bartek123438 Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Witam, mam problem z moim 2.8 30v rok 99, autko długo kręci zanim odpali ok 4-5s. nie wiem czym to moze być spowodowane dodam, że silnik pracuje dobrze, ładnie się kręci pracuje równo
paput Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Witam, mam problem z moim 2.8 30v rok 99, autko długo kręci zanim odpali ok 4-5s. nie wiem czym to moze być spowodowane dodam, że silnik pracuje dobrze, ładnie się kręci pracuje równo wiesz ja tak miałem po założeniu instalki gazowej, pojechałem do gazowników i kopa podpiął coś pokręcił i wszystko wróciło do normy, byłem zdziwiony, szkoda tylko że nie chciał mi powiedzieć co zrobił
addassko Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Witam, mam problem z moim 2.8 30v rok 99, autko długo kręci zanim odpali ok 4-5s. nie wiem czym to moze być spowodowane dodam, że silnik pracuje dobrze, ładnie się kręci pracuje równo wiesz ja tak miałem po założeniu instalki gazowej, pojechałem do gazowników i kopa podpiął coś pokręcił i wszystko wróciło do normy, byłem zdziwiony, szkoda tylko że nie chciał mi powiedzieć co zrobił jest gaz
paput Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Miejsce pobytu: Włocławek Województwo: - Model: A4 B5 Silnik: ACK 2.8 193PS Instalacja LPG: Tak Rodzaj napędu: FWD Nadwozie: Limuzyna Rocznik: 1999 Spalanie: miasto 18L trasa 12L Wiadomości: 17[br]Dopisany: 28 Sierpień 2011, 13:40_________________________________________________ Witam, mam problem z moim 2.8 30v rok 99, autko długo kręci zanim odpali ok 4-5s. nie wiem czym to moze być spowodowane dodam, że silnik pracuje dobrze, ładnie się kręci pracuje równo wiesz ja tak miałem po założeniu instalki gazowej, pojechałem do gazowników i kopa podpiął coś pokręcił i wszystko wróciło do normy, byłem zdziwiony, szkoda tylko że nie chciał mi powiedzieć co zrobił ale on nie ma chyba gazu...
bartek123438 Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2011 witam, podłączyłem auto do vaga i wyskakuje błąd 17746 ( czujnik położenia wałka rozrządu strona 1, przerwa lub brak osprzętu) i dziś pogrzebałem i znalazłem niepodłączoną kostkę trzy pinową z różowym wkładem i nigdzie nie mogę żadnego wtyku ani kostki w to wpiąć! Proszę o pomoc gdzie szukać czujnika! By [br]Dopisany: 28 Sierpień 2011, 13:57_________________________________________________Panowie proszę ponownie o pomoc w lokalizacji czujnika!
PRZEMEK 2800 Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Opublikowano 29 Sierpnia 2011 czujnik masz w prawym górnym rogu z tyłu głowicy.zdejmij osłonę z głowicy odepnij rure dolotu powietrza i zobaczysz czujnik coś w kształcie kołka
bartek123438 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Panowie jestem już głupi nadal nie wiem gdzie znajduję się czujnik odpowiedzialny za błąd 17746 ( czujnik położenia wałka rozrządu strona 1, przerwa lub brak osprzętu), kolega PRZEMEK 2800 twierdzi, że czujnik wygląda jak kołek i znajduje się pod rurą pod dolotem w glowicy, szukałem na allegro tego czujnika i tam są na sprzedaż tylko okrągłe tzw czujniki halla, kostka nadal wisi nie podpięta sam już nie wiem od czego jest :wallbash:
PRZEMEK 2800 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 nie kołka tylko okrągły.tu masz jak wygląda ten czujnik http://moto.allegro.pl/czujnik-polozenia-walka-rozrzadu-audi-2-6-2-8-nowy-i1776702003.html a i przepraszam za błąd w tej głowicy co pokazałeś na zdjeci ten czujnik jest z przodu w górnym rogu za osłoną paska rozrządu z tylu jest napinacz jak
addassko Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 czujnik polozenia walu... wiedzialem :)
Rekomendowane odpowiedzi