Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AJM] Problem z wycieraczkami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

mam taki problem wczoraj kupiłem audi a4 i mam problem z wycieraczkami przednimi mianowicie jak kliknę zeby wycieraczki zebrały tylko raz to one i tak zbierają kilka razy tak jak by jakies zwarcie było albo cos nie moge ich zatrzymac dopiro jak staną same wiecie co to moze byc??

Opublikowano

soory za ot ale za ile kupiles tego polifta ? :) bo widze ze juz sie problemu zaczynaja ? :D

Opublikowano

Możesz mieć problem z manetką od wycieraczek :mysli:

Opublikowano

Kilka razy tzn ile? Za każdym razem tyle samo?

Opublikowano

nie za kazdym razem tyle samo to jest loteria czasami 2 czasami 6 i zatrzymują sie w róznych pozycjach[br]Dopisany: 25 Sierpień 2011, 19:14_________________________________________________

soory za ot ale za ile kupiles tego polifta ? :) bo widze ze juz sie problemu zaczynaja ? :D

za 16500

Opublikowano

A poza tym manetka działa prawidłowo? Włącza i wyłącza tylną wycieraczkę?

Opublikowano

byłem teraz sprawdzic i tylna wycieraczka wogóle nie chodzi

Jest możliwość tak jak pisałem, że właśnie manetka padła, chociaż mechanizm tylnej wycieraczki też często pada w avantach.

Opublikowano

u mnie było dokładnie tak samo jak opisujecie, myślałem, że to wina przekaźnika albo manetki (wymieniłem to i to), ale była inna przyczyna:

przy silniku od wycieraczek, przy samej przekładni jest taka płytka, na płytce jest obracający się wihajster (coś jak potencjometr), napędzane jest to plastikowym kołem przekładni, dzięki temu wycieraczki "wiedzą" w jakiej są pozycji, w moim przypadku cała ta miedziana płytka była zaśniedziała, dodatkowo urwany był jeden bolczyk napędzający ten "potencjometr". Wyczyściłem wszytko, dorobiłem bolczyk i śmiga jak ta lala :) Ciężko to trochę wytłumaczyć bez zdjęcia, ale mam nadzieje, że wiadomo o co chodzi.

Opublikowano

Faktycznie problem był w płytce od silniczka była zaśniedziała przeczysciłem i jest ok przednie wycieraczki działają ale tylna nie działa bo mechanizm jest tak zardzewiały ze trzeba kupic nowy