Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Turbosprężarka GTB1756VK do Audi A4 B6/B7 1.9 TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To wystroic i miodu:P

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Elo wszystkim rezaczą :hi:

Ja mam krótkie pytanko odnośnie podniesienia mocy. Na chwile obecna mam IC + Reg. BRD + Wyciety kat + Down Pipe. Wynik 197 Kunia i 417 Nm

frajda z jazdy fajna ale już mi trochę brakuje szczególenie góra w tym zestawie jest słabiutka :/ i pytanko co byście mi polecali tak przyszłościowo jak turbinka w ten zestawik żeby już w koszty nie wchodzić bo troche mnie to szarpło a jednak żeby coś niecośc poprawic. Podpowiem że rezalem Q i autko sie fajnie odpycha dodatkowo zagoscila skrzynia 2,5 TDI 6biegowa wiec już baza jest niezla. ( jako info dodatkowe moge dodać że wtryski już sa słabe bo Ali z Dynosoftu mowił mi to jak ją hamował )

A drógie pytanko jest natury technicznej otoż, najprawdopodobniej wysrał mi się dwumas i auto dostaje drgań wiec gdyby doszło do jego wymiany to chciałbym wiedzieć do kupić jedni mówią że z BRD. Nie wiem czy mam szukać pod mój silnik AWX czy dwumas pod skrzynie. Dodatko wyżej przeczytalem o jakimś karbonowym sprzegle. Dajcie jakieś namiary skąd można kupić jak cenowo i co polecacie ?

Pozdrawiam :decayed:

Opublikowano

Ja mam krótkie pytanko odnośnie podniesienia mocy. Na chwile obecna mam IC + Reg. BRD + Wyciety kat + Down Pipe. Wynik 197 Kunia i 417 Nm

frajda z jazdy fajna ale już mi trochę brakuje szczególenie góra w tym zestawie jest słabiutka :/ i pytanko co byście mi polecali tak przyszłościowo jak turbinka w ten zestawik żeby już w koszty nie wchodzić bo troche mnie to szarpło a jednak żeby coś niecośc poprawic. Podpowiem że rezalem Q i autko sie fajnie odpycha dodatkowo zagoscila skrzynia 2,5 TDI 6biegowa wiec już baza jest niezla. ( jako info dodatkowe moge dodać że wtryski już sa słabe bo Ali z Dynosoftu mowił mi to jak ją hamował )

A drógie pytanko jest natury technicznej otoż, najprawdopodobniej wysrał mi się dwumas i auto dostaje drgań wiec gdyby doszło do jego wymiany to chciałbym wiedzieć do kupić jedni mówią że z BRD. Nie wiem czy mam szukać pod mój silnik AWX czy dwumas pod skrzynie. Dodatko wyżej przeczytalem o jakimś karbonowym sprzegle. Dajcie jakieś namiary skąd można kupić jak cenowo i co polecacie ?

Jaką moc chcesz osiągnąć kolego? 230ps? Do tego też się idzie przyzwyczaić i to całkiem szybko.

Opublikowano

sprzęgło zapodaj od BRD dwumas jest ten sam co AVF :banan:
Opublikowano

myślałem coś ok 220 i lepszym nitonku, ale pytanie czy motor nie dostanie w dupe?

---------- Post dopisany at 13:39 ---------- Poprzedni post napisany at 13:38 ----------

szlszalem ze juz i po 260 bylo 1.9 ale musialo byc dlubany slupek, a to juz raczej wieksze koszta. nawet sie nie orientuje

Opublikowano
co byście mi polecali tak przyszłościowo jak turbinka w ten zestawik żeby już w koszty nie wchodzić bo troche mnie to szarpło a jednak żeby coś niecośc poprawic.

Było od razu kłaść GTB i musisz wtryski wymienić wiec koszty nabędą mniejsze

Opublikowano

a macie jakieś namiary na dobre wtryski ? Może ALki ale chyby znaleźć dobre to ze swieca no ale może ktoś ma jakiś pomysł

Opublikowano
a macie jakieś namiary na dobre wtryski ? Może ALki ale chyby znaleźć dobre to ze swieca no ale może ktoś ma jakiś pomysł

Wyjmij pompki z swojego auta, wyślij do Nadarzyna. Tam zmienią Ci końcówki pompek na AL (wydajnościowo na tym samym poziomie co ori AL).

Opublikowano

Wyjmij pompki z swojego auta, wyślij do Nadarzyna. Tam zmienią Ci końcówki pompek na AL (wydajnościowo na tym samym poziomie co ori AL).

Nadarzyna? Kolego jakieś bardziej konkretne info ? bo to mi nic nie mówi :decayed:

Opublikowano

Wpisz w google "nadarzyn bogdan podkowiński".

Możesz też uderzyć do "Cowboy'a" z forum vwgolf.pl (u nas też go widziałem na forum). Też zajmuje się tymi rzeczami - podobno lepiej niż Podkowiński. Wpisz w google "cowboy vwgolf.pl" - szukaj jego tematu z rozpiską dotyczącą wstawiania innych końcówek do pompek.

Wstawiłbym Ci gotowe linki, ale korzystam obecnie z telefonu :kwasny:

Opublikowano

wielkie dzieki za odp :gicior:

Opublikowano

auto po korekcie ale bez wykresu, Robert mowil ze jest zdrowe 190-195ps i 430nm przy doladow..1.7bar, gtb wstaje jak pojeb.....

Opublikowano

tak sobie trzeba popracować nad softem;)

Opublikowano
auto po korekcie ale bez wykresu, Robert mowil ze jest zdrowe 190-195ps i 430nm przy doladow..1.7bar, gtb wstaje jak pojeb.....

Ciesze sie że jesteś zadowolony,szkoda że nie masz wykresu.

---------- Post dopisany at 10:49 ---------- Poprzedni post napisany at 10:47 ----------

Ja bym deczko wydłużył sztange bo lekko przeładowuje.

Opublikowano

Sztangę to się ustawia raz przy przeróbce turbo a potem się jej nie dotyka

Opublikowano

foto mojej GTB

DSC05310.jpg

DSC05311.jpg

DSC05313.jpg

Opublikowano

No ładnie;) tylko dałbym tak ze smarowanie było by bardziej w pionie.

Opublikowano

Sztangę to się ustawia raz przy przeróbce turbo a potem się jej nie dotyka

Tyle że tutaj zbyt dobrze ustawiona nie jest,pozatym ja doregulowuje jeszcze na aucie zeby bylo ok.

---------- Post dopisany at 10:41 ---------- Poprzedni post napisany at 10:40 ----------

Jak wrażenia?