Johanus Opublikowano 15 Lutego 2008 Opublikowano 15 Lutego 2008 Nie znam prefixu, więc go nie podaję.(Może swoją drogą ktoś mnie oświeci skąd to wziąć) Problem mój polega na tym: dopiero co zakupiłem a4 1.9 tdi avant z 98 roku- po lewej stronie kierownicy mam diodę, która mt=rugnie sobie chyba 2 razy bezpośrednio po wyjęciu kluczyka ze stacyjki. Nastepnie dioda przestaje mrugać.Nie mam pojęcia czy w aucie jest alarm czy nie. Może uzbraja się w taki sposób i fukcjonuje?Bardzo prosze Was o podpowiedź czy to normalne, czy ewentualnie można to zmienic w ten sposob aby dioda mrugala caly czas po uzbrojeniu? dziękuję i pozdrawiam Johanus
wustyle Opublikowano 15 Lutego 2008 Opublikowano 15 Lutego 2008 prefix dodaje sie podczas wpisywania nowego tematu powyzej okienka do pisania wiadomosci masz rozwijalna liste i dajesz to co masz w swoim profilu czyli B5 AFN zagladales pod maske czy masz zamontowana syrenke do alarmu?
Johanus Opublikowano 15 Lutego 2008 Autor Opublikowano 15 Lutego 2008 W którym miejscu jest ona umieszczona? Zaraz pojde i zerknę...Wiem gdzie umieszcza się prefix , natomiast nie mam zielonego pojęcia skąd mam go "wygenerować"
wustyle Opublikowano 15 Lutego 2008 Opublikowano 15 Lutego 2008 teraz juz nic nie zrobisz z prefixem sproboj zalozyc nowy temat i na samej gorze okna, ktore Ci sie pojawi zobaczysz liste do rozwiniecia z indeksem "prefix" sluzy on do tego zeby precyzyjnie wskazac model auta i silnika, o ktore chcesz zapytac syrenka do alarmu moze byc zamontowana wszedzie pod maska wiesz jak wyglada?
Johanus Opublikowano 15 Lutego 2008 Autor Opublikowano 15 Lutego 2008 Aż taki ciemny nie jestem:), poradzę sobie...
wustyle Opublikowano 15 Lutego 2008 Opublikowano 15 Lutego 2008 No to bracie:) Pierwsza rzecz jaka trzeba sprawdzic to obecnosc syrenki jesli jest a nie pipczy, to padla (albo cos innego) jak masz diode wew auta a nie ma syrenki to cos bylo grzebane chyba ze alarm masz jakis fabryczny i zamiast syrenki spiety jest z klaksonem
Johanus Opublikowano 15 Lutego 2008 Autor Opublikowano 15 Lutego 2008 odezwę sie za jakis czas, idę zobaczyc do wozu:) ale napiszcie jeszcze prosżę czy taka "procedura" uzbrajania jest mozliwa w standardowym alarmie? dzięki
Marpor Opublikowano 15 Lutego 2008 Opublikowano 15 Lutego 2008 Witam u mnie jest standardowy alarm i on uzbraja się przy zamykaniu drzwi. Na potwierdzenie syrena wydaje odgłos z tym że u mnie syrena musi być schowana w tylnym błotniku lub bagażniku bo wyraźnie z tamtej strony ją słychać. Wtedy zaczyna migać dioda, którą mam koło przycisków nad radiem. Dodatkowo o obecności alarmu świadczą szparki w słupkach środkowych skierowane w stronę drzwi za którymi znajdują się czujniki, oraz w lewym słupku na dole jest u mnie wyłącznik czujników, który się aktywuję gdybym chciał zamknąć samochód i jednocześnie zostawić kogoś w środku. Najprościej wydaje mi się będzie jeżeli poszukasz czujników w samochodzie. Pozdrawiam
Musashi Opublikowano 16 Lutego 2008 Opublikowano 16 Lutego 2008 fakt uzbrajania autoalarmu, potwierdzany dzwiekiem, to jest opcja, ktora mozna wlaczyc lbu wylaczyc. domyslnie jest ona wylaczona - zalecenie unii. to czym masz zamontowany fabryczny alarm, najlatwiej sprawdzic, weryfikujac kody wyposazenia, ktore znajdują się na wklejce we wnece kola zapsowego oraz ksiazce serwisowe. tutaj mozesz sobie przetlumaczyc http://igorweb.org/equidec/Default.aspx
Johanus Opublikowano 16 Lutego 2008 Autor Opublikowano 16 Lutego 2008 Super. Dziekuję bardzo za podpowiedzi Postaram sie w ten sposób sprawdzić.
Tosik Opublikowano 17 Lutego 2008 Opublikowano 17 Lutego 2008 Najlepiej jest podpiąć VAG-a i będzie wszystko wiadomo czy alarm jest fabryczny czy nie
domjenick Opublikowano 28 Lutego 2008 Opublikowano 28 Lutego 2008 Nie znam prefixu, więc go nie podaję.(Może swoją drogą ktoś mnie oświeci skąd to wziąć) Problem mój polega na tym: dopiero co zakupiłem a4 1.9 tdi avant z 98 roku- po lewej stronie kierownicy mam diodę, która mt=rugnie sobie chyba 2 razy bezpośrednio po wyjęciu kluczyka ze stacyjki. Nastepnie dioda przestaje mrugać.Nie mam pojęcia czy w aucie jest alarm czy nie. Może uzbraja się w taki sposób i fukcjonuje?Bardzo prosze Was o podpowiedź czy to normalne, czy ewentualnie można to zmienic w ten sposob aby dioda mrugala caly czas po uzbrojeniu? dziękuję i pozdrawiam Johanus wyjmij kluczyk,otworz okno, zamknij auto z otwartym oknem,poczekaj z minute,potem sprobuj otworzyc auto od srodka klamka,alb[br]Dopisany: 28 Luty 2008, 21:17 _________________________________________________albo rusz kiera,jak zawyje,albo kierunki zaczna migac to masz alarm
Rekomendowane odpowiedzi