Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Sygnalizacja terminów przeglądów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,moim pytaniem jest,jak wykasować z wyświetlacza wyskakujący napis SERWIS IN 1500 KM po włączeniu zapłonu, po kilku sekundach gaśnie, prubowałem już przycisku A

i B ale bez powodzenia, mechanik mi powiedział że musze go podłączyć pod Vaga i wykasować, czy nie da się tego zrobić inaczej. prosze o jakieś podpowiedzi. dzięki

Opublikowano

tylko VAG, u mnie też nie działa przyciskami :good:

Resztę masz na forum jak to zrobić (jeśli nie masz vaga, to polecam kupić, tani kabel kosztuje tylko ile wykasowanie takiej inspekcji w warsztacie lub może nawet mnie, a zostanie na przyszłość)

Opublikowano
  • Autor

Tak myślałem że nie będzie tal łatwo, możesz mi kolego powiedzieć dokładnie jaki to kabel i pewnie potrzebny jest jakiś program, laptopa już mam.

Opublikowano

Kolego masz A4 B5 wiec wystarczy najzwyklejszy kabel z alledrogo taki niebiesku np: i program vag-com najlepiej 3,11 albo vcds lite działa na tym kabelku i jeszcze ma podpowiedzi. [br]Dopisany: 09 Sierpień 2011, 20:29_________________________________________________Wpisz na alledrogo KABEL OBD2 i kup najtańszy

Opublikowano

" [Wybór] ->[17-Zest.wskaźników]

->[Adaptacja - 10]

->Kanał "02"

->[Odczytaj] (Jeżeli wartość zapisana jest różna od zera to w zestawie wskaźników widnieje prawdopodobnie informacja o konieczności odwiedzenia serwisu :)

->Teraz jako nową wartość należy wpisać: 0 (zero).

->[Testuj] (Upewnij się, że sterownik akceptuje wprowadzoną wartość).

->[Zapisz]...i gotowe. "

Czy jeżeli wejdę jedynie w odczyt z kanału "02" i będę postępował zgodnie z powyższą instrukcją to to starczy?

Pytam gdyż na forum czytałem że trzeba :

"

Kolejność : 45, 42, 43, 44, 40, 41, 46, 47, 48

Nawet jeśli nic nie zmieniamy, to należy przejść przez wszystkie etapy i zrobić SAVE." <-> czy jest to konieczne?

Opublikowano

A masz pelnego fisa czy 1/2? U mnie da sie to zrobić bez VAGa.

Opublikowano

1/2 fis

Opublikowano

Jeżeli nie da redy według instrukcji przyciskami to pozostaje vag kup sobie kabel i tak ci sie przyda jak w przyszłości bedziesz miał problem zczytasz błędy lub zrobisz logi i na forum ci pomogą zaoszczędzisz na mechanikach naciągaczach. A swoją drogą u mnie skasowanie inspecji to 30 zł wiec jeżeli kabel to koszt ok 50 zł to chyba proste co wybrać

Opublikowano

17 - Instruments

10 - Adaptation

02 - wpisać taki kanał

0 - wpisać wartość

Test

Save

Wylogować się ze sterownika, wyłączyć zapłon, po ponownym włączeniu zapłonu inspekcja powinna zniknąć, nie potrzeba przechodzić przez kanały 4x (no chyba, że zmieniamy z trybu LL na stałe okresy międzyprzeglądowe).

Powinno zadziałać :)

Opublikowano

Chyba mam źle skonfigurowany program albo coś bo gdy w opcjach robię test portu COM to pokazuje ze wszystko jest OK

Natomiast gdy chcę wejść w [17 instruments] to wywala błąd:

interface Not Ready!

Possible Reasons:

*Incorrect Com Port selected

*Interface not plugged in

*Ignition not turned On

*K-Line Stuck

For more details, use TEST on Options Screen

Opublikowano

Sprawdź napięcie w gnieździe OBD [pin 16 (+), pin 4 (masa -)].

Opublikowano

11,92 V

Opublikowano

u mnie wyświetlała sie insp jak już kupiłem serwisowany do końca też nie mogłem skasować pokrętłami a znikło przy okazji jak ostatnio wyjąłem aku i malowałem tą podstawkę stał cała noc odpięty i znikła inspekcja Jak na razie nic się nie dzieje :gwizdanie:

Opublikowano

u mnie wyświetlała sie insp jak już kupiłem serwisowany do końca też nie mogłem skasować pokrętłami a znikło przy okazji jak ostatnio wyjąłem aku i malowałem tą podstawkę stał cała noc odpięty i znikła inspekcja Jak na razie nic się nie dzieje :gwizdanie:

ja mialem tez aki problem i mialem service ale roczny i dwuletni jak typ mi to skasowal to mam inny problem brak napisu ok przy uruchamianiu i brak temperatury zewnetrznej same tlo tylko jak przy jednym i drugim problemie. i tak samo nie ma otwrtych drzwi cz bagaznika bo jak nie ma temperatury tylko same tlo to nie bedzie i tego...co moze byc koledzy co mechanik zrobil nie tak????

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

najprościej to sciagnij "polskiego VAGa" dajesz "LICZNIK" i po prawej stronie masz "SKASUJ INSPEKCJE" tam kasujesz wszystkie. Wczoraj to robilem pozdrawiam :hi:

Opublikowano

Tak najłatwiej kasować inspekcje w polskim vag-u. Nie trzeba się z tym męczyć tylko wchodzimy w licznik i skasuj inspekcje i zaznaczamy które skasować i gotowe.

Opublikowano

najprościej to sciagnij "polskiego VAGa" dajesz "LICZNIK" i po prawej stronie masz "SKASUJ INSPEKCJE" tam kasujesz wszystkie. Wczoraj to robilem pozdrawiam :hi:

nie zawsze się tak, czasem wyświetla że licznik potrzebuje adaptacji

Więc lepiej umieć to zrobić "normalnie"