Gepard Opublikowano 30 Września 2006 Opublikowano 30 Września 2006 Witam, Koledzy podłączyłem się dziś do VAG'a ponieważ zauważyłem jedną sprawę, która mnie nieco zanipokoiła .... wskażnik temperatury silnika przy zimnym silniku wskazuje czały czas ok 70 stopni ... natomiast jak trochę pojeżdzę i silnik złapie juz temperaturę maksymalna wówczas wskaźnik wskazuje na ok. 115 stopni - sprawdzałem stan cieczy chłodzącej - nic się nie gotuje. Po podłączeniu do VAG'a znalazłem taki błąd: 17664 Engine Coolant Temp Sensor (G62): Open or Short to Plus Czy ktoś miał już problemy z tym czujnikiem i takim błędem ... używałem szukajki ... ale niestety nie znalazłem. Proszę o pomoc - jak mam rozwiązać ten problem ... i gdzie znajdę ten czujnik - jeżeli Koledzy znacie nr katalogowy części będę wdzięczny za jego podanie (jestem jeszcze mało zorietowany w ETCE). Dzięki i pozdrawiam,
pre_pl Opublikowano 1 Października 2006 Opublikowano 1 Października 2006 temat na diagtroniku : http://www.diagtronik.pl/forum/viewtopic.php?p=18239&sid=3a5be6a5041b9f09355f10aa84fea6d6
nyggga Opublikowano 12 Lutego 2012 Opublikowano 12 Lutego 2012 Mam podobno problem dziś jechałem to temperatura wchodziła na 110C na kanałem 51 temperatura 90C a płynu chłodzącego 82 i nie wiem co jest czy po tych mrozach poszedł czujnik czy co..... na razie nie mam dostępu do Vaga a do tego jeszcze poszedł PASEK KLINOWY się walić....jak ktos mial podobny problem proszę pomóżcie bo link do forum co wysyłał kolega już nie działa;/
Rekomendowane odpowiedzi