawiać zbieżność czy nie ma takiej obawy ??? aaa dodam że mam zamontowaną rozpórkę dolną jak i górną i czy przy podnoszeniu mam rozpórkę dolną zdemontować czy moge podnosić razem z rozpórką w saniach :)) czekam na odp z góry dzięki :)

nic nie musisz ustawiac tu tylko regulujesz wysokosc nic nie sciagasz, jakbys zmienial zawieszenie to wtedy sutuacja sie zmienia. tu mozesz podnosic i obnizac kiedy tylko chcesz :rolleyes:

Opublikowano

a co myślicie żeby np tył był trochę wyżej od przodu jak by to wyglądało i jak by się jeździło ??? :)

zalezy nie kazdemu samochodowi to pasuje. np. hondzie civic nawet pasuje ale w audi to ja nie wiem :no: najlepiej wygląda jak jest rowno i nisko :good:

Opublikowano

lekki klin jest fajny a co do właściwości jezdnych to nic nie przeszkadza, ja w B7 ale sedanie tak właśnie miałem na gwincie

Opublikowano

lekki klin jest fajny a co do właściwości jezdnych to nic nie przeszkadza, ja w B7 ale sedanie tak właśnie miałem na gwincie

w combi to ja jeszcze nie widzialem na realu... kolega zrobi jak uważa...

Opublikowano

no bo przód chce sobie dzwignąć te 2cm a tył 2,5cm starczy czy 3cm ??? czy może więcej bo obecnie mam tak że koła z 3mm chowają się w nadkole :)

Opublikowano

no bo przód chce sobie dzwignąć te 2cm a tył 2,5cm starczy czy 3cm ??? czy może więcej bo obecnie mam tak że koła z 3mm chowają się w nadkole :)

ja juz chcesz to robic to dawaj przód 2.5cm a tyl 4cm