Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Odpala i zaraz gaśnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów!!!

Tak jak w temacie.A4 1.9 TDI 130KM,2002r odpala,a po chwili gaśnie lub od razu gaśnie.Podłączyłem kompa i wyskoczył błąd:Imobilajzer(brak łączenia czy kontaktu-coś takiego).

Przeleciałem forum i widzę że co jakiś czas problem się pojawia,ale w żadnym temacie nie ma podanego rozwiązania problemu,o który was właśnie proszę.

Opublikowano

Witam. Mialem tez taki problem tzn po odpaleniu auto gasło zaraz i migała kontrolka od immo. Pojechałem do mechanika zdjął mi dolna obudowę stacyjki i tam jest kabelek od pętli "immo" podłączony do innego kabelka, rozłączył te kabelki, psiknął jakiś środkiem i od tego czasu ani razu auto nie zgasło :) jedz i zrób to powinno pomoc :) u mnie był błąd "slaby sygnał z kluczyka" :hi: powodzenia

Opublikowano
  • Autor

U Mnie po prostu odpala i zaraz gaśnie.Nie miga żadna kontrolka :( Coś pomyślę.A może ktoś coś jeszcze podrzuci :embarrassed:

Opublikowano

jedz najpeirw zeby okdrecili ci dolna pokrywe stacyjki i rozlaczy kabelek od immo psiknie czyms i moze bedzie dobrze :):decayed:

Opublikowano

raffik, ale nic nie piszesz czy coś wcześniej grzebałeś przy zmianie zegarów, sterownika silnika itp. - wtedy jest to normalny objaw jeśli nie zmieni się kodowania, adaptacji itp a żadnych szczegółów nam nie podałeś. Problem nastąpił po jakiejś naprawie, wymianie czy też nagle bez żadnych ingerencji ?

Opublikowano
  • Autor

Hej Sztomel!

Tak jak piszesz,stało się to nagle.Nic nie grzebałem,nic nie naprawiałem.jedyny błąd jaki jest to w/w od immo. I tak na 10 odpaleń to dzieje się ze 6 razy co muszę powtórzyć i od razu za drugim odpala :confused4:

Na dzień dobry walne chyba odrdzewiacza do stacyjki :chytry:

Opublikowano

wylacznik swiatel do wymiany.

wlacz swiatla i zobacz czy jest roznica

Opublikowano

wylacznik swiatel do wymiany.

wlacz swiatla i zobacz czy jest roznica

jest to dobry trop na poczatek ...

Opublikowano
  • Autor

No i lipa ;( Spryskałem stacyjkę odrdzewiaczem oraz odpalałem na włączonych światłach - nie pomaga :wallbash:

Opublikowano

No i lipa ;( Spryskałem stacyjkę odrdzewiaczem oraz odpalałem na włączonych światłach - nie pomaga :wallbash:

Masz nie spryskac stacyjki tylko ta wtyczke o ktorym koledzy mowia! i nie kombinuj to pomoze napewno, znam z ten problem z autopsji.

Co do wlacznika swiatel to nie sadze bo on powoduje ze trzeba dlugo krecic a nie ma nic do niespodziewanego gaszenia silnika.