andrzejd76 Opublikowano 10 Lutego 2008 Opublikowano 10 Lutego 2008 Witam Od dłuższego czasu, próbuję ustawić zapłon w swoim audiku. Robię wszystko tak jak w książce, i nic. Problem tkwi w tym, że przekręcając aparat zapłonowy zmienia się ustawienie zapłonu , to normalne. Ale kiedy podłączę lampę stroboskopową, oświetlę punkt na kole zamachowym,widać wyprzedzenie około 10 st. Przekręcając aparatem, nawet w skrajne położenia na lampie nie widać żadnej różnicy, punkt gmp. tkwi w tym samym miejscu. Proszę o jakąś podpowiedz.Nigdzie na forum nie znalazłem odpowiedzi. Może tak ma być ???.
Boogis Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Witka z tego co wiem to nie ustawisz zapłonu bo ma ona już ustawiony na stałe. Sam aparat to jeszcze pozostałość prehistorii ale ... Posdro
sisi1977 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 rozrząd mógł przeskoczyć o ząbek.miałem podobna przypadlośc ale wykazywało błąd halla na aparacie zapłonowym.pojechałem do aso i sprawa tkwiła w rozrządzie.
Sokala4 Opublikowano 3 Października 2009 Opublikowano 3 Października 2009 rozrząd mógł przeskoczyć o ząbek.miałem podobna przypadlośc ale wykazywało błąd halla na aparacie zapłonowym.pojechałem do aso i sprawa tkwiła w rozrządzie. Ile zapłaciłeś za tą usługę?
Rekomendowane odpowiedzi