Matysss Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Witam posiadam mały problem gdyż mam zawiechę gwinotwaną i przód przy wiekszej dziurze koło dobija o nadkole bo jest za bardzo opuszona i moje pytanie czy jak chce podnieść 1-2 cm zawiesznie z przodu to zmieni się geometria,kąty i zbieżność ?? będę musiał jechać ustawiać zbieżność czy nie ma takiej obawy ??? aaa dodam że mam zamontowaną rozpórkę dolną jak i górną i czy przy podnoszeniu mam rozpórkę dolną zdemontować czy moge podnosić razem z rozpórką w saniach ) czekam na odp z góry dzięki
aju Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 nic nie musisz ściągać ani ustawiać geometrii
variocustoms Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 jedynie co to obserwuj czy nie zdziera opon od wewnątrz, jak będzie zdierać to geometria do poprawy, kąt tak czy inaczej się zmieni zlekka, nie wiem jak masz zbieżność ustawioną ale dobrze jest na gwincie lekko zbieżnie ustawić, tak z jeden stopień
Rapciuch-R1 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Witam posiadam mały problem gdyż mam zawiechę gwinotwaną i przód przy wiekszej dziurze koło dobija o nadkole bo jest za bardzo opuszona i moje pytanie czy jak chce podnieść 1-2 cm zawiesznie z przodu to zmieni się geometria,kąty i zbieżność ?? będę musiał jechać ustawiać zbieżność czy nie ma takiej obawy ??? aaa dodam że mam zamontowaną rozpórkę dolną jak i górną i czy przy podnoszeniu mam rozpórkę dolną zdemontować czy moge podnosić razem z rozpórką w saniach ) czekam na odp z góry dzięki nic nie musisz ustawiac tu tylko regulujesz wysokosc nic nie sciagasz, jakbys zmienial zawieszenie to wtedy sutuacja sie zmienia. tu mozesz podnosic i obnizac kiedy tylko chcesz
Matysss Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 15 Sierpnia 2011 a co myślicie żeby np tył był trochę wyżej od przodu jak by to wyglądało i jak by się jeździło ???
Rapciuch-R1 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 a co myślicie żeby np tył był trochę wyżej od przodu jak by to wyglądało i jak by się jeździło ??? zalezy nie kazdemu samochodowi to pasuje. np. hondzie civic nawet pasuje ale w audi to ja nie wiem najlepiej wygląda jak jest rowno i nisko
variocustoms Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 lekki klin jest fajny a co do właściwości jezdnych to nic nie przeszkadza, ja w B7 ale sedanie tak właśnie miałem na gwincie
Rapciuch-R1 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 lekki klin jest fajny a co do właściwości jezdnych to nic nie przeszkadza, ja w B7 ale sedanie tak właśnie miałem na gwincie w combi to ja jeszcze nie widzialem na realu... kolega zrobi jak uważa...
Matysss Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 15 Sierpnia 2011 no bo przód chce sobie dzwignąć te 2cm a tył 2,5cm starczy czy 3cm ??? czy może więcej bo obecnie mam tak że koła z 3mm chowają się w nadkole
Rapciuch-R1 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 no bo przód chce sobie dzwignąć te 2cm a tył 2,5cm starczy czy 3cm ??? czy może więcej bo obecnie mam tak że koła z 3mm chowają się w nadkole ja juz chcesz to robic to dawaj przód 2.5cm a tyl 4cm
Rapciuch-R1 Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Opublikowano 16 Sierpnia 2011 nie za wysoko? ;P no to jak piszesz ze wysoko to dawaj 2cm przod a tyl 3cm
Matysss Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2011 okej mam nadzieje że fajnie to będzie wyglądać
Rapciuch-R1 Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Opublikowano 16 Sierpnia 2011 okej mam nadzieje że fajnie to będzie wyglądać jak juz zamontujesz to zapodaj fotke ocenimy :cool1:
Matysss Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2011 ok ok [br]Dopisany: 16 Sierpień 2011, 12:33_________________________________________________Panowie jutro zaczynam operacje podniesienia ile proponujecie przód jak i tył patrząc na tą fotke dodam że chce lekkiego klina na tyle Fotka: http://imageshack.us/photo/my-images/189/dscf0885t.jpg/
Rapciuch-R1 Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Opublikowano 16 Sierpnia 2011 ok ok [br]Dopisany: 16 Sierpień 2011, 12:33_________________________________________________Panowie jutro zaczynam operacje podniesienia ile proponujecie przód jak i tył patrząc na tą fotke dodam że chce lekkiego klina na tyle Fotka: http://imageshack.us/photo/my-images/189/dscf0885t.jpg/ nie powiesz ze to twoja furka??
Rapciuch-R1 Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Opublikowano 16 Sierpnia 2011 No moja moja zarty?? a tak powaznie?
Rekomendowane odpowiedzi