Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Co piszczy pod maską??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mój problem to że coś piszczy pod maską wydaje piszczący dźwięk przy odpaleniu i przy rozgrzanym silniku podczas jazdy tego nie słyszę.

Zrobiło się to na drugi dzień po wymianie rozrządu. Wymienione zostało Pasek rozrządu 5492XS GATTES , Pasek Klinowy SPK 1300 , Pompa wody SKF VKM 81402 , Rolka SKF VKM 11007 , Rolka INA 532016110. Proszę o pomoc.

Opublikowano

najlepiej żebyś nagrał to :) tak to wszystko może piszczeć

Opublikowano

obstawiam pasek, i popieram propozycję nagrania

Opublikowano

Miałem podobnie, okazało się, że pasek ale zanim nie nagrasz nie dam za to głowy :)

Opublikowano

Jeśli masz klimę,to ja stawiam na pasek klimy,wystarczy naciągnąć i będzie git :hi:

Opublikowano

Jeśli masz klimę,to ja stawiam na pasek klimy,wystarczy naciągnąć i będzie git :hi:

Równie dobrze może to być od wspomagania,albo alternatora... ale jak martinno pisze wystarczy sprawdzić naciąg i powinno ucichnąć:)

Opublikowano

Równie dobrze może to być od wspomagania,albo alternatora... ale jak martinno pisze wystarczy sprawdzić naciąg i powinno ucichnąć:)

i jak?? co to było? pasek...??

Opublikowano
  • Autor

Przepraszam nie było mnie troche ;/ Dzisiaj nagram i pokaże wam ale zdaje mi się alternator [br]Dopisany: 30 Sierpień 2011, 07:22_________________________________________________Proszę oto wideo http://w379.wrzuta.pl/film/8Om8TWHUjm2/audi_a4_problem

I jeszcze jeden problem wymienione wszystkie świece i fitry i akumulator a zobaczcie czemu tak długo pali ??

Opublikowano

hmm jakaś roleczka popiskuje podjedz do jakiegoś mechanika i ci zbada co to ... (Dobrego mechaniiora )

a z tym odpalaniem to coś z zapłonem a najlepiej vaga podłącz ;)

Opublikowano
  • Autor

spoko ale wszystko zostało wymienione tak jak napisałem na początku

Opublikowano

pozostała pompa wspomagania i alternator. Chyba klima odpada?

bądz też wymienili jakiś element na nie sprawny

pomacaj rolki, może która będzie miała luz

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,

mam chyba ten sam problem, pisk jest chyba identyczny, dodam ze też wymienilem rozrzad. Udalo Ci sie to usunac? Prosze o wskazówki pozdrawiam...

Opublikowano

To co tu opisane to najbardziej wygląda na łożysko alternatora . Nie wiem czy komuś coś się stało z tego powodu ale ja w poprzednim VW miałem dokładnie to samo i jak się zimno robiło to po odpaleniu ćwierkało. Przejeździłem tak z 50tys. i dopiero wymieniłem ale za chwilę okazało się i tak że sam alternator był na wykończeniu i na zimnym dawał za duże opory mechaniczne na pasek i swoje łożyska i szybko objawy wróciły.

Typowo brak było ćwierkania jak akum był świeżo naładowany a mocniej ćwierkało np po włączeniu świateł (wszystko zaraz

po odpaleniu na zimnym i w niskich temperaturach).

Może się tym wcale nie przejmować i poczekać jak trochę pasek wielorowkowy alternatora się ułoży(naciągnie) lub odciągnąć i powoli zwolnić ponownie napinacz paska ( może za ciężko chodzi i zbyt mocno ciśnie na nowy pasek ).