Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SWAP wydechu seryjnego 2.0 TDI na podwojny z 3.0TDI oraz wymiana dyfuzora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A dokładnie z jakich silników pasują wydechy podwójne? Z 3.0 TDI myślałem ze nie podejdzie z quattro do oski.

A tu zonk.

Opublikowano
  • Autor

Tłumiki sa te same tylko inaczej rury sa wyprofilowane ze względu na most i wał :wink:

Opublikowano

Czyli z 3.0 tdi mamy rożne profile dolotow do tlumikow? Czyli tylko nie pasuje ten który jest zrobiony symetrycznie dobrze rozumuje?

Opublikowano
Temat wydechu ogarnięty :grin: co do średnic rur 3.0-65mm ;2.0-55mm zastosowałem redukcje 62/55mm dł.120mm (nie rdzewka)

http://s17.postimage.org/qrsg1mz2j/1352309079302.jpg

Przy tej długośći redukcji rure z 3.0 przycinamy 40mm (dopasowanie)redukcje wbijamy w rure , spawamy

http://s10.postimage.org/qj787ewj9/1352315216795.jpg

<br /><br />

http://s18.postimage.org/im7mv8ox1/1352363134146.jpg

Całość skręcamy wykorzystując łącznik , musiałem wymienić obie obejmy (stare strasznie skorodowane).Czas pracy około dwóch godz. :naughty:

Gdzie kupowałeś tą redukcję?

Opublikowano

Prosze bardzo polecam firme bardzo dobry kontakt chłopaki wiedza o co chodzi :wink:

MGmotorsport +48 501 541 698 e-mail: [email protected]

Opublikowano
Prosze bardzo polecam firme bardzo dobry kontakt chłopaki wiedza o co chodzi :wink:

MGmotorsport +48 501 541 698 e-mail: [email protected]

Wielkie dzięki, dzisiaj złożyłem u nich zamówienie i wyślą mi ją:decayed:. Okazuje się że robią je u siebie, jaki rozmiar potrzebujesz:wink:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

witam:hi: potrzebuje info gdyż jestem przed montażem tłumika do b8 kombi:whistling: czy ten wydech podejdzie do tej budy? wizualnie podobny do tlumika 2,0?

Audi A5 2.0 TFSI 8T 8T8 SPORTBACK wydech tłumik (3263206400) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam wydech od A5 od 3.0 TDI do 2.0 B8 tylko redukcja jest potrzebna czy da redę bez redukcji dospawać?

Opublikowano
  • Autor
Mam wydech od A5 od 3.0 TDI do 2.0 B8 tylko redukcja jest potrzebna czy da redę bez redukcji dospawać?

1. opisana jak wyżej (redukcja , jeden spaw , dwa skrety) POLECAM wyglada dużo estetyczniej :wink:

2. króciec z poszerzeniem na 68/58mm (bez spawania, dwa skręty na obejmy) :thumbdown:

1352301747320.jpg

Z lewej króciec ,zwykły materiał :z prawej redukcja nie rdzewka :wink:

1352302053807.jpg

1352302075555.jpg

Opublikowano

A gdzie to dokupić? Tlumikarz to zrobi czy można gotowiznę dostać?

Opublikowano
Opublikowano

A bardzo widać ten otwór na hak? Czy lepiej poszukać bez otworu?

Opublikowano
Tłumiki sa te same tylko inaczej rury sa wyprofilowane ze względu na most i wał :wink:

To znaczy ze nie podejdzie zA5 do B8? Wiem co znaczy słowo wyprofilowane lecz ludzie zakładali i tylko była potrzebna redukcja do wydechu zA5 z3.0 TDI. Czyli nie wszystkie podchodzą?

Opublikowano

Podejdą kolega napisał po czym je rozpoznać i czym się różnią

Opublikowano

OK. Dziękuję za rady. Wydech podwójny od A5 3.0 do B8 2.0TDI wjechał bez problemu, spawanko i po sprawie.

No i oczywiście osłona termiczna pod drugi tłumik wjechała.OŁŁŁŁ YEAHHHHHH

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

chce do siebie też zalożyć dwie rurki ale potrzebuje ten uklad z quattro z Waszych postów wynika ze rury spalinowe są inaczej wyprofilowane do q ktoś może podrzucic mi fote jak to wygląda ewentualnie nr częsci. w b7 bylo latwiej widać bylo splaszczenie rur czy w b8 tez jest to widoczne?

Opublikowano
  • Autor

Wydaje mi sie ze nie bedzie az takiego problemu poniewaz wał idzie wyzej niz wydech .

20120824028.jpg