franek84 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 koledzy wiem że nie ten dział ale potrzebuje pilnej pomocy- cieknie mi wąż ten od pompy do maglownicy i nie mogę znaleźć takiej używki więc zamówiłem dziś od B4 1Z ten wąż -da się go zamontować u mnie?? generalnie długość ta sama tylko tam do magla widze że te zakręty inaczej są wygięte podejdzie ?? a może ma ktos taki do sprzedania?? pozdro i jeszcze raz sory że tu wstawiam wątek ale sprawa jest pilna ;([br]Dopisany: 30 Sierpień 2011, 18:35_________________________________________________może ma ktoś chociaż zdjęcie (albo z etki szkic) jak to u mnie wygląda bo nie widze za bardzo za maglem [br]Dopisany: 30 Sierpień 2011, 19:30_________________________________________________koledzy czy któryś z tych wezy podejdzie do mnie? ;( http://moto.allegro.pl/waz-przewod-rura-wspomagania-audi-80-b4-1-9-tdi-i1753138159.html http://moto.allegro.pl/waz-plynu-wspomagania-passat-b5-1-9-tdi-lukow-i1785230177.html dzięki z góry za odpowiedź
Arturoo Opublikowano 18 Września 2011 Opublikowano 18 Września 2011 nie wiem ,czy już rozwiązałeś swój problem :gwizdanie: prościej (nie mając etki ) wykonać telefon do aso(lub w ostatecznosci podjechać) ,na podstawie numeru vin podadzą Ci numer Twojego węża lub numer jaki może go zastąpić np. z vw ,skody ,czy seata
athek55 Opublikowano 18 Września 2011 Opublikowano 18 Września 2011 Z tego co kojarzę to AHU ma taki sam.. a jak byś wziął na wymiar żeby dorobić to nie wchodzi w grę ??? Wejdź na stronę http://www.volpex.com.pl/ tam dorabiają węże ciśnieniowe. skontaktuj się z nimi bo robią to za grosze... mojemu kumplowi do B5 1.6 dorobili idento z końcówkami i nie zapłacił dużo. a na pewno duuuużo mniej niż w ASO i jeździ już ponad rok i igła Pozdro
Arturoo Opublikowano 18 Września 2011 Opublikowano 18 Września 2011 węże tego typu mają zaworki wewnątrz ,więc trzeba kupić używkę ori lub nówkę z aso ,pierwsza wersja jest zdecydowanie tańsza
athek55 Opublikowano 18 Września 2011 Opublikowano 18 Września 2011 węże tego typu mają zaworki wewnątrz ,więc trzeba kupić używkę ori lub nówkę z aso ,pierwsza wersja jest zdecydowanie tańsza No zapewne tak jest.. podrzuciłem tylko możliwość taką, u mojego kumpla działa bez żadnego problemu
Arturoo Opublikowano 18 Września 2011 Opublikowano 18 Września 2011 z jakiegoś zapewne powodu te zaworki ,ktoś ,kiedyś tam wymyślił :gwizdanie:
franek84 Opublikowano 18 Września 2011 Autor Opublikowano 18 Września 2011 kupiłem używke od Paska TDI bo okazało się że jak kupiłem auto to miało już dorabiane wcześniej -zakuwane węże i ktoś zapomniał o zaworku właśnie po środku no i pompa wyła, dobrze ze nie wymieniałem bo teraz na ori wężu jest Git zakuć można spokojnie tylko trzeba pamietać o tym zaworku posrodku-reguluje cisnienie do magla podawanego przez pompe płynu pozdro i dzięki za odp. Zamykam temat.
spetsnaz Opublikowano 22 Września 2011 Opublikowano 22 Września 2011 węże tego typu mają zaworki wewnątrz ,więc trzeba kupić używkę ori lub nówkę z aso ,pierwsza wersja jest zdecydowanie tańsza Możesz powiedzieć o jaki zaworek chodzi?
franek84 Opublikowano 22 Września 2011 Autor Opublikowano 22 Września 2011 Kolego na wężu ciśnieniowym powinieneś zobaczyć mniej więcej po środku złącze węża i to właśnie jest ten zawór.
franek84 Opublikowano 24 Września 2011 Autor Opublikowano 24 Września 2011 na dolnym zdjęciu masz tuż przy rogu z prawej strony takie coś jak złącze zaprasowane pod zewnętrzną osłoną weza (guma naciągnięta na węża ) kolego, sprawdź czy na całym wężu masz taką samą srednicę, tu napewno nie masz bo ja widze na focie zakuty zawór jakieś 30cm od lewej strony . pozdr
Rekomendowane odpowiedzi