Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[RS6] Audi RS6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
RS6 mniej pali i większe

pali mniej? przeciez mam mniejsza mase a moc ta sama, prawda?

PS

ile pali Twoja S4 przy spokojnym turlaniu sie po miescie?? :)

Opublikowano
  • Autor
mała siostra nie ma problemów z kręgosłupem przy ok.4,5 sek do 100 :P

Z nią jazda spokojna :razz:

Hmm... Co ja mogę... Tata tu rządzi, długo w pracy, ja w szkole i na treningu do 16:30. Dzisiaj wrócili z mamą i siostrą od ciotki i już nie chce mi sie nigdzie jeździć :evil:

Opublikowano

jestem pod wrazeniem...........pieeekna bryka.......gratuluje!!

Opublikowano

jak ogladam te zdjecia to przypomina mi sie jak w "45" bylem wozony taka rakieta tego sie nie da zapomniec :roll: no nie spanky :wink:

Opublikowano
jak ogladam te zdjecia to przypomina mi sie jak w "45" bylem wozony taka rakieta tego sie nie da zapomniec :roll: no nie spanky :wink:

nie da sie .... :twisted:

Opublikowano
  • Autor

:twisted:

Opublikowano

Hmmm.... piekna Audzinka tzn...fajny silniczek i osiagi. Z wygladu sie niczym szczegolnym nie wyroznia ...ale wlasnie o to chodzi :twisted:

Tak jak koledzy pisali wyzej... stajesz na swiatlach, obok jakis Mega Tuner - caly swiecacy, z zaslonami na bocznych i tylniej szybie, swiecace kapturki na wentylach :razz: i .... zielone swiatelko, Mega Tuner gaz w podloge i chwile pozniej szczena na ziemi - zdziwienie :shock: ... ty muskasz gaz i po 3 sekundach gosc znika we wstecznym :grin:

Opublikowano

PS

Dlatego że nadrabia pojemnością.W S4 przy butowaniu po mieście weźmie 25L/100km, w RS4 ponad 30L/100km.Moj kumpel ma S8 4.2L V8 i pali mu mniej niz moja!Ale spokojnie jeżdżąc po mieście można uzyskać 15L.Natomiast jak byłem w Czechach (3 osoby + bagaż) spaliła mi średnio na trasie (duzo autostrad) 12,5L a w druga strone nawet 9,5L i to przy średniej 120-140km/h.

Opublikowano

PS

Dlatego że nadrabia pojemnością.W S4 przy butowaniu po mieście weźmie 25L/100km, w RS4 ponad 30L/100km.Moj kumpel ma S8 4.2L V8 i pali mu mniej niz moja!Ale spokojnie jeżdżąc po mieście można uzyskać 15L.Natomiast jak byłem w Czechach (3 osoby + bagaż) spaliła mi średnio na trasie (duzo autostrad) 12,5L a w druga strone nawet 9,5L i to przy średniej 120-140km/h.

az nie moge uwierzyc. moja 2.6Q miala ponad 100KM mniej a palila przy spokojnej jezdzie tylko 3-4 litry mniej!! na trasie spalanie mojej 2.6 wygladalo jeszcze bardziej tragicznie - 8l/100 przy predkosciach 80-100 km/h (do 130 przy wyprzedzaniu). a ile pali ta kumpla 4.2 przy spokojnej jezdzie w miescie?

Opublikowano

az nie moge uwierzyc. moja 2.6Q miala ponad 100KM mniej a palila przy spokojnej jezdzie tylko 3-4 litry mniej!! na trasie spalanie mojej 2.6 wygladalo jeszcze bardziej tragicznie - 8l/100 przy predkosciach 80-100 km/h (do 130 przy wyprzedzaniu). a ile pali ta kumpla 4.2 przy spokojnej jezdzie w miescie?

Robotę robi tutaj elastycznośc motoru tzw.b.wysoki moment obrotowy i dlatego przy spokojnej jeżdzie wystarczy tylko muskac pedał i turbiny tak nie ładują (zblizony jest wtedy do wolnossacego V6).U Kumpla z tego co pamietam to miał na komputerze pokladowych srednie spalanie 13,5L! w cyklu mieszanym!Mi w mieszanym tzw. trasa spokojnie i miasto but ok. 18L.Nie wiem ile dokladnie mu pali po samym miescie i jak jezdzi.

Opublikowano

Super samochodzik

Opublikowano
  • Autor

Mi w mieście pali 18.5 a na trasie 12-13 (dane z komputera pokładowego i sam nie wiem na ile mu wierzyć)

Opublikowano
Hmmm.... piekna Audzinka tzn...fajny silniczek i osiagi. Z wygladu sie niczym szczegolnym nie wyroznia ...ale wlasnie o to chodzi

Tak jak koledzy pisali wyzej... stajesz na swiatlach, obok jakis Mega Tuner - caly swiecacy, z zaslonami na bocznych i tylniej szybie, swiecace kapturki na wentylach i .... zielone swiatelko, Mega Tuner gaz w podloge i chwile pozniej szczena na ziemi - zdziwienie ... ty muskasz gaz i po 3 sekundach gosc znika we wstecznym

To właśnie mi się podoba, tuner swoim wypasionym punto się nagrzewa i przegazowuje, a Ty leciutko swoim rodzinnym kombi go połykasz, a tjuner szczena w dół :)

Opublikowano
Hmmm.... piekna Audzinka tzn...fajny silniczek i osiagi. Z wygladu sie niczym szczegolnym nie wyroznia ...ale wlasnie o to chodzi

Tak jak koledzy pisali wyzej... stajesz na swiatlach, obok jakis Mega Tuner - caly swiecacy, z zaslonami na bocznych i tylniej szybie, swiecace kapturki na wentylach i .... zielone swiatelko, Mega Tuner gaz w podloge i chwile pozniej szczena na ziemi - zdziwienie ... ty muskasz gaz i po 3 sekundach gosc znika we wstecznym

To właśnie mi się podoba, tuner swoim wypasionym punto się nagrzewa i przegazowuje, a Ty leciutko swoim rodzinnym kombi go połykasz, a tjuner szczena w dół :)

z takimi samochodami nawet nie ma sensu sie scigac. efekt jest, gdy prosiaka objezdza kombi a dziecko siedzace w foteliku z tylu wesolo macha raczka do wyprzedzanego :D

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

słuchałem przez słuchawki, też jest oki :cool:

Opublikowano

swietna fura po prostu :D

Opublikowano

normalnie nie zasne to jest moje rodzinne autko idealne już mam nowy cel w życiu RS6 :twisted:

Opublikowano

.......RODZINA V8 róznica koników... ale klimat Ten Sam!!!!!!!

POZYTYWNIE POZAZDROSZCZONE!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

POZDROWIENIA!!!!!!!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Super auto! Kurcze, naprawde fajne. Jak zawieszenie, bardzo twarde?

Ja sie napalilem na nowy S6 Avant, ale sie okazalo, ze w US nie bedzie :-(

Tylko sedan. Wtedy moze mialbym z toba szanse, bo to nowy V10.

A poki co to tylko grzecznie pomacham i przepuszcze :-)

Opublikowano
  • Autor

Zawieszenie takie średnio-twarde ale bardziej miękkie niż w mojej poprzedniej A4.

V10

V10 V10 ale troche koników mniej :razz:

Ja sie napalilem na nowy S6 Avant, ale sie okazalo, ze w US nie bedzie

Można sprowadzić :wink: