Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Chromowane ramki w liczniku - montaż.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na allegro kolego poszukaj-jest tego trochę.Są też osobne strony z ringami np. http://www.didotuning.pl/audi-a4-s4-c-26_29.html Ja chyba tu kupowałem,ale nie jestem pewien :wink:

Opublikowano

Jak za kawałeczek alu, to strasznie się za to cenią :facepalm:

Opublikowano
Jak za kawałeczek alu, to strasznie się za to cenią :facepalm:
Bez przesady trabantem nie jeździsz :wink:
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Zdecydowałem się na zakup alu ramek i zamontowania w moim :audi: ...... nie wiedziałem ze przysporzy mi to tyle problemu .... wyjąłem licznik na odpiętym aku oraz wyjętym kluczyku . Gdy już go założyłem z nowym modem pojawił się problem :kwasny: ponieważ po podpięciu pod napięcie oraz przekręceniu kluczyka nie działają prawie wszystkie kontrolki, podświetlanie przebiegu, w ogóle cała tarcza nie jest podświetlona a na dodatek po zapaleniu nie działa ani jeden zegar i po 2 sekundach auto mi gaśnie ..... powiem krótko gdybym wiedział ze tak się stanie w ogóle nie zdecydował bym się na mod licznika. Przed cała praca poczytałem trochę porad odnośnie tego tematu i dowiedziałem sie tylko o zarówkach no i odpieciu aku oraz wyjeciu kluczyka a tu się okazuje ze zycie lubi płatac figle .... Audi czeka teraz w kolejce do elektryka .... ciekawe co sie okaze :wink: Pisze aby przestrzec tych którzy będą zdecydowani na aluramki .

Gdy autko wyjedzie z warsztatu dam znac :naughty:

A może ktoś spotkał się już z takim problemem albo słyszał o takiej sprawce ??

Opublikowano

Pierwsze słysze o takim przypadku :eusathink: ciekaw jestem co mogło sie stać miejmy nadzieję że nic poważnego :eusathink:

Opublikowano

W weekend również zakładałem ramki w swojej A4. Przy pierwszym wyjmowaniu licznika odpiąłem akumulator, nie wkładałem kluczyka. Po założeniu ringów i podłączeniu licznika okazało się że siadło podświetlenie licznika kilometrów, reszta na szczęście bez szwanku. Niestety nie miałem gdzie kupić żarówki z oprawką, więc chwilowo została pożyczona od lampki świateł drogowych. Dodam że przy drugim wyjmowaniu licznika, nie odłączałem akumulatora. Nie wkładałem kluczyka. Po zmianie żarówki i podłączeniu licznika nie było żadnych niemiłych niespodzianek w postaci kolejnych przepalonych żarówek.

Zdecydowanie polecam założenie ringów. Zegary przedliftowe bez fisa nabierają w miarę nowoczesnego wyglądu. Nie mówiłem nic swojej kobiecie o ringach, ale jak jechaliśmy razem od razu zwróciła uwagę:-)

Opublikowano

Ja wyciągałem licznk w celu wymiany przypalonej żarówki. Po wymianie przypalonej i założeniu licznika okazało się, że uszkodziły się 2 następne. Ale bez problemów jak pisał kolega wyżej:banan: Sam zastanawiałem się nad tymi ramkami. Jak ktoś może, to niech da fote jak wygląda licznik przed liftem z ramkami

Opublikowano

No i wrescie po bólu :naughty: Audi wróciła do żywych . Elektryk po znajomosci wziął 50 pln :naughty: Wszystko juz działa a co było powodem ?? nie chciał powiedziec :kwasny: po całym problemie i tak nie żałuje ze przez to przeszedłem bo rameczki prezentują się świetnie :banan:

Opublikowano
Elektryk po znajomosci wziął 50 pln :naughty: Wszystko juz działa a co było powodem ?? nie chciał powiedziec :kwasny: po całym problemie
Dziwne dlaczego nie chciał powiedzieć, pewnie jakaś pierdoła może coś po prostu źle podłączyłeś albo coś nie łączyło :eusathink::eusathink::eusathink:ale najważniejsze że już wszystko :thumbup1:.
Opublikowano

Tez tak myślę ze pewnie drobna pierdoła ale chyba musiał podpiąć kompa bo coś było z immo . A wszystkie wtyczki przejrzałem z 5 razy zanim oddałem w ręce elektryka , każda kość inna wiec inaczej nie idzie podpiąć :naughty:

Opublikowano
Fotki licznika przed liftem z ramkami:

http://img824.imageshack.us/img824/5899/dsc0052il.jpg

Ramki zamawiałem ze wcześniej wspominanego sklepu DIDO Tuning. Dostałem w cenie 55 zł (+ KW) komplet 4 ramek + ramka na Fis. Jako że FIS'a nie mam nie zakładałem ramki, żeby nie przesadzać z tym srebrem na zegrach.

Dzięki za fote :decayed: bardzo fajnie wygląda

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

koledzy, powiedzcie mi, bo mam zamiar dzisiaj zabrac sie za montaz ringow.

Mam B5 po II lifcie, moge wyjac licznik (oczywiscie po wyjeciu kluczyka z poczatku) i zamknac autko pilotem? Bo w bloku mieszkam i sie wole upewnic :-)

Opublikowano

nic nie stoi na przeszkodzie

Opublikowano

no spoko OGr z tymi ringami to przeoczyłeś że podwarzając te 6 zatrzasków to trzeba jeszcze 2 śrubki torx odkręcić:wink:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

no spoko OGr z tymi ringami to przeoczyłeś że podwarzając te 6 zatrzasków to trzeba jeszcze 2 śrubki torx odkręcić:wink:

No dokladnie :-D ja sie za bardzo wczytalem w instrukcje i mysle 'troche za ciezko idzie to zdjac' :-D a tu te 2 torxy sa :-D

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Wyjalem licznik bez odpinania aku, nie wkladalem kluczyka, wszystko poszlo pieknie do czasu wlozenia licznika spowrotem na miejsce, gdyz po odpaleniu auta zapala sie lampka od immo i gasnie po 2-3 sekundach.

Zastanawiam sie czy moze trzeba cos pogrzebac komputerem, do ktorego niestety nie mam dostepu w Gdansku czy moze zakodowac ponownie kluczyk (Jest nieoryginalny - dorabiany)

pozdro

Opublikowano

Pewnie złapał błąd i trzeba skasować Vag-iem.Ewentualnie spróbuj odłączyć aku na chwilę,może pomoże.

wysłane za pomocą tapki

Opublikowano

No wlasnie dostalem info przed chwila zeby sprobowac odlaczyc minusa na 3-4 min, takze jutro sprobuje ;)

pozdro

---------- Post dopisany 05-03-2013 at 19:16 ---------- Poprzedni post napisany 04-03-2013 at 20:52 ----------

Niestety nie zadzialalo, pozostaje chyba tylko VAG, niestety nie mam w Gdansku i tu pojawia sie moje pytanie, moze jest ktos z Gdanska/w Gdansku i bylby w stanie mi pomoc?

Pozdro

Opublikowano

Napisz w dziale spotów z Twojego regionu,prędzej ktoś się odezwie.

wysłane za pomocą tapki