Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Turbosprężarka GTB1756VK do Audi A4 B6/B7 1.9 TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
dodzwoniłem sie dzisiaj do pana od turbo i paczka juz poszla . Ma przerobic na podciśnienie i dopasowac kolektor. Teraz tylko pozostało czekać:naughty:

Faak :D i jaka cena przeróbki?

Opublikowano

jesli z turbo bedzie coś nie tak , czyli bedzie potrzebna regeneracjia to wszystko max 800 zł a ze turbo jest w dobrym stanie to zobaczymy jaka bedzie cena

Opublikowano

juby_p - pamiętasz o mnie ? :wink:

Opublikowano

Oczywiście mój samochód na razie w częściach :( czekam na drugi słupek bo to nie była uszczelka i może go poskładam do końca miesiąca, jutro zabieram zie za spawanie pod mój szablon bez samochodu zrobił bym to wcześniej ale musiałem wyjąć i rozebrać silnik.

Opublikowano

Oczywiście mój samochód na razie w częściach :( czekam na drugi słupek bo to nie była uszczelka i może go poskładam do końca miesiąca, jutro zabieram zie za spawanie pod mój szablon bez samochodu zrobił bym to wcześniej ale musiałem wyjąć i rozebrać silnik.

ok,ok :wink: jak co to dawaj PW :wink:

Opublikowano

Co się jednak okazało?

Opublikowano

pęknięty tłok, ale w efekcie robię to o czym ty myślałeś, czyli słupek z mocniejszej wersji choć podobno to to samo, szpilki głowicy od ARL i inne kosmetyczne zmiany, jak skończę to się pochwale:) wykresem również. Tłok pękł prawdopodobnie z powodu wady materiałowej dla ciekawych nie było w nim wypalonej dziury;P ale przy okazji została porysowana cała tulej i tak oto mój słupek teraz będzie stoliczkiem pod kawę:)

Opublikowano
pęknięty tłok, ale w efekcie robię to o czym ty myślałeś, czyli słupek z mocniejszej wersji choć podobno to to samo, szpilki głowicy od ARL i inne kosmetyczne zmiany, jak skończę to się pochwale:) wykresem również. Tłok pękł prawdopodobnie z powodu wady materiałowej dla ciekawych nie było w nim wypalonej dziury;P ale przy okazji została porysowana cała tulej i tak oto mój słupek teraz będzie stoliczkiem pod kawę:)

:kwasny: przy okazji zrobisz sobie auto tak jak byś chciał, tylko niepotrzebny wydatek :kwasny:

Opublikowano

no koszty rosną, dwumas do wymiany tarcza zaorana do wymiany, poduchy silnika powyrywane, trochę niuton porobił zniszczeń:)

Opublikowano

Czyli kupiłeś cały słupek ARL,czy składasz motor z kilku innych?

---------- Post dopisany at 22:20 ---------- Poprzedni post napisany at 22:16 ----------

no koszty rosną, dwumas do wymiany tarcza zaorana do wymiany, poduchy silnika powyrywane, trochę niuton porobił zniszczeń:)

Pamiętaj też że rozrząd będzie inny. ARL ma też inną pompę wody.

Podobno taki sam to jest tłok ARL/AWX/AVF, ale wał to nawet po numerze z etki jest inny.

Może kilka postów podwiesimy pod temat "bezpieczny chiptuning" :decayed:

Kończąc wygłup -współczuję, bo nic nie wkurza jak poważna awaria w aucie. Kasę za remont planuje się przeznaczyć na coś zupełnie innego.

Opublikowano

blok wał korby i tłoki kupuje reszta moja lub nowa, tak podobno to samo mnie sie po prostu trafił taki słupek po znajomości w dobrym stanie choć przebieg nie jest jakiś mega mały dostanie tylko nowe pierścienie, aż jestem ciekaw jak to wszystko zadziała.

Opublikowano
blok wał korby i tłoki kupuje reszta moja lub nowa

Głowicę zostawiasz?

---------- Post dopisany at 22:30 ---------- Poprzedni post napisany at 22:27 ----------

Skoro tak już pokupowałeś graty to ok. Ja bym szukał całego ARL-a. Oszczędził byś sobie chociaż docierania pierścieni.

Opublikowano
Głowicę zostawiasz?
powiedzmy;P zawory w dobrym stanie ale będą dotarte i jeszcze jakaś kosmetyka wykonana jak skończę to pokaże:) z pompkami tylko kombinuje

---------- Post dopisany at 22:32 ---------- Poprzedni post napisany at 22:30 ----------

Skoro tak już pokupowałeś graty to ok. Ja bym szukał całego ARL-a. Oszczędził byś sobie chociaż docierania pierścieni.
ale ja kupuje kompletny dół tylko umówmy się małe przebiegi są papierowe:) dlatego pierścienie będą zmienione i w razie potrzeby panewki korbowodowe
Opublikowano

Będzie porting ?:P Chyba pod GTB17 nie ma większego sensu...

Opublikowano

sens zależy od tego co chcesz nim osiągnąć;P

Opublikowano

a ile w ogole miales u siebie?bo albo nie napisales albo nie widzialem.

Opublikowano

z tego co wiem auto nie doczekało się hamowania, ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, tylko ta kasa ;/

Opublikowano

niestety dzień przed hamowaniem była awaria, szacowane 190-200KM i może z 400Nm ale to tylko szacunki z odczuć i porównań, co najmniej 3 osoby z tego forum jexdzily moim autem to mogą coś skrobnąć o odczuciach

Opublikowano

potwierdzam zbierał się konkretnie jak na tą wagę, natomiast dziwi mnie ten dwumas i poduchy, bo jak jeździłem to nie czuć było żadnych objawów, że jest coś nie tak. Poza tym przebieg jak na ten rocznik miałeś bardzo niski bo z tego co pamiętam 17X kkm też nie wróżyłby takiej awarii. Ciekawe co było przyczyną tego stanu rzeczy?