Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

wahacze "DACHSTEIN-GERMANY" opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, znalazłem na allegro wahacze firmy dachstein-germany,bardzo tanie i sporo ludzi je kupuje np.wahacz górny 39zł ale czy warto...?http://moto.allegro.pl/item306410126_wahacz_gorny_przedni_audi_a4_a6_vw_passat.html

Opublikowano

są jeszcze tańsze cały przód z końcówkami kier. kosztował ok 2 tyg. temu 489zł :kox:, a ceny wciąż idą w dół

ale odnośnie dachsteinów to ja już załorzyłem ten temat i niewiele osób mi pomogło, odezwał się kolega Adikrakow,

więc kupiłem :>, ale jeden(banan- lewy), kumpel kupił całą stronę, za parę miesięcy trzeba będzie coś o tym powiedzieć :drunk:

Ale dodam, że na zdjęciach na allegro.pl są napisy "germany", ale w realu na wszystkich sześciu częściach tego napisu nie znalazłem :bicz:

Jeżeli chodzi o sprzedającego, nie wiem czy mogę wymienić, ale powiem: Norbi1504, naprawdę spoko, wszystko oki, przesyłka express, bez problemu i pomyłek :th:

ale piszcie swoje uwagi, bo jestem sam ciekaw jak to będzie się sprawować :a4fan:

na razie jest okej, pukanie się skończyło :>

Opublikowano
  • Autor

czyli jak zakładać? chodzi mi o cały kpl. czy lepiej sprawdzoną marke "master-sport"?

Opublikowano
  • Autor

powiem tak planowałem max wydać 600zł hmmm także nie wiem co dalej a wiem że napewno potrzebuje cały kpl.

Opublikowano

Za 600 zloty to zapomnij o porządnym komplecie.

Opublikowano

Ja juz mialem super wzmacniane Meyle naszczecie tylko 2 z czego zostal mi 1.

Opublikowano

Jakiej firmy zawieszenie byscie mogli polecic bo na tym co teraz mam zrobiłem 30 000 km i wali ze az sie sluchac nie da

Opublikowano

Lemforder.

Opublikowano
wali ze az sie sluchac nie da

u mnie tylko pukało a banan kwalfikował się do wypięcia lada moment!!! :shocked:

Opublikowano
  • Autor

Panowie dajcie namiary na jakieś kości..powtarzam ze cena max 800 ale o Lemforderach za komplet zapomniec na allegro tylko master i master i w cenie za kpl. 590zł a jeden Lemforder za sztuke 250zł :kwasny:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, znalazłem na allegro wahacze firmy dachstein-germany,bardzo tanie i sporo ludzi je kupuje np.wahacz górny 39zł ale czy warto...?http://moto.allegro.pl/item306410126_wahacz_gorny_przedni_audi_a4_a6_vw_passat.html

To zależy ile jeździsz autem. Jeśli dużo to kup sprawdzone wahacze. Ja robię rocznie około 7tys. km i właśnie kupiłem taki wahacz. Nie narzekam, jak siądzie za rok to kupię drugi bo są tanie. Z resztą Germany to nie China :)

Opublikowano

Byłem u gościa osobiście co sprzedaje te wahacze.Powiedział ,że większość hurtowni bierze od niego i niemiał zwrotów a miał tego sporo bo sam kupiłem.Gdyby były problemy z jakością to napisze. :)

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

dachstein- lipa, 10 tyś max, sprawdzone :confused4:

Opublikowano

a co do mastersportow tez juz sa opinie na forum -wystarczy poczytac tez jestem jednym z pierwszych testujacych i raczej wiecej ich nie zaloze

Opublikowano

A ja dosłownie dwa dni temu odebrałem z poczty komplet zawiechy Master Sport wraz z dwoma łącznikami stabilizatorów i kompletem śrób z czego połowa jest czarnych tzw wzmacnianych. Za całośc zapłaciłem 600 PLN koszt przesyłki w cenie. Na każdym z elementów pisze MS AUTOMOBILTECHNIK GERMANY. Pudełko moczywiście oryginalne z oznaczeniami, numerem ISO i chologramem. Troche przestraszyłem sie tego że gdy zadziałam niewielką siłą [dłonią] na sworzeń który wystaje z jednej strony wachacza i na który nakręcona jest nakrętka to on sie w tym swoim gnieździe rusza. Ale jak juz sie wypowiedział jeden z klubowiczow tak to ma byc. To jest link strony z której kupowałem:

http://moto.allegro.pl/item400461027_zestaw_wahaczy_audi_a4_a6_vw_passat_super_jakosc_.html

Osobiście polecam tego allegrowicza- fachowo załatwiona transakcja.

Teraz pozostało tylko założyc i jeździc. A ile km na tym zrobie? Kto to wie? Rozmiar kół mam taki 195/65/15 i rocznie robie około 15 000. Biorąc m.in. to pod uwage zdecydowałem sie na firme Master Sport.

Zycze dobrego wyoru. Pozdro i Szacun :wink4:

Opublikowano
  • Autor

kolego dobrze wybrałeś, osobiście zrobiłem już 29.000 i nadal cisza, fakt że robie trasy do hiszpanii, Pozdrawiam

Opublikowano

Mam nadzieje że bede mógł na nich zrobi conajmniej tyle km co Ty kolego felipe.avant.

• 8 lat później...
Opublikowano

Witam, posiadam audi a4 b6

po lewej stronie założone wahacze dachstein a po prawej febi przejeździłem narazie 19 tys km ale wymieniałem tarcze i odpiąłem górne wahacze w celu sprawdzenia i co się okazało ? Ze febi wyrąbane bardziej niż dachstein aż mi się szkoda sąsiada zrobiło bo zamówił sobie febi na cały przód za 980 zł :P reszty wahaczy nie sprawdzałem bo skoro nic nie stuka to nie ruszam:) jak ktoś ma jakieś pytania chętnie odpowiem.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Dnia 12.02.2008 o 20:46, adikrakow napisał:
felipe.avant napisał:

czyli jak zakładać? chodzi mi o cały kpl. czy lepiej sprawdzoną marke "master-sport"?

master-sport też nie jest tak do końca sprawdzony, temat był wałkowany parę razy, dopiero kolega Murzyn został naszym forumowym królikiem doświadczalnym, osobiście wolałbym dołożyć kasę i założyć MS, zależy jaką ilością gotówki dysponujesz na allegro są za 800 wystawione Lemfordery a to już najwyższa półka...

nie ma Lemforderow za 800zl, są jedynie Chińskie podróbki z napisem LMO i sową w logo.

Z niskobudrzetowych polecam z czystym sumieniem SKV, znacznie tańsze niz Master Sporty a jakosciowo na bank nie gorsze,  Testy SKV na forum sa nie na jednym Murzynie tylko na kilkudziesięciu użytkownikach.

Jak nie liczysz się z budrzetem kup LMO (cena min 1200zł). Wszystkie Delphi, Moog, Febi sobie odpuść bo przepłacisz w stosunku do SKV a jakość wcale nie będzie lepsza.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam ponownie okolo 20 tys km temu założone wahacze na przód master sport, teraz wymieniłem końcówki kierownicze bo w jednej guma pękła a reszta wahaczy według stacji diagnostycznej ok, wiec dla mnie tez ok , jednak powiem tak że coś tam jednak stuka ale skoro na diagnostyce nie znaleźli to jeżdżę dopóki się nie nasili, 

600 zł komplet i zobaczymy jak długo jeszcze pojeżdżę, Sasiad jeszcze na febi jeździ zobaczymy ile jeszcze pojeździ jak tylko coś się będzie jemu albo mnie działo to dam znać pozdrawiam w razie pytań pisać