e9matic Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Witam. W sobotę czyściłem turbinkę, ponieważ miała zapieczone kierownice. Operacja sie udała, natomiast na koncu rurki, ktora doprowadza olej do turbiny, jest zaworek z nyplem. Niestety przy probie odkrecenia wykrecil mi sie nypel wraz z zaworkiem. Czy zaworek, ktory przychodzi bezposrednio do turbiny, jest elementem stalym, czy mozna go oddzielic od nypla ? Przychodzi tam jakas uszczelka ? Pytam, poniewaz leje mi sie olej wlasnie przez ten nypel ;( Uploaded with ImageShack.us Chodzi dokladnie o ten zaworek.
krzysztof61 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 do korpusu turbiny jest przykrecony nypel , a do niego rurka olejowa z nakretka , tam nie ma zadnego zaworka
IDUAL Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Jeżeli od korpusu turbo odkręciłeś nypel to tam jest uszczelka miedziana może jej brakuje.
vauxhall95 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Jeżeli od korpusu turbo odkręciłeś nypel to tam jest uszczelka miedziana może jej brakuje. Racja wiele osob o tym nie wie
Rekomendowane odpowiedzi